Tvättar som en GALNING......

Ja, nu jäklar tvättas de kan jag lova! :)
Måste rusa iväg & köpa mer tvättmedel såg jag nyss så CIAO!

Nu går min motor endast på.....

ren vilja! Är såååå slutkörd. Å nu vaknar hon efter att ha sovit en liten stund efter en LÅNG promenad med vagnen.
E så jävla trött......jaja, nu e de dax att mata min älskade "krabba", byta blöja å sen be en stilla bön för att hon inte har jätteont i magen fortfarande :S Vill inte min älskade lilla pärla ska ha ont men en sak jag verkligen vill är att ta med mej henne till sängen & sova tillsammans......de vore MEEEEER än välbehövligt!

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla rara, söta Gabriella med den ONDA magen......

Fullt ös.......

snälla lilla tös BAJSA NÅNGÅNG! Magen = KAOS...... :(

Puss & Kram
//Mamma Malin & "vattenkrabban"

Fullt ös.......

snälla lilla tös BAJSA NÅNGÅNG! Magen = KAOS...... :(

Puss & Kram
//Mamma Malin & "vattenkrabban"

Varit en suverän dag.....

Ja idag har jag verkligen fått en lagom dos av i princip allt :D
Har varit väldigt skönt att få några timmar "på egen hand", käkat gött, snackat & haft de allmänt mysigt, de var verkligen nåt jag behövde för att nu va igång igen med min lilla "krabba". Kom hem med Lillan för 1½timma sedan lite drygt hämta henne uppe hos brorsorna & mamma som varit barnvakt dom hade haft de väldans trevligt dom också :)
Så alla är mycket nöjda, känns finemang :D

Imorgon blir de barnvagnsrally igen, tusen blöjor som ska bytas, 50 rappar MINST haha ja de vanliga. Älskar min lilla tös hon är de vackraste i världen (ja, jag vet att man inte ska skryta om sina barn MEN titta på bilderna så förstår ni att de är svårt att låta bli!!!) Hon är min älskade, efterlängtade skatt & kröker nån ett hår på hennes lilla söta huvud så kommer den personen inte att ha nåt huvud kvar sedan de är så sant som de nu är skrivet!

Blev full i skratt innan när jag såg denna bilden som togs 26Juni dvs två dygn innan förlossningen satte igång.....


Missuppfatta mej inte nu jag gillar verkligen bilden å jag vet hur fruktansvärt lycklig & stolt jag var när den togs (trött, sliten & ett hormonmonster jajamensan de också......) MEN VILKEN MAGE! Hahha, nu låg ju de mest underbara som finns där inuti & tro mig när jag säger de trots allt elände som ändå var under min graviditet flytt,skilsmässa,foglossning ja gud vet allt MEN de var SÅÅÅÅ jäkla värt de och jag skulle LÄTT göra om det igen.
Men efter att ha sett denna bilden såg jag en bild som togs i förmiddags på mej själv å skillnaden på framförallt magen såklart e ju grym :D Inga mammakilon här inte! Å jag blev också förvånad för de är ju ändå bara en månad efter förlossningen och tränat har man ju knappast gjort. Ja, just de idag fyller Gabriella 1 månad! :D
Här kommer bilden som gjorde mej väldigt glad alldeles nyss..........

En månad senare ser jag på bilden en MYCKET stolt & glad nybliven mamma (eller om jag verkligen ser en mamma i mej själv redan de vette sjutton har svårt för att se mej som de hahaha) som ser ut nästintill som innan graviditeten :)
Förresten gillar jag att höfterna blivit lite bredare (inte tjockare) ser mycket kvinnligare, vuxnare & vackrare ut.
Jag ser levande & positiv ut, nästan stark till och med.......(sen trött & sliten är man ju verkligen och självklart även fortfarande de lilla monster jag alltid är :D )

Puss & Kram
//Mamma Malin som börjar sakta men säkert hitta sej själv igen både fysiskt & psykiskt....å lilla " krabban " gäspar godnatt till er alla.......såååå SOV GOTT ni som inte har små skrikande "spädisar" å sov gärna några timmar " åt mig också"

Sommar & sol.....

ja, idag är de verkligen sommarväder och om en stund blir de rally med vagnen :)
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, de har ju inte blivit så mycket sen Lillan kom typ ingenting för man har ju fullt upp ändå. Men vore kul att komma iväg litegrann gå & kolla lite på stan eller nåt jaja, jag får klä Lillan lite snyggt å bege mej neråt sen då :) Imorgon kommer Gabriellas mormor och passar henne några timmar & de ska faktiskt bli väldigt skönt då ska jag passa på att ut & käka gött, vila & sen leva loppan några timmar å bara för några timmar vara " vanliga Malin " inte " Mamma Malin " de är jag ju alltid och kommer alltid vara men just imorgon ska jag försöka fokusera på mej själv & vad JAG vill...... De kommer bli gött, roligt, välbehövligt ja de kommer kort sagt bli toppen :D

Men idag är de tisdag å de är de Mamma Malin för hela slanten :)
Så barnvagnsrally blir dagens utflykt och sen är det de vanliga byta blöjor, mata "krabban" , pussa & krama " krabban", rappa "krabban", vagga "krabban", dansa med "krabban", m.m. Ja som alla andra vanliga dagar nuförtiden :D
Älskar henne så ofantligt mycket.........

Puss & Kram
//Mamma Malin & den växande alias "vattenkrabban" = Gabriella......

All night long.......

Ja, så är de verkligen. Men idag är jag mer än mör, men de skall gå för jag har VILJAN och har man bara den så går de mesta om inte allt t.o.m. Jag älskar min lilla " krabba krabat " och skulle göra vad som helst för hennes skull som nu tex. när hon har så ont i magen skulle göra vad som helst för att ta den smärtan i hennes ställe så hon kunde koppla av och slippa ha ont. Lider med den lilla raringen så mycket.....
Vi var iväg i förmiddags på BVC för att kolla längd och vikt och nu väger hon ca. 1kg mer än när hon kom dvs nu väger hon 3,505gram. Och hon mäter 4,6cm längre än när hon kom den 29juni dvs 52,6cm! Jäklar va hon växer :D
Å som vanligt får jag känna mej stolt när dom påpekar hur ren, fin & välklädd hon är :) Stolt över hur vacker min dotter är, stolt över att jag enligt dom är en bra mamma som tar hand om min lilla skatt :)

Ne, nu är nog Lillans mat varm så nu är de matdags!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla rena, fina blöjfia....

Jobbig dag för Lillan....

magen har krånglat järnet idag på stackarn. Varit fullt ös nästintill hela dagen! Vännen Christina kom hit med sin lilla son Willjam på två år & jag klädde Lillan så åkte vi bil en stund då sov hon å de va skönt både för henne & mej.
Vi passade även på att handla litegrann. Gött, tack för hjälpen Christina! :)
Sen har de varit fullt ös medvetslös.........å nu vaknar hon å har ont efter att ha sovit knappt 5min.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella med onda andar i magen....... :(

Nyhetsmorgon.....

Ja, inte trodde jag att jag nånsin i mitt liv skulle se varenda sändning av nyhetsmorgon på fyran. Men de går inget annat på tv vid denna tiden ju, inte som e mindre boring iaf. Ehh, får väl ta en runda med vagnen igen...........

Puss & Kram
//Mamma Malin & Den lilla " krabban ".......

Tack till mina läsare för stödet....

som jag fått med jämna mellanrum speciellt de senaste 7 månaderna som verkligen varit en prövotid. Era kommentarer värmer verkligen & har hjälpt mej till att vara där jag idag befinner mej en glad & stolt mamma till den lilla sötnosen :)
Hon ligger just nu & håller på att vakna efter att ha käkat och sovit en stund. Så strax blir de en promenad med vagnen.

Ska framkalla lite fler foton på Lillan också kan verkligen rekommendera postfoto.se de är billiga & levererar bilderna VÄLDIGT snabbt. Lilla " krabbans " mage har varit lugnare igår kväll, inatt & nu på morgonen känns OTROLIGT skönt.
Har fått sova litegrann & hunnit käka frukost så jag är mer än nöjd nu ska jag bara skynda mej att borsta tänderna också innan hon hojtar till som en liten galning.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Den lilla söta "vattenkrabban"......

Min barnmorska....

har varit underbar under hela graviditeten & igår var hon hemma hos mej en liten stund för att se lilla Gabriella. Å med sej hade hon en påse med lite bebiskläder & sen fick jag en tidning, lite choklad å ett kort. Hur gulligt är inte de?!


Hur gulligt som helst :D

Sen en bild från tidigare idag när jag & Gabriella diskade, jag älskar babybjörn selen!
Hon blir glad & jag blir väldigt glad över att hinna diska & dammsuga! :)


Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla Gabriella......



Hahaha....

sorry men en kommentar på bloggen gör mej hyfsat full i skratt. Undra vem som skrivit de, man kan ju " bara "spekulera".
Haha, ja de va dagens stora skratt-fnatt. Snacka om att de finns människor som e helt paj i skallen här kommer denna " intelligenta personens inlägg "

Jag måste få säga att när det gäller dig och din ex make så tycker jag att båda två e lika delaktiga till er separation, men jag kan ha fel!. Men att ta med er gemensamma dotter och flytta ca 40 mil från hennes pappa e varken snällt emot lill tjejen och pappan. Hon behöver sin pappa!!!!!, även fast att ni kanske hatar varandra. Och att han inte kommer och hälsar på e kanske inte så konstigt med tanke på att det kostar att åka, han jobbar väl kanske och har inte tid, men du kan väl ta med dottern och åka upp till honom, som ändå e mammaledig så hon får vara lite med sin far med. Som jag läste på din blogg så ammar du henne inte så då kan du låta dom få lite tid med varann ensamma också kanske? Samma sak med namn till tjejen låt pappan vara med å bestämma lite, det e lika mycket hans barn som ditt!

Svar på detta : Okej, DU tycker både är lika delaktiga hur vet du det? Har du blivit lite smått hjärntvättad i Sthlm?
Ja, de finns människor som verkligen kan " prata " för sej och aldrig tar ansvar å sådana människor finns ÖVERALLT och de vet jag för jag har själv gått på den niten flera gånger i mitt liv REDAN.
" Ta med er gemensamma dotter och flytta ca 40 mil är varken snällt emot lilltjejen och pappa "
Nu handlade det inte om vad som var " snällt " att göra utan att få det att funka. Lilltjejen låg i min mage & hade inte jag orkat vidare hade inte lilltjejen legat jämter mej i soffan nu. De snällaste mot henne var att ta hand om mej själv & reparera de såren som " någon " slet upp. Och ska vi nu prata om " snällhet " så är inte jag boven i dramat!
Lilltjejen mår superbra & har det så bra hon kan ha det, de kan jag lova. Hon hade knappast mått bättre av en mamma (vare sej i magen eller nu) som var i tusen bitar som jag var när jag plötsligt fick ta mitt pick & pack å flytta och det var INTE min " ide ". De fanns inget intresse för tösen när hon låg i magen & i ärlighetens namn är de ju HYFSAT svalt nu också och vem är de som skall se till att tösen mår bra 24/7 jo JAG. Å om jag hade bosatt mej i sthlm för att " hennes biologiska pappa " skulle finnas i närheten hade jag varit helt ensam i graviditeten å HELT ensam nu & de hade som sagt var aldrig fötts en frisk & pigg liten tjej för jag hade gått sönder helt. " Hon behöver sin pappa " ja alla barn har rätt till båda sina föräldrar det är helt sant, men jag kan inte tvinga hennes pappa att vara intresserad. De är upp till honom. Jag kan bara göra MITT bästa för tösen & de gör jag dygnet om, hela tiden. " Att han inte kommer och hälsar på är ju inte så konstigt med tanke på att det kostar att åka, han jobbar väl kanske och har inte tid, men du kan väl ta med dottern och åka upp till honom " Men snälla människa, ja de är ju en jäkla anledning de kostar några hundra att åka! De är ju inte så att jag & tösen befinner oss i KINA eller nåt! Och ja, han jobbar men de finns ledig tid också & framförallt finns det ett intresse tar man sej tid. Skulle jag ta dottern på 3 veckor & åka tåg eller buss 45mil? Upp till mitt ex i sthlm för att han inte " har tid " eller " ekonomiska resurser " att ta sej ner? De är jag som står med en underbar liten tös själv på armen och har FULLT UPP & de är jag som inte har några ekonomiska resurser inte tvärtom å vad de beror på de vet både jag & exet i fråga. Vem har lättast att förflytta sej? Bara en sådan sak. Och vart skulle jag bo om jag tog mej dit? Hos mitt ex? Nej, knappast en möjlighet. Ne, för honom är de bara att åka tåg, bil eller buss ner själv för en ensam vuxen människa är inte det så komplicerat men för en ensamstående morsa med en bebis på tre veckor är det väldigt komplicerat speciellt med tanke på att den lilla har ständiga problem med sin mage & därför kan skrika mer eller mindre hur länge som helst!
" Som ändå är mammaledig " Ja, om du tror att de är semester att ha en bebis så visar det hur mycket du vet om att ha barn & hur " erfaren " du är. Jag kan väl lugnt påstå att man aldrig har haft mer att göra & tänka på än nu att de ens heter mammaledighet är ju helt sanslöst! Ett jobb 06.00 - 22.00 hade ju varit en baggis i jämförelse. Men sen finns de inget mer givande & underbarare, de är underbart att vara mamma men att de skulle vara en " ledighet " är bisarrt.
"Samma sak med namn till tjejen låt pappan vara med å bestämma lite, det e lika mycket hans barn som ditt! " Ge mej EN ENDA ANLEDNING till varför en pappa som visat sej vara totalt ointresserad av tösen i magen & sen inte ens tagit sej ner trots att tösen är nästan en månad skulle vara med och bestämma om sådana saker. Pappa är nåt man är aktivt, en pappa är nåt man ÄR, och de visar sej i hur man handlar & för sej. Sen biologisk fader kan man ju vara till massa barn, även sådana man kanske inte ens vet om finns. Men en pappa finns där för sitt barn, pappa är inte nåt man bara " blir " de är nåt man ständigt ÄR. De finns män många män som är mycket mer " pappa " till ett barn än den " biologiska pappan är. " Som finns där för barnet som en pappa bör, visar intresse, hjälper till, skänker tröst både till en trött mamma & en ledsen liten bebis de är RESPEKT, har flera i min närhet som väntar barn/precis fått barn som nu lever med en ny man som inte är barnets biologiska far och de är helt fantastiska dessa män som tar sej an en liten krabat redan i magen/strax efteråt som inte är deras " ansvar " egentligen alls men ändå ger 100% för barnet & mamman och som älskar den lilla personen som kommit till. Som sagt de finns föräldrar & sen finns de FÖRÄLDRAR. Vem som helst kan bli biologisk far (om inte de ligger nåt mediciniskt hinder i vägen t.ex.) men vem som helst är inte värd att kallas Pappa med stort P. Sen kan jag för övrigt berätta att namnet Gabriella var vi ganska eniga om de va inget som Gabriellas biologiska pappa hade nåt emot, men även om han haft de hade jag knappast ändrat de i sanningens namn.

Detta var lite svar till detta nästan " komiska " inlägg, de är också vad jag tycker rent generellt.
All heder till alla underbara " pappor " ute i världen både biologiska & icke biologiska som tar ansvar, visar kärlek & hjälper en liten krabat att växa upp på bästa tänkbara sätt! Som sagt ALL RESPEKT FRÅN MIN SIDA.
Gabriella har flera riktigt bra manliga förebilder de tror jag är superviktigt & som sagt tösen har de väldigt bra.

Puss & Kram
//Mamman som SJÄLVKLART tar sitt ansvar för sin underbara lilla plutt.......

Lillans mage....

krånglar väldigt mycket å har gjort de senaste timmarna. Nu ligger hon å försöker sova men de går lite sisådär :S
Varit ute på en promenad med vagnen idag, sett en film & annars har de inte varit så mycket, de är fullt ös med att byta blöjor, mata bebis & vagga runt som en höna hehe.....

Nu sover Lillan oroligt igen, mammajouren rycker ut!

Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla Gabriella.....

Jag blir så jävla trött.....

somliga människor e inte kloka punkt slut. Nämner inga namn eller vinkar men kan ju lugnt påstå att jag e TRÖTT, trött på idioter! Ne, nu skriker min lilla ängel hennes kolik e HEMSK! :(

Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla Gabriella.....

Herre min skapare.....

Ja, nu har Lillans gammelmormor å hennes man varit här på besök herregud säger jag bara! Vilket tjöt.....e mer än helt slut men men nu har dom sett Lillan iaf :) Å dom tyckte självklart att hon va helt bedårande.
Nu är Lillans morbror dvs min lillebror här på besök å sitter å klappar på Lillan som njuter i fulla drag!
Snart är de väl dags för mat igen skulle jag tro. Pust, trött som satan men allt går bara man vill, å JAG VILL!

Ne, nu skall jag försöka vara lite social IGEN.....
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla änglabarnet med djävulshorn vem?.....ja just de Gabriella......
Å hennes namn om jag inte innan nämnt de kommer alltså bli 1. Tilltalsnamnet Gabriella de visste ni ju alla och sen som mellannamn får hon heta Victoria och sen Marlene riktigt nice tycker jag :D

Varit iväg på BVC......

Lillans mage krånglar fortfarande, kolik = KAOS! Annars e allt jättebra med damen i fråga. Hon har redan gått upp från 2.560gram till 3.275gram! Jäklar va fort de går å flera cm längre dessutom! Hon växer jättefort den lilla " krabban ".
Just nu försöker hon sova men de går sådär bra magen gör ont :(
Dax att ta upp Lillan igen......

Puss & Kram
//Mamma Malin & den lilla " krabban "

En trevlig dag....

var de igår. Jag & Matti tog en promenad med vagnen sen handla vi litegrann & sen kom mina brorsor dvs lilla Gabriellas morbröder hit & besökte den lilla  " krabban ". Va nice. Sen på eftermiddagen tog vi bussen ut till Viskafors för att fira Mathias systers pojk som fyllde 4år va också väldigt trevligt. Sen när vi kom till min lägenhet vid halv tio var jag HELT SLUT :S Å som jag skrev igår kväll efter att ha fått hjärnsnurr så gick jag även och la mej & sov några timmar SKÖNT!!!
Men sen vakna jag ju av hennes skrik å var redo igen! Hon ville ju bara ha lite käk så jag hade ju inte behövt rusa upp då Matti fixar den biten galant själv men ändå så blev de så. Idag ska lillan få träffa morfar igen & vi ska ta en promenad till djurparken, Lillans första besök på ett zoo :) Ska bli skoj. Här kommer lite bilder från igår, enjoy! :D


Hon e såå söt & VÄXER SÅÅÅÅ FORT!!!

När vi kom fram till Mathias släkt i viskafors så sov Lillan en liten stund i sin lift, de va skönt & jag hann käka litegrann, MUMS! :D

Mathias mamma, syster & två av tre barn :) Å sen jag & Gabriella :)

Lilla Nheo fyra år! Gud, va han har växt! :)

Jag å Lillan :)

Sötnosen i kläderna hon fick av kompisen Kristin, TACK KRISTIN!!!

Yeee rockmorsan å rockdottern ;)

Vill även tacka Mathias mamma & syster för den fina " prinsess" bodyn & byxorna till lilla Bella!
Puss & Kram
// Mamma Malin & lilla Bella.....

MAMMA KOMMER!!!

Ja, herregud. Matti är här å jag skulle få gå & lägga mej några timmar jag e nämligen mer död än levande!
Å de måste varit precis när jag somnat in eller var på väg in i drömmarnas land som min hjärna bråka med mej, Matti hör hur jag hojtar (minns ingenting av de) Mamma kommer, jag är på väg......sen utan att jag kommer ihåg de kasta jag på mej nattlinnet & reste mej för att gå ut till vardagsrummet helt inställd på att jag behövdes NU! Jag tyckte att jag hörde att de ropades på mej nämligen men de stämde inte alls. Här i vardagsrummet ligger Lillan å är på väg å somna & Matti sitter lugnt och ser på tv! Så nu vakna jag till PRECIS NÄR JAG SKULLE TILL ATT SOVA! :S
Så nu får jag göra ett nytt försök så min skalle (som uppenbarligen behöver mer sömn) får vila lite.......

Puss & Kram
// En trött & förvirrad Mamma Malin & Lilla Gabriella som ler åt morsans tokiga infall......

Svar på frågan.....

Ja, e svaret på frågan Jenny. Min ex make har två barn sen tidigare så de är ju Gabriellas halvsyskon, två töser de också.
Dock är dom betydligt mycket äldre än lilla Gabriella (ja, annars hade väl allt varit mycket märkligt situationen e ju redan mer än märklig på många sätt men de hade slått alla rekord!)
I början av augusti kommer Gabriellas faster ner & hennes dotter Therese (som jag ju innan nämnt vid X antal tillfällen här på min lilla blogg) de ska bli mycket kul & jag längtar. Däremot om tösens biologiska pappa kommer ner innan är ju mycket tveksamt väntar på att få en " intressevink " men den verkar utebli för min del spelar det ingen roll men jag tycker de e fel mot den lilla damen & tillslut kommer ju även ett SAKTA i BACKARNA för mej också men ska inte ta upp detta mer här men frustrationen som börjar krypa sej på är INTE trevlig & tillslut brister det ju även för mej, helt klart.
Förstår inte ens i min skalle hur man kan LÅTA BLI att åka ner å träffa sin (som det ju är vare sej man vill eller inte) lilla dotter! För jag vill att SAMTLIGA som läser min blogg dvs väldigt mycket vänner, familj å släkt ska veta att JAG HAR INTE SATT KÄPPARNA I HJULET för att hennes pappa ska få träffa henne TVÄRTOM, å de inte för min egna skull eller mitt egna intresse alls jag har fått min "dos" och mer därtill MEN jag önskar min tös allt väl i världen & jag vill att hon ska få en ärlig & god chans till att ha kontakt & få kärlek av alla som hon förtjänar att få det av.
Men de är som sagt helt å hållet upp till hennes far dock kommer jag inte tolerera ett plötsligt intresse om X antal veckor eller månader om de inte varit intressant innan som sagt de finns en gräns och där även rätt & fel.

Tösens mage verkar ha lugnat sej litegrann, känns MER än bra. Hoppas verkligen att de kommer bli bättre & bättre nu inför kvällen & natten för både min och hennes skull. Framförallt tror jag inte mitt hjärta kommer klara av ett  till plågat skrik från min lilla skatt då går hela jag i tusen bitar. De senaste dygnen har varit HEMSKA, så plågad som hon sett ut till å från av den där lilla söta, onda magen med demoner i ja de har varit vidrigt trodde aldrig de skulle kunna göra så ont i mej av att någon annan har ont. Å som man har vaggat, dansat, matat, bytt blöjor, gråtit ja de har varit KAOS.
Så håll tummarna för den lilla magen!

Elfsborg spelar bortamatch som sagt om en liten stund, håll även tummarna för vårt lag!
Puss & Kram
//Mamma Malin & den sovande lilla ängeln.......

Magmassage så de står härliga till!

Jajamensan visst har jag gjort " vattenhjulet " + en annan "massagerörelse" på lillans mage och de i flera dagar MEN de hjälper inte ändå! :( Dock uteslöt jag igår minifom dropparna då jag bara har en stark känsla av att de INTE hjälper utan isf mer stjälper å när jag plocka bort dom har hon varit lite lugnare sen om de har med dropparna att göra eller med att jag kör med bifidusersättningen+rapsolja de vette tusan men huvudsaken är att de iaf är lite bättre nu. Fortfarande fullt ös medvetslös självklart men hon verkar inte ha riktigt lika ont iaf inte lika konstant, känns skönt nu hoppas jag på de bästa att de blir bättre å bättre...... :)

Ja, dax att svara på frågan jag fått från flera ang. amning. Jag började amma Lillan på förlossningen & BB och sen även några dagar hemma men fick TYVÄRR, å de tycker jag är MER än tyvärr avsluta amningen. Jag ville verkligen fortsätta amma henne men av en viss anledning som känns helt onödig att ta upp här fick jag alltså avsluta detta när både jag å lilltjejen verkligen hade fått " kläm " på det hela också :( Känns ledsamt men de var på en läkares ordination så känns som jag gjort helt rätt ändå. Att värma ersättning mer eller mindre hela tiden då hon vill äta OFTA är väldigt trist men vi har lyckats göra matstunderna riktigt mysiga & nära trots den lilla flaskan. Å mat måste vara de hon än så länge gillar mest av allt + musik :) Hon ser så nöjd ut när hon äter så de är helt sanslöst! :)

Ikväll spelar elfsborg bortamatch heja på Sveriges bästa lag, vetja! ;)
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla sötnosen Gabriella......som växer FORT!!!


Andra dygnet med minifom droppar.....

+ bifidus ersättning och det hjälper inte! Bifidusersättningen har vi kört i 4dygn nu! Igår när stackarn skulle bajsa så skrek hon så extremt å blev helt blå i ansiktet & läpparna var lila å darrade de va så jävla hemskt fick mej med att börja gråta.... Att man kan känna sej så hjälplös som mamma blää säger jag bara. Nu lägger vi i lite rapsolja i bifidusmaten också för de kan också hjälpa hennes lilla mage har dom på bvc sagt så nu håller jag tummarna å kör allt detta idag också å är det fortfarande inte bättre imorgon så blir de till att köpa semper droppar å testa de tillsammans med allt de andra förutom minifom dropparna då såklart. Å hjälper inte de heller nånting så blir de BVC på måndag/tisdag men de hoppas jag verkligen att vi ska slippa.

Tog en timmas promenad med vagnen i ösregnet för att hon skulle kunna iaf halvsova en liten stund......passade på att handla de sista blöjorna jag har råd med :( PANIK minst sagt.......vet inte hur denna månaden ska gå :( Massa förtvivlan & ångest blääää hatar de.

Ne nu ska jag blanda till bifidus å sen vagga runt min älskade lilla bebis med den väldigt onda magen :(
Puss & Kram
//Mamma Malin som försöker med ALLT & lilla stackars Gabriella.....

Att inte grannarna ringt polisen....

haha, ja vi får väl se de kanske sker inom snar framtid. Jag menar; En ung kvinna står utanför huset kl tre på natten å ser mer död än levande ut! Cola flaskan i ena handen självklart inga 50cl utan 1,5liter å barnvagnen i ena handen till saken hör också att hon i panik rusat ut i NATTLINNE hehe..... Ja, vi får väl se men knackar farbror blå mej på axeln blir jag inte de MINSTA förvånad haha..... Men vad fasiken gör man?! Nu har man gett bifidus en chans å de hjälpte inte! Nu är de miniform droppar å än så länge HJÄLPER DE INTE! Å nästa steg om detta inte hjälpt om ett dygn eller två är semper droppar....... Snälla lilla älskade barn SOV! Ne, de är så synd om henne å hennes lilla mage uscha..... lider varje gång hon grimaserar å skriker man känner sej SÅÅÅ handikappad för när de väl dragit igång kan inget " fotbollsgrepp " i världen rädda stackarn från de onda i magen..... å jag tror ingen människa på jorden är så glad över en bajsblöja som jag blir! För då mår min lilla ängel bra i minst 2-3timmar efteråt å sover som en stock. Jag hinner äta, duscha & kanske till och med vila en kort stund hinner ju aldrig somna men ändå bara att ligga ner en liten stund! :)
Katten Nella har fått världens ryck här nu, springer runt som en galning å jagar stora flygande saker som invaderade våran lgh under natten...... bläää har jagat dom små äcklen men de är svåra att få tag i! :S
Just nu ligger Lillan faktiskt å sover, dock väldigt oroligt :( Så snart är de dax att gå ut med vagnen igen sen är de till att hålla sej inne i lgh hela helgen, fanskapet har permis......å jag mår så jävla uselt av de :(
Men på måndag förmiddag är läget lugnt igen.....men de är ju några dygn tills dess TYVÄRR........Jävlar den som rör min älskling, den kommer inte levande ifrån mig!

Maria å Marie har dykt upp på bloggen som förslag på de andra mellannamnet tyvärr gillar jag inget av de namnen. Men tack ändå ni som skrivit :)  Ne, de får bli Marlene i.o.m. att hon älskar när jag sjunger den låten för henne. Sen är de ett ganska schysst namn & låten står för mycket personligen för mig också. Så till 99,9% blir de Gabriella Victoria Marlene ********.........efternamnet skriver jag inte ut.

Ne, nu ska jag passa på att få i mej  nåt snabbt till frukost innan Lilla sötnosen vaknar.....hon ligger nu å lyssnar på whitesnake vilket hon ÄLSKAR..... :)
Puss & Kram
//Mamman i nattlinne kl. tre på natten stående ute med cola å barnvagn med sin livs skatt i :)


Lillan sover....

men är på väg att vakna. Känner mej väldigt trött men om en liten stund blir de sång för Lillan :)
Ne, nu dax att rycka upp sej så gott de går.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla raringen Gabriella.......

Lillan sover....

men är på väg att vakna. Känner mej väldigt trött men om en liten stund blir de sång för Lillan :)
Ne, nu dax att rycka upp sej så gott de går.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla raringen Gabriella.......

Lillan sover.....

ja, nu ligger hon & sover gott efter att ha badats å fått sitt fina tjocka hår kammat vilket hon ÄLSKADE! :)
Idag får vi hembesök vid ett tiden från BVC, känns bra. Å vet ni vad?! Navelstumpen har ramlat av, nu är jag ju tösens mamma så jag tycker det känns otroligt STORT.....knäppt att en sådan sak kan få en att bli så glad & stolt haha....
Igår log hon massa mot mig, de va otroligt mysigt de har hänt SÅ MYCKET på dessa drygt två veckorna hon har utvecklats massa & nu är hon väldigt kontaktsökande & älskar när jag sjunger för henne. De gjorde jag ju mycket & ofta också när hon låg i magen så hon känner igen de. Har nya bilder också ska lägga upp några.........


Lillan i vagnen......

Sötnosen växer FORT!
Å sen två bilder på mej å Lillan tagna i morse klockan fem......

Mamma Malin häver i sej oboy inte nyttigt men NÖDVÄNDIGT! :)

Lilltösen e trött efter mat & blöjbyte........

Nu vaknar Lillan igen.....
Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla Gabriella som ler för glatta livet! :D

Lillan ligger i spjälsängen igen.....

ja, denna lilla damen vill helst vara nära dygnet om & även för en mamma som är totalt förälskad i sin lilla pärla blir de lite för mycket av de goda ibland. Så för bådas skull är det helt klart bäst att hon ligger i sin spjälsäng ibland.
Nu har hon legat där i snart en kvart å de är lugnt, stod & sjöng en stund för henne och hon somna gott såg de iaf ut som. Innan de åt hon mängder & blöjan byttes och hon passade på att kissa ner skötbordet vid blöjbytet haha hon e crazy :D Sen när jag matade henne log hon massa, så mysigt..... :)

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla söta rara Gabriella.....

P.S. Jag letar efter ett andra mellan namn har redan valt förnamn som ni vet och även de första mellan namnet de blir Victoria. Sen funderar jag på Marlene då hon älskar den låten med Suzanne Vega......vad tycker ni?!

Lillan sover i spjälsängen....

Ja, nu ligger hon i sin egen säng. Har gjort de i ca 20min å än så länge är de lugnt. Jag gjorde en liten " luring " bäddade ner henne gott efter mat & blöjbyte och lite "lek" sen är min stora säng väldigt nära så jag passade på att sjunga som en galning samtidigt som jag bäddade rent sängen & sen passade jag på att fortsätta gala som en höna & damma av sovrummet å sen plötsligt slumra hon till! :D Känns mäkta bra, hoppas hon sover iaf en stund nu så jag hinner vila litegrann e HELT slut.....
Hon va sååå söt när jag matade henne sist hon log emellanåt åt mej & blinkade massa......hon smaskar som en tok när hon äter & smaskar man själv litegrann smaskar hon tillbaka & tittar undrande på en :)
Ne, idag ska de dammas här överallt & sen dammsugas också  ikväll ska Lillan dessutom badas igen. Men nu lite välbehövlig vila............

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla sovande Gabriella.....


Så söt min lilla ängel.....som ibland plockar fram djävulshornen! Haha...

Kan för övrigt informera er om att vi var på BVC igår & Lillan hade på några dagar gått upp till 2.860gram! Å från 48cm till 50,7cm bra jobbat där! :) Hon växer så de knakar ju...... :D

Magknip ajjj....

Ja, jag vet inte om jag å lillan lider av samma just nu men har magknip konstant sen igår uscha.....å lilla stackarn verkar ha detsamma eller nåt liknande iaf. Just nu ligger hon lite halv vaken här & tittar på mej har legat jämter henne en bra stund & vilka grimaser hon kan göra med de lilla ansiktet! Hahaa......ser väldigt lustigt ut!
Idag är de besök på BVC igen för att kolla vikt, längd m.m. alltid spännande! Ska passa på att fråga om hennes lilla mage också. Jaja, så är det med det iaf nu ska jag lägga mej jämter Lillan igen.

Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla Gabriella......

Uscchhh....bara inte lillan e sjuk....

Ja, nu är de lite kaos här! :( Lillan har kräkts en hel del idag å då menar jag inte " nån gång som spädisar gör ibland " utan flera gånger å även flera ggr rejält + att hon verkar ha ont i magen å skriker till litegrann när hon sover å sådär.
Jättejobbigt för Gabriella uscha lider så med henne. Å för en timma sen förstod jag att jag antagligen blivit magsjuk för om jag inte blivit de så har jag ätit nåt som gjort mej jättedålig. De värsta vore om de är magsjuka som både jag å Lillan har då FRAMFÖRALLT för Lillans skull! Jag är en vuxen människa å klarar mej alltid men hon är ju bara två veckor gammal å inte ens 3kg " tung" än. Så nu gäller det att ha stenhård koll några timmar på hur mycket mat hon får i sej å hur ofta å hela hennes allmän tillstånd såklart. Hon har ingen feber iaf de har jag kollat & ser inte uttorkad ut eller så. Men fortsätter detta några timmar till eller att hon blir sämre så är de verkligen dax att ringa sjukvårdsupplysningen å höra efter om de finns nåt mer jag kan göra eller om man borde åka upp till sjukan med stackarn.
Nu har hon iaf somnat om efter att ha fått i sej en ganska rejäl portion mat. Hoppas hon kan sova en bra stund så hon vilar/sover så mycket som möjligt mellan maten å blöjbytena så hon inte gör åt med "onödig" energi.
Nu hoppas jag verkligen att jag är dålig för att jag ätit nåt dumt å hon bara har lite krångel med magen som ger med sej innan kvällen e slut. Tycker så jävla synd om henne, min lilla älskade pärla får inte ha ont eller vara sjuk!
Hon ligger å håller om den lilla mjuka nallen hon fått av sin morfar den gillar hon verkligen :D

Ska skicka en del foton på framkallning idag också ska iaf försöka komma ihåg detta, minnet e kass numera! :S
I morse var jag nere i affären & handla pampers för de sista kronorna. Jaja, allting löser sej på ett eller annat sätt för de MÅSTE de. Å att tösen har allt hon behöver å borde ha kommer jag se till vad som än händer.

Visiten hos Mathias mamma å lillebror igår var jättetrevlig den familjen är verkligen toppen! Å lilla Gabriella fick känna sej sååå välkommen å de värmde nåt oerhört i mitt hjärta. Hon hade också trevligt där & Mathias mamma satt en stund med henne i knät & hon såg sååå nöjd ut :)
Min älskade lilla "krabba"  :D

Ne, nu skall jag lägga mej jämter Lillan & ha ett stort vakande öga på henne.
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla söta Gabriella.......



Idag kommer Gabriellas.....

mormor & plastmorfar ner hit för att vara med tösen några timmar :) Roligt för Gabriella & de känns jättebra :)
Just nu har hon precis somnat till & jag ska packa lite saker till henne då hon ska följa med upp till sin morbror dvs min storebror Andreas :) Kommer nog bli en bra dag både för henne & mig. Senare idag ska vi iväg till Mathias lillebror som fyller år de ska bli trevligt. Ne, nu måste jag passa på medans hon sover att greja lite här hemma å packa m.m.
Puss & Kram på er alla! ;)
//Mamma Malin & den sovande lilla prinsessan Gabriella.......

Tränar Lillan på att ligga i spjälsängen....

Ja, nu har de varit lugnt 5min så förhoppningsvis har hon somnat...... :)
Ska nu börja träna henne att ligga själv iaf ibland måste få de till att funka annars kommer de bli till ett problem längre fram helt klart men jag tror de kommer gå bra. Nu börjar de skrikas här igen, så nu blir de ett kort inlägg.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Den lilla " krabban " Gabriella :D

Världen e sjuk absolut.....

De håller jag helt å hållet med om, MEN nu är ju detta en bild på en bebis som badas å är inte jag som mamma mer vrickad om jag " blurrar " för hennes underliv? Ne, sjuka människor finns ÖVERALLT men ska man börja försöka tänka på de t.o.m. med en sådan sak så blir man ju sjuk själv mer eller mindre. De e ju ingen bild som lagts upp för att visa " underlivet " på henne utan en badbild på en nästan nyfödd bebis! Vår värld e sjuk med massa sjuka människor jajamensan MEN tanken när jag la upp bilden fanns inte någonstans på dessa sjuka individer å jag tror att man som människa måste dra en gräns själv också annars blir vi alla mer eller mindre " störda ". Ska vi börja censuera ALLT nästintill? T.o.m. nåt så gulligt å oskyldigt som en badbild på en liten liten bebis? Ne, där går gränsen för mig iaf.
Dela gärna med er av era egna åsikter kring detta bland kommentarerna! Vi tycker alla olika å de är alltid intressant & få veta vad andra människor & kanske framförallt mammor tycker & tänker kring detta med att somliga tycker att t.o.m. en sådan här bild borde " blurras " vad tycker du?

Den andra kommentaren jag såg var angående att jag varit " fit " hehe..... ja jag tränade väldigt mycket när jag bodde uppe i sthlm. Älskar gymmet! Å i september är de dags igen ska bli MER än underbart, har nu börjat med långpromenader med vagnen men de är klart tung styrketräning lockar ju helt klart mer oj, nu lät jag som en dålig morsa nästan :S Mysigt att gå ut med vagnen absolut, att ligga å bänka ÅHHH JAAAA!!! Mina egna träningstips & mitt " träningsschema " kommer jag kasta upp här lite längre fram så ja, de kommer efter lite efterfrågan att komma upp! :)
Jag tror att jag har min träning innan jag blev med barn att tacka för VÄLDIGT mycket nu för som jag innan skrivit jag e sanslöst förvånad över att jag ser ut som mitt " gamla jag " igen REDAN!

Nu sover lilla tösen efter att ha hållt igång en rejäl sväng här på morgonen, känns skönt! :)
Men, nu verkar de som att hon e på väg att vakna igen oopps.....dags för att sjunga en stund tror jag bestämt!
Puss & Kram på er alla!
//Mamma Malin & de lilla busfröet Gabriella......

Dammsugat, nu en liten paus.......

Huuuh.....nu har jag en liten paus efter att ha dammsugat känns MEGAskönt! E helt seg i skallen, nu dax för att hämta lite kraft till kvällen & natten. De sista två dagarna har varit minst sagt aktiva lillan har varit sjövild mellan varven kan jag lova!
Sjöng för henne tidigt i morse & hon verkar känna igen en hel del låtar som jag sjöng för henne när hon låg i magen hon låg å tittade väldigt intresserat & ja, HON LOG massa gånger! De känns som hon är väldigt tidig i sin utveckling  igår vände hon sej själv från sidan till att bli liggande på mage å sen börja hon "krypa" med benen! Jag blev minst sagt chockad, men hann trots de kasta upp mobilen å filma! Att ha detta inspelat känns grymt kul 9dgr gammal bara de måste ju vara väldigt tidigt folk som jag frågat säger iaf att detta är MYCKET MYCKET tidigt, stark som en oxe & mer envis än sin mamma jesus vilken tonåring hon kommer bli, jag får skaffa en bössa å ställa vid dörren! :D
Här kommer två bilder från badet :)

Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla envisa Gabriella.......


Jag & Mathias hjälps åt, hon e ju hal som en ÅL!

Jag ser ut som mitt vanliga jag IGEN......TJOOHO de trodde jag aldrig var möjligt, ja jag vet jag tjatar om de grymt mycket å innan var jag inte så förtjust i att vara jag alls MEN nu är de ju faktiskt en kropp som gjort " lite nytta " å då e jag faktiskt nöjd hehe..... trodde jag skulle vara lite halvfet, va slapp runt magen & se gammal ut! Jag e sååå happy!

Bvc....

Jajamensan idag har vi varit iväg på bvc & hon hade ökat fint i vikt & mår toppenbra. Dock har dagen varit väldigt hektisk hon har verkligen sett till att vi haft MER än fullt upp. Antagligen har hon lite ont i magen men vi hoppas innerligt på att de ger sej till imorgon för framförallt hennes skull men också våran, man e trött haha men de går så bra så....
Ne, nu hinner jag inte skriva mer för hon vill inte sova.

Puss & Kram
//Mamma Malin & skrikiga men underbara Gabriella......

Allt går bra men mamma Malin e TRÖTT......

Ja, jag e trött! Men de går jättebra, de tar ett tag innan de sjunkit in att man blivit mamma  helt klart. Jag har fortfarande inte förstått trots att jag springer runt som en galning å rappar Bella, byter blöjor, vaggar runt, sjunger, pratar, matar, dansar, ja herregud jag känner mej nästan helt galen ibland! Vi dansa till Michael Jackson innan, ja min pappa har på gammal hederlig VHS en konsert från -97 turnen History å de är sååå jäkla bra! Gabriella har redan vant sej bra vid rejält med musik, åskan som dundrar, mamma som pratar som en besatt ja hon har vant sej fort vid allt, duktig tös :)
Å med alla dessa hormoner så har ju Michael Jacksons död varit en KATASTROF varför just nu?! Varför överhuvudtaget såklart men varför precis just nu?! När de kommer på nyheterna sitter jag å gråter om & om igen försöker lugna mej men kan inte för nu ställer de om sej i kroppen å GUD ska veta att de känns!

En sak som förvånar mej oerhört är hur bra min kropp redan har återhämtat sej. Har inte ett enda märke på magen & magen är REDAN nästintill helt platt & ser ut som innan jag blev med barn. De trodde jag absolut inte jag räkna iskallt med att de skulle bli slappt & se lite sådär kul ut framförallt innan jag ens kommit igång med träningen & de inte ens gått en vecka sedan förlossningen men oj va förvånad jag blev när jag duscha innan idag - ÖVERLYCKLIG men så förvånad.
Där var min " vanliga " mage igen. Visst saknar man mamma magen men att se att magen helt återhämtat sej & jag själv skulle aldrig gissat att jag ens varit med barn känns såååå bra. Jäklar va träning de blir med början i september längtar sååå mycket, lilla Gabriella får vara min " styrketräning " i några veckor nu först måste komma in lite i rollen som mamma & kroppen måste få vila ett tag men långa promenader med vagnen började vi redan med idag.
Natten var fullt ös, mata, vagga, gunga, pussa, byta blöjor ja de var fullt upp men de gick bra de också såklart viljan finns & då går det mesta bra även utan nästintill någon sömn alls.

Ne, nu ska jag passa på medans hon ligger å sover & greja litegrann här hemma för de behövs verkligen när man kommer hem efter en förlossning med ett spädbarn på armen så är knappast de första man tänker på STÄDA dock behövs de idag eller iaf imorgon ;) Sen kan jag också informera er om att idag ska Bella få sitt första bad & naglarna måste klippas de ska bli spännande men jäklar va rädd jag e för att "göra illa" henne av misstag eller göra "fel"!
Lillan e HELT underbar men jag har aldrig i hela mitt liv varit så rädd om någon å så otroligt rädd för att inte räcka till.
Så lite skräckblandad förtjusning helt klart.

Puss & Kram
//Mamma Malin med STORA påsar under ögonen & lilla ständigt hungriga Gabriella....som växer.......


Allt går sååå bra :)

Ja, allt går över förväntan helt klart. Vi har de jättemysigt & samarbetar alla fyra superbra :)
Ja, alltså jag, Matti, Nella & Gabriella som nu kallas Bella :) Blir lite lätt att blanda ihop Nella & Bella på namnen men utseendemässigt är de lättare hehe..... men håriga är dom båda två. Gabriella har en helt otrolig kalufs! Jättetjockt, långt & mörkt hår kommer bli väldigt kul att kunna göra flätor & tofsar sen när hon blir större, myspys :D

Men visst är man helt mörbultad efter förlossningen & den enorma omställningen de känns som nån har kört över mej med en långtradare men de är tydligen helt normalt enligt läkarna. Så de lägger sej väl med tiden. Just nu sover hon gott, hon sover mycket & gärna å somnar nästan KUSLIGT fort haha när hon får mat blir hon så nöjd & glad att hon ser sej lite omkring å sen däckar av helt å de går knappt att få liv i tösen haha :) De är också tydligen helt normalt.
Hon verkar nöjd, glad & harmonisk de känns jätteskönt. Här kommer två bilder.....


GÄSP, finns ju inget gulligare å mysigare än att se henne vakna & somna hon ser så go ut å grimaserna e underbara!

Nöjd & sover som en liten prinsessa på favoritplatsen mitt i soffan....

Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla, söta, underbara, fantastiska & SÅÅ duktiga Gabriella...

Jag har blivit mamma! :D

Ja, herregud nu försöker jag hinna med att uppdatera bloggen jag förstår att många av er undrat vart jag blev av men ni har alltså " gissat rätt " jag har varit på förlossningen & BB :)
Kom hem igår vid 17.00..... ja för att jag ska hinna med innan underbara Gabriella vaknar igen så fattar jag mej lite kort.

I söndags alltså den 28Juni så spenderade jag & vännen Mathias en förmiddag uppe vid kypesjön här i Borås, jag simmade på som en galning p.g.a. massa graviditetskrämpor & tänkte många gånger sätter inte detta igång de så är det ett FENOMEN! Jag simma, simma & simma......sen gick vi hem vid 15.00 & vad händer då? Jo, värkarna börjar!
Vi gick i ganska lugnt tempo hem med många " stopp " sen väl hemma käka vi mängder för jag börja känna mej ganska säker på att de nu ÄNTLIGEN skulle vara dax sen såg vi en film & försökte ta de lugnt men vid 23.00 blev värkarna FÖR intensiva & vi åkte upp till förlossningen för att se. BB-väskan tog vi med då jag kände mej ganska säker men samtidigt rädd för att få åka hem igen & vänta......väl där uppe visade CTG-kurvan & att jag hade börjat öppna mej att jag visst var i latensfasen & hemgång var inte att tänka på.


Positiv & förväntansfull.......ont men än så länge hanterbart......

Jag blir mer & mer säker på att vi kommer få stanna & känner mej GLAD!

Vi har fått ett rum & vet nu säkert att hon e på väg! :D

Nu har vi fått komma in i ett förlossningrum klockan är ca 07.00 jag andas lustgas för glatta livet & har ONT......är chockad över kraften i kroppen men fortfarande positiv & pauserna mellan värkarna e UNDERBARA!

Nu har de verkligen satt igång ordentligt & jag har SÅÅÅ ont e öppen ca 4-5cm & lustgasen e min bästa vän!
Jag väntar otåligt på EDA bedövningen & skriker i högan sky när värkarna kommer allt tätare & tätare......
Mamma & hennes kille kom ner & var med från 04.00

En paus! Jag & Matti ser till att trots ALL VÄRK hålla humöret uppe! :)
Mathias var VÄRLDENS bästa stöd! Å att ha mamma & hennes kille med kändes tryggt & glatt också :)

Chocken e enorm! Både över smärtan & att ÄNTLIGEN bli mamma....de går inte att beskriva i ord hur de känns att få upp sin lilla älskling på 2570gram & 48cm lång på bröstet här e bara några få minuter efter att hon kom! :)
Från 7cm till att hon var ute tog de ENDAST en halvtimma! Från första värken tog förlossningen lite drygt 24timmar.

Mathias var med HELA tiden, mamma & hennes kille var med tills de mer eller mindre var dax att krysta här har dom precis kommit in igen & skådar söta lilla Gabriella......

Jag e så chockad & lättad & glad å gud vet allt.........

Så söt, så underbar & min älskade dotter helt ofattbart! :D

Nyss hemkommen :)

Ja, de va ett jäkla äventyr dessa nio månader & nu väntar ett ÄNNU större äventyr de känns spännande, nervöst & otroligt! Ne, nu måste jag försöka hinna äta också.
Puss & Kram
//Mamma Malin & Gabriella som ÄNTLIGEN kommit.........