Snacka om "speedad".....

Ja, idag har jag vält upp & ner på nästan hela lägenheten. Min plan var morgonmöte sen lämna in Lillan på dagis & sen försöka vila mej litegrann då jag är snorig som attan & FORTFARANDE har lite feber. Men blev det så?
Nej, självklart inte för jag e galen!

Istället så gick jag direkt och handlade efter att jag lämnat in Lillan på dagis. Trött som attan....
När jag väl kom hem så titta jag mej runt omkring - fan jag har inte julpyntat eller julstädat.....
Och efter två koppar kaffe som jag mer eller mindre hävde så började jag städa, diska, dammsuga, gick ner till källaren och röjde fram dom julgrejerna som jag har ni vet de klassiska; Gardiner, bordslöpare, ljus, lite tomtar m.m. & sen ÄNTLIGEN kastade jag mina blommor som varit döda minst 1år hahaha.. DET VAR PÅ TIDEN!
Började vid elva eller strax innan med städning & pyntning och var klar 16.00!
Passade på att möblera om också ja stora soffan & tunga soffbordet inte konstigt att min rygg dunkar nu!

Och jag kan inte städa eller fixa i ett "normalt" tempo nej nej.... jag rusar runt som en virrig höna och blir helt uppe i det jag håller på med - hundra procent fokus! Och det blev 7koppar kaffe under tiden som jag grejade....
Sen när jag väl var klar tyckte jag först så ne..... bokhyllan ser förjävlig ut rent utsagt - STÄDA MER!
Och så blev det & sen tittade jag på mina tomma krukor och vad är en jul utan julstjärnor i fönstrena?

Så det blev ännu en runda till affären på med klackarna och sen stampade jag mej iväg.....
Köpte 3julstjärnor & när jag kom hem kände jag mej nöjd.... men nej..... nåt fattas....
JULHANDDUKAR! Så på med dojjorna igen & ÄNNU en vända ner till affären för att införskaffa två "juliga" kökshanddukar. Hahaa..... helt galen dag! Nu är jag mer än dödstrött kan jag lova men det är fint här & det gillar jag! Sen har de blivit två koppar kaffe till....dvs 11 koppar idag.... fasiken jag måste ju snart bli "förgiftad" ne skämt och sido nu är det ordning här = SKÖNT!

Sen kom Lillan hem & spelade synth med mej en stund, sen har jag haft egen "terapi" genom en helt fantastisk bok som är direkt skriven till dom som upplevt trauman. Så där fick jag några uppgifter att klura på så jag känner mej helt seg i bollen men jag tänker göra varje övning/uppgift.... så är det bara....
Och bästa vännen kommer jag inkludera iaf i en av grejerna att "göra".

Nu har jag spelat synth en timma SJÄLV, ja Gabriella vill köra med "dj-funktionen" och jag är inget jätte"fan" av det hela men men hon tycker det är så kul så det är klart hon ska få spela! :)
Börjar förstå detta med noter lite bättre för var dag som går och än så länge har jag ju bara övat i 3 veckor men kunde ändå spela några klassiker halvdant iaf.... kändes kul.

Imorgon är de mysmorgon med Lillan, sen får hon åka pulka till dagis MÄNGDER av snö. Sen när jag lämnat in henne så är det raka vägen till vårdcentralen för att lämna en del blodprover inför hjärnröntgen som blir av i december känns inte superkul direkt men men... det måste göras!
Sen möte mitt på dagen & hämta hem Lillan och sen efter de kören om de blir som jag hoppas.

Torsdag,fredag & lördag är de träning på gymet som gäller + möten & annat viktigt.
På söndag får jag ÄNTLIGEN besök av bästa vännen som för tillfället är utomlands, saknar människan så mycket att det gör ONT både psykiskt och fysiskt.... bläää.. men de måste gå! Jag hoppas denne har mycket roligt nu i skrivande stund.

Nu ska jag bädda ner mej & läsa en stund och hoppas att jag får sova litegrann i natt för jag är som sagt TRÖTT som sjutton!

Puss & Kram
//Morsan av stål...... Tösen som älskar russin hälsar....

p.s. JÄKLAR VA HON PRATAR MYCKET NU!




22 år - Mitt liv.....

Ja, nu lät de väl väldigt seriöst men jag kan lugna er med att det INTE kommer bli lika "självbiografi" som jag fick det att låta. Hahaa.... ne en liten summering bara av dessa 22år & vart jag nu är som 22-åring (känns löjligt att jag fyller 22 känner mej som 35bast, ja det hade varit mera rimligt!)
Men iaf, enjoy;

Jag föddes 28November -88 & det var en kall, snöig vinterdag. Där startade ju ämnet " Malin/Tiger/Galningen m.fl. " smeknamn som varit under åren & vissa fortfarande är för det har varit många! " Krigaren/mamish/Mallan " you name it!
Jag var en lugn liten mörk krabat som älskade livet & brukade nynna på en låt som jag fick in i min skalle (låten finns inte på riktigt dock) " Livet är som en lustig godisaffär " och då var jag runt 4-5år & jag minns det väl.
Sen kom åren att bli allt annat än en "lustig godisaffär" ja motsatsen faktiskt. Föll,föll & föll & jag fick efter många års helvete genomgå två rättegångar b.la. Mot ALLA ODDS överlevde jag & LEVER idag, inte existerar bara; utan LEVER det var inte många som trodde att det skulle vara möjligt men jag säger som jag sagt & skrivit innan;
INGENTING ÄR NÅGONSIN OMÖJLIGT!

Jag börja sjunga när jag var några år & håller fortfarande på, är inte proffesionellt skolad alls utan "kör mitt egna race". Jag har utövat många sporter under åren b.la. fotboll, gymnastik, brottning, ridning m.m. Jag var ett VG barn i skolan (ja betygsmässigt) i det mesta trots att förutsättningarna var dom sämsta tänkbara under flera år.
Jag gick ur grundskolan med bra betyg & har mycket erfarenheter med mej i bagaget, många smärtsamma sådana MEN nu är jag på väg att försöka "hela" mig själv så gott det går & sen bygga upp den organisation jag så många år har drömt om att starta dvs bli en kraft som står upp för utsatta kvinnor/barn & startar en organisation som KOMMER göra skillnad & där vi ALDRIG blundar. Vid sidan om det kommer jag även föreläsa längre fram och förhoppningsvis kan de skänka hopp, vara en tankeställare & påverka människor så vi får ordning på vårt system!

Jag har haft många husdjur genom åren fåglar,hundar,katter,kaniner,marsvin,fiskar ja allt möjligt & har alltid älskat djur.

Varit med om några rejäla fyllor men antagligen färre än genomsnittet. Jag har dansat arslet av mej till all musik du kan komma på förutom DANSBAND, jag har svävat runt på bardiskar mer än genomsnittet & bott både i Borås & Stockholm. Jag har varit förälskad tre gånger, haft sex med färre än genomsnittet (helt klart) jag har varit förlovad en gång, gift mig en gång, skiljt mej en gång. Levt ihop med två män. Varit inneboende, testat saker man inte bör testa - CHECK nu i efterhand ångrat de - NEJ, allt som jag gjort/varit med om har gjort mej till den jag är idag så varför ska jag ångra mej? Ångest över det som varit är bara onödig skit, nu är nu.
Jag har svikit & blivit sviken, jag har legat i en jacuzzi otaliga gånger, jag har gråtit floder & skrattat som en besatt djävulskt många gånger. Jag har druckit omänskliga mängder läsk genom åren, men aldrig haft ett enda hål i tänderna! Jag och Karies & Baktus är goda vänner så vi hjälper varann, hahaha....
Jag har snusat sen jag var 12år och har inga som helst planer på att sluta - ingen motivation!

Jag har alltid varit envis & kaxig när det behövts men aldrig försökt göra någon illa med flit förutom "Monster" men det räknas inte in. Jag har sett flera riktigt bra artister live så som; Simon & Garfunkel, Kelly Clarkson, Alicia Keys, Iron Maiden m.fl. Jag har gjort galna saker offentligt som jag idag skulle tänkt en extra gång innan jag gjorde om jag ens skulle göra det haha.... Jag har varit blåögd & naiv, varm & STENHÅRD på en och samma gång.... Jag har älskat för mycket, hatat för lite... ja de har jag faktiskt. Mitt hjärta har flera gånger fått "ta över" hjärnans roll och det har kostat mig mycket på alla plan men SOM SAGT det har gjort mej till den jag är idag.

Jag har burit en underbar liten tös i min mage i 9månader, jag har fött fram ett välskapt barn; Min älskade Gabriella. Jag har varit en närvarande & noggrann mamma i snart 1½år. Jag har bytt så många blöjor att jag skulle kunna göra det med en hand i sömnen, jag har torkat så många bebistårar p.g.a. kolik så tårarna hade räckt till att göra en liten sjö här nere på gården! Jag har kämpat, svettats, skrikit men också kramats, älskat & varit älskad. Jag har en förkärlek till Ben&Jerry sen flera år tillbaka & de kommer aldrig upphöra!

Jag har skadat mej själv, hatat mej själv & torterat mej själv med alldeles för många tankar/bilder.
Jag har skrattat mej nästintill fördärvad av vänners helt GALNA utspel & av en hel uppsjö med " stand up ".
Jag är en jäkel på att laga mat när jag inte är sönderstressad, jag är okej på att sticka & har varit med i spädbarnsgruppen under nästan ett års tid vilket var ett underbart år! Jag har blivit bedragen, fallit i dom djupaste av svackor för att sen "damma av" mig & resa mig igen. Jag har fått människor att gråta men oftare att skratta.

Jag har uppträtt många gånger, fått rejält med applåder, förvånat mej själv om & om igen.
Ägnat många, många hundratals timmar i stall & älskat att sitta på hästryggen, de gör jag nog fortfarande.
Jag har drivit män till VANSINNE, skrattat gott & sen lagt mej SJÄLV. Jag har blivit en TIGER med mycket klös i från att ha varit en rädd liten kattunge, en extrem förvandling kära läsare.

Och nu står jag här (eller sitter snarare) och snart är min 22-års dag över. Och här är jag nu;

22år, ensamstående med en underbar dotter på snart 1½år. LEVER mer än någonsin, älskar mer än någonsin, är mer älskad än jag någonsin varit innan, har den bästa av bästa vänner - en hjärtevän som älskar mig för det JAG ÄR och inte för vad jag "skulle kunna bli/vara". Jag har börjat lära mej spela piano, jag har tagit upp min musik igen efter att ha haft en längre paus. Jag tränar 3-4ggr i veckan, sköter hem & hushåll. Är en jäkel på att få även den knapraste budgeten att hålla. Är en spara istället för en slösa när det gäller "money" men när det kommer till värme & kärlek så är jag bara som jag är; VARM & det kommer jag aldrig kunna förändra och det vill jag inte heller. Jag strukturerar upp plan efter plan i mitt hjärnkontor gällande att bli föreläsare/starta organisationen/klara av vardagen på bästa tänkbara sätt för mig & "Bellas" skull. Jag har börjat bearbeta allt det traumatiska jag har i mitt bagage & det jag inte trodde att jag någonsin skulle klara - Ja, det klarar jag.....
Jag är punktlig & har ordning runt omkring mig likaväl som att jag dricker nästintill aldrig & har heller inga andra laster än; Jag är en hjärtemänniska, när jag älskar så älskar jag, jag snusar OLAGLIGT MYCKET, jag skrattar OFANTLIGT hysteriskt, Jag biter på naglarna (uscha jag vet!) Jag duschar på tok för ofta men men skitsamma.
Alla har vi våra laster, våra brister & fel och mina hade ju lätt kunnat vara värre!

Helt enkelt; ETT STORT JÄVLA GRATTIS TILL MIG FÖR ATT JAG ÖVERLEVDE "AGAINST ALL ODDS".....

HIPP HIPP HURRA FÖR JAG TÄNKER LEVA 100 JÄVLA ÅR TILL MINST!
Puss & Kram
//Födelsedagsbarnet.....



INGENTING ÄR NÅGONSIN OMÖJLIGT...... <3

Åsså är man nu 22år.........

Ja tänka sig.... detta födelsedagsbarnet ligger här bakis med en ros framför näsan & begrundar livet, livets alla vägar & vägval. Vad har man åstakommit på dessa 22år? Ett längre inlägg om detta kommer, men de först ikväll för nu blir de PIZZZZA och dusch! Kaffe & lek med "Lilla liten"........


Ska man ta dagens tionde kopp?

Min hjärna säger nej, min kropp säger JA TACK! Ja det hela handlar alltså om kaffe.
Visst innan har jag tagit en kopp någon gång ibland men knappast varit någon "stordrickare" men nu är jag FAST i kaffeträsket! Men men de kunde ju vara värre eller hur? :)
Starkt kaffe med lite mjölk mmm.....fina grejer! Började dricka kaffe "som en häst" nu när Lillan hade de riktigt jobbigt med tänderna (de kommer ju kindtänder nu!) enda sättet att orka och hålla sig vaken = kaffe....
Nu är jag fast, men de är gött....

Har inget mer att tillägga..... men ne, borde nog skippa sista koppen för idag....får se....


Dagen har gått fort.....

Ja, dammsugning & grejat i hemmet..... Efter de att jag lämnade in Lillan i morse på dagis, hon älskar verkligen dagis - det känns bra som sjutton! :)
Sen vilade jag en kort stund - helt slut, sjungt 1½timma - kul, pratat med en mycket god vän/bästa vän i tele - trevligt som sjutton!, Duschat, försökt att äta litegrann frukosten gick bra men sen har de bara blivit kaffe efter de smuttar på dagens åttonde kopp kaffe nu undra om man kan bli koffeinförgiftad? Hahaa.... tror inte de jag.

Nu är jag trött som Gud vet vad & funderar på att ställa mej och diska (ja jag har en förmåga att alltid "pusha" mej själv hur trött jag än är till de yttersta - just a fact!) och sen laga mat..... 21.00 måste man ju se på " Criminal Minds " det är ju såå bra jag har sett alla säsongerna även ägt dom tre första tidigare men dom "försvann" i flytten från Sthlm... och det är piss rakt av!

Lillan är på gott humör - underbart. Ja, detta är inte så roligt att läsa eller hur? Jag är ganska - kort i tonen och gör massa -  <------- sådana hela tiden hahaa.... jag har väl fått en koffeinkick eller nåt! Jag skyller iaf på de!

Puss & Kram
//Stålmamman.....Lillan hälsar med ett högt " TJOOOHOOO " till er alla.....

Jag är den.....

Jag är den som kramar om dig när du är ledsen,
Jag är den som torkar dina tårar när du gråter,
Jag är den som älskar dig även när du skriker,
Jag är den som alltid tycker du är vackrast,
Jag är den som håller om dig när du inte kan sova,
Jag är den som snoozar på ditt hår & njuter,
Jag är den som kommer hålla din hand när det
känns som hela världen är emot dig,
Jag är den som kommer älska dig även när
du begått ett misstag eller slarvat,
Jag är den som aldrig kommer svika dig,
Jag är den som tänker på dig konstant,
Jag är den som älskar dig helt utan villkor,
Jag är den som alltid är stolt över dig & alltid kommer vara,
Jag är den som alltid kommer göra mitt allra bästa för dig.....

Ja, Gabriella JAG ÄR DIN MAMMA & jag älskar dig av hela mitt hjärta & kommer alltid göra.

Puss på dig min älskade skatt nu har du en tand till <3
//Din mamma......



Gammal bild....Lillans första bad i badhuset :)

Gammal bild...Lillans första tågresa.... <3

Alldeles "Nykläckt"...... Underbara unge! <3 <3 <3


Vilken dag......

Iväg med Lillan till dagis, kass med mat hemma så blev ingen "frulle" utan "hysta" in henne på dagis & sen var det dax för en av alla jäkla läkarundersökningarna & det var VIDRIGT, jag grät...... uscha, de va jobbigt som fan!

Efter de så gick jag på skakiga ben & handla. Och nu har jag precis fått i mej lite frukost, hämta Lillan om en stund & sen möte...... Jag är så sanslöst slutkörd, förstår det inte... eller jo till viss del men ändå inte.

Antar att jag är överansträngd likaväl fysiskt som psykiskt. Jag behöver semester! Men ingen semester i sikte inte, tyvärr inte.

Snart blir jag 22bast, känns konstigt känner mej som 35! Hoppas den jäkla födelsedagen går fort, vet inte om jag ska ut och slira runt lite egentligen är det inte min grej. Ja skratta bäst ni vill men jag har växt ifrån de helt enkelt.
Helst hade jag tagit ett dygn på spa istället det behöver jag dessutom väldigt mycket mer än alkohol!
Sova, äta, massage, ligga i en bubbelpool och inte behöva tänka på nåt....läsa & vila.... DRÖMMEN just nu.
Men har man inte cash så har man inte och får snällt drömma vidare och det är vad jag gör..drömmer...

Gårdagen var sååå märklig för de första mådde jag skit av sömnbrist & ja, ren utmattning sen blev dagen bättre för att sen bli SÄMRE, mycket sämre.... för att sen bli BÄTTRE igen.....för att efter några timmar bli KANONBRA för att sen bli puuhhh....hur ska jag orka? Ja, gårdagen var konstig.

Jag borde inte lägga mer tid på att skriva om allt & inget här, ska ju snart hämta Lillan och behöver häva min cola & försöka vila litegrann, kanske ta en MEGASTOR kopp kaffe innan jag hämtar henne.... koffein is the shit!
Ja snus & koffein de är mina laster, visst är jag hemsk? Hahhaa... :)

Och ni som frågat vad jag önskar mej när jag fyller år får här en lista, ja ni har tjatat så varsågod!;
(INGEN speciell ordning alls!)

EN TVÄTTMASKIN (HALLELUJA va jag skulle bli lycklig!)
En helg i London (JESSSSUS vilken dröm, jag ÄLSKAR london.....tokälskar london!)
En dag/helg på spa..... (alternativt en ansiktsbehandling inklusive allt, på mitt favvoställe)
En BARNFRI helg som bara innebär VILA,MAT,DUSCH,SÖMN,FILM,WHISKEY,SNUS,COLA & läsning.....
Presentkort på H&M & Gina Tricot.......(på h&m kan jag ju köpa åt Lillan menar jag....ja just de det är ju jag som fyller år....men inget gör mej ju gladare än när hon har allt hon behöver så de blir ju till oss båda....)
Åka & skjuta! Ja, jag har INTE gjort de många gånger men satan va kul de va!

Ja, det är de jag kommer på just nu.....

Puss & Kram
//Trötta morsan & "fialottabus" hälsar......




Bjussar på en snabbinspelning....

ur en bit av " Like a prayer " tilläggas skall följande;

Det spelades in FORT som sjutton utan någon uppvärmning av rösten innan + jag vet om att uttalet är fel på minst ett ställe, men jag bjussar på de! ;)
Inom 3månader kommer jag lägga upp några hela låtar som är seriöst inspelade.
Men så länge, enjoy;

http://www.youtube.com/watch?v=Vv1VQ4MZwnw


Puss & Kram
//Mamma Malin = SLUTKÖRD.....


Gabriella spelar synth....

Ja, idag har de varit FULLT ÖS MEDVETSLÖS! Har ÄNTLIGEN fått hem ett riktigt köksbord gud jag har längtat efter de i minst 1år! Och nu äntligen, tack Peter & Anso ni får den stora kattställningen i utbyte jag har ändå inte plats med den, BRA DEAL! Det betyder att nu kan Lillan sitta med och äta och jag slipper stå på knä framför henne och mata henne SKÖNT..... mycket skönt! Och köket blev hemtrevligare helt klart.
Har tvättat, diskat, lagat mat & Lillan somna sent.... bytt 1000 blöjor känns de som då hon haft krångel med magen för att ännu en kindtand e på väg upp. Natten som var vakna hon flera gånger & nu ber jag en stilla bön att hon sover natten igenom så jag inte blir GALEN! Ja, det är inte lätt att vara förälder men oj, så underbart!

Hon gillade min pasta & pastasås den lilla "Krabban" och såg mycket nöjd ut när hon satt vid VÅRAT riktiga köksbord! :)
Markus har varit här många timmar & vi har hunnit snacka en hel del känns kul :D

Hade även goa vännen här på en fika, mycket trevligt. TACK!

Här kommer två bilder på Lillan när hon spelade synth igår, enjoy;


Här lär vi oss i tid :) Ja, hon gillar "dj-funktionen" bäst.... jag måste skaffa öronproppar snarast innan "farbror döv" besöker mej och tar mej med våld! ;)

Nu snackar vi finmotorik..... hon e tidig de säger BVC och jag kan inte säga emot! :)

Puss & Kram
//Mamma Malin som e TRÖTT & "KRABBAN"  hälsar från sin spjälsäng att hon också e helt slut!

Tur att man har hjärtan......

runt omkring sej när ens egna brister......

TACK.....

Puss & Kram
//Morsan med trasigt hjärta......

Ska uppträda med två låtar.....

den 28december på "utsatta barns dag".....

Jag har tre i tanken just nu;

When the children cry - White Lion

We are the world - Michael Jackson

Under ytan - Uno Svenningson.....


Det är dom tre som jag direkt tänker på iaf.....
" A new day has come " med Celine Dion är inte heller helt omöjligt att de blir....
Vi får se.... nu ska jag duscha & försöka äta.

Träningspasset blev grymt bra, tack kära vän!
Mitt öga gör ont & det värker i huvet, ångesten har bäddat in mig i sitt äckliga "täcke" och det är svårt att hantera men de måste gå.... så är det bara... så länge jag andas så kämpar jag, det är inte lätt men de går!

Puss & Kram
//Morsan som känner sej svag.......

Snart dax att bege sej ner till gymet!

För att 3timmars pass, JAG ÄLSKAR DE! Kan inte se mej själv utan träningen, ne träningen och jag går hand i hand. Jag skulle inte funka utan den. Har laddat med korv med bröd (Ja lillan gillar de, hon blev glad!)
Lyssnat på bra, rå musik. Är redan kokhett för jag trissat upp mitt inre så mycket, ja idag ska jag nämligen slå & sparka en del också och det finns MYCKET att få ut. De viktigaste är att jag tänker på att vrida med höfterna också, jag är hyfsad på de egentligen men de knakar mycket i min kropp numera inte så konstigt egentligen men de gäller att göra varje rörelse "rätt" så det inte blir några skador, JAG HAR INTE TID TILL DE eller lust för den delen heller. Bästa vännen följer med ner idag och nu jäklar ska vi se vad denna människa går för! Kommer få hålla mitchen i fyra omgångar...emellan varje gång blir de styrketräning.

Ska pusha mej själv till smärtgränsen, har huvudvärk av de jävla ögat men fasiken de kunde varit mycket värre!
JAG ÄR REDO - HOPPAS DU OCKSÅ ÄR DET - HERE I GO AGAIN.........

Puss & Kram
//Träningsfreaket.....

Det har väl knappast nåt med religion att göra?

Ja, jag har idag fått en kommentar här på bloggen/en fråga om jag blivit religiös.
För det första vet jag inte riktigt var de kommer ifrån, att uppskatta sina nära & kära är väl inte knutet till om man funnit Gud som denne skriver, eller? Inte i mina ögon iaf.
Att känna tacksamhet och ödmjukhet betyder det automatiskt att man är strängt troende?
Vad tycker ni kära bloggläsare? Vore intressant med era åsikter, för här kommer min;

Jag tycker det är viktigt att uppskatta de stora likaväl som de lilla i vardagen. Jag tycker det är viktigt att berätta för dom man älskar att man älskar dom. Jag tycker det är viktigt att försöka vara det bästa & mesta SOM MAN SJÄLV kan vara, dvs. vara den bästa versionen av sej själv. Att vara sann & ärlig, rak & tydlig.
Alla är vi olika & det är okej, det är bra! Alla är vi unika, så ser jag det iaf.
JAG personligen tycker INTE att detta har att göra med religion. Men nu när ändå frågan ploppade upp.

JA, jag tror på GODHET om det är Gud det vet jag inte. Men jag tror på att det finns nåt större, nån form av högre "makt"/mening med vår tillvaro, varför både du & jag finns. Jag tror på värme, kärlek & godhet.
Godhet i det folk gör,säger,är...... Och ibland sker mirakel och vad som ter sej som ett mirakel för en människa behöver absolut inte innebära att alla ser det som ett mirakel. Men för den enskilda individen gör det inte upplevelsen mindre fantastisk. Om jag är kristen? Jag vet inte.....
Jag vet bara att jag tror på GODHET, trots all ondska jag fått se/genomlida själv.
Jag tror, jag hoppas, jag vill, jag önskar..... det är väl jag i ett nötskal egentligen.

Så nu har jag iaf gett lite svar på denna fråga/kommentar hoppas det är till belåtenhet.
Här kommer några bilder på mej & Lillan tagna för två timmar sedan.....enjoy;


Ja, vad som finns i mammas huvud de vet hon knappt själv.....

Läxa upp mamma är superkul! :D

BUSAR! :)

Sötnos..... Ja vi busade en stund och det är ALLTID lika uppskattat!

Pussar på min skatt, jag älskar dig min ängel! <3 <3 <3

Puss & Kram
//Mamma Malin & Glada "krabbisen"......



Ja, och plötsligt har man inget att skriva....

och ändå skriver man. Lämnade in Lillan i morse, varit iväg 3½timma på ögonmottagningen, nu är det bara att vänta och se vad som händer ska tillbaka dit nästa vecka + till ett annat team och kolla resten av kroppen p.g.a. ögat läget är osäkert nu med vad detta är..... Min syn är iaf väldigt nedsatt & läget är mycket instabilt just nu känner jag. Men jag väljer att inte skriva ut mer än så här än, är fortfarande lite "ställd" själv.
Men massa röntgenbilder ska tas, Neurologerna ska undersöka mej m.m. så nästa vecka blir det FULLT med olika läkarbesök jaja, så länge jag får behålla min syn & hjärna så är jag nöjd!

Nu har jag dammsugat, diskat & duschat behövde sysselsätta mej litegrann för det snurrar i skallen. Lite feber fortfarande men ingen "ko på isen" här inte. Halsen är inte så bra än dock, men imorgon blir de träning igen iaf.
Nu ska jag ta boken och sätta mej i köket & sätta upp håret med blyertspennan så jag kan markera allt som "träffar" extra bra, so to speak.....

Håll tummarna för mej & mina jäkla ögon nu!

Puss & Kram
//Den förvirrade morsan.......

Åh, han tar mej med storm!

Ja, mister Feber alltså... vad trodde du egentligen? :)

Mmm, här är det sjukstuga mindre kul men jag är inte bitter för de inte, nene allt hade kunnat vara SÅ mycket sämre. Feber - check, halsont - check, trött som en dåre - check..... GLAD ÄNDÅ - ABSOLUT.

Har varit iväg & handlat, släpat den lilla i vagnen fram och tillbaka till dagis, fixat käk & nu är jag KNOCKAD, nästan iaf. Har börjat "bita tag" i en mycket intressant bok som de verkar nu iaf. Den är på engelska & handlar om att bearbeta/gå vidare från trauma/trauman som man upplevt. Jag trodde inte min kunskap i engelska skulle räcka till men har läst ganska många sidor nu & fattat allt så jag underskattade mej själv, som vanligt.
Så jag ska läsa första "riktiga" kapitlet i boken om en stund, reflektera en hel del & kanske även skriva ner en del tankar som "ploppar" upp i skallen. Sen blir de citronte med honung, halstabletter ja ni vet dom där nya Vicks Blue Beatbox spännande och se om dom är så starka som folk säger hahaha.... sen lite kaffe på de så HOPPAS jag att jag mår bättre imorgon...

Imorgon blir de till att lämna in Lillan tidigt på morgonen på dagis för att sen bege mej upp till ögonmottagningen för att göra en del undersökningar; Är det en inflammation på synnerven? Är det en permanent skada? JAG VET INTE, men hoppas jag vet mer imorgon. Nu ser de iaf ut som vanligt men synen är sämre på de vänstra ögat fortfarande.... känns inte bra. Men men....
Sen får jag en vän på fika mitt på dagen, blir trevligt lite kaffe & pepparkakor & inte allra minst lite sällskap när man är sjuk.... det sitter aldrig fel!

På fredag är de;

Lillan
Möte
DISKA
DAMMSUGA
Träna ett långt & stenhårt pass (ja den J*VLA febern ska vara borta då annars blir jag galen!)
Sen kommer de hinna dyka upp minst 2 grejer till de vet jag, de slår aldrig fel, sak på sak men det är okej.

NU ska jag vila mej lite.... jo förresten jag "lyckades" knäcka mitt bankkort innan, inte så jäkla lyckat!
Blev riktigt irriterad på mej själv men det är bara att konstatera - JAG ÄR KLUMPIG!

Puss & Kram
//Morsan som är som ett element...... "Krabbisen" sussar gott i sin säng & hälsar......


Ibland sker mirakel.....

Ja, så är det faktiskt. Ibland sker MIRAKEL, saker som man inte trodde skulle vara möjliga - dom sker.
Från att ha varit på väg ner i den mörkaste, djupaste svackan till att flyga, inte snabbt och inte jättehögt men ändå börja sväva uppåt igen och allt inom loppet av några timmar! Änglavakt tror jag bestämt.

Denne älskade vännen är så otroligt fantastisk & det är inte alltid lätt med vänner, ja de vet ni alla.
Ibland ryker man ihop, ibland blir någon sårad o.s.v. listan kan göras lång MEN när man ÄNDÅ trots allt kan finna varandra efteråt - mötas & förenas igen ja då är det magiskt & absolut när det tidigare såg ganska "dödsdömt" ut.
Nu är det inte "dödsdömt" alls utan tvärtom vi har lärt känna varandra ÄNNU bättre, förstå varandra ännu mera & ja, denna vännen upphör aldrig att förvåna eller överraska. Tillsammans är vi starkare än stål, de ska ni veta!

Jag är stolt över att vara denna människans vän, jag är stolt över att vi lär oss så mycket av varandra, jag är stolt över att VETA att JAG ÄR ÄLSKAD. Mmm.... det är inte lika kallt här ikväll i mitt inre som de brukar för isen har brutits och JAG VET att om jag faller i de kalla vattnet så kan jag & får greppa tag i denna vännens hand & inte skulle denne släppa ne..... de skulle inte ske.... skulle bara försiktigt dra upp mig igen & bädda om mej med varma filtar och sen skulle situationen varit "räddad". DET ÄR ÄKTA VÄNSKAP... om du som läser har någon som du vet skulle göra detsamma för dig så njut av de, påminn denne/denna vännen om hur älskad han/hon är.
För det viktigaste vi har är VARANDRA, så länge man har någon som älskar en & så länge man älskar så klarar man MYCKET MER ÄN MAN TROR. Stötta varandra, älska varandra, omfamna varandras brister & fel med värme för INGEN ÄR FELFRI. Älska idag, imorgon kan de vara försent. Vi har bara här & nu, och NU mina vänner tänker jag lägga mej på soffan & njuta av värmen som "hoppar runt" i min annars så kalla kropp.
Tack min älskade vän för att du finns, för att du är du & för att jag får glädjen & äran att vara din vän!

Men innan jag gör de så ska jag lägga upp några bilder här också från idag på Lillan, mitt älskade hjärta!


Lillan spexade i morse kan jag lova, UNDERBAR BILD! <3


Sötnos....... JA HON HAR LÅNGT, TJOCKT hår mycket borstning krävs!


CHARMTROLL, ja hon tycker synthstället är en leksak!Världens charmigaste!

Puss & Kram
//Mamma Malin med ett varmt, tickande hjärta <3 " Krabban " hälsar från sin säng att hon sussar gott & drömmer sött <3




STRESSIG OCH MÄKTIG DAG.....

och så kommer hela veckan fortsätta...jag kryper nästan redan på knäna! Känns inte bra alls......
Men nu skiter vi i det och istället så håller "vi" huvet högt och KÄMPAR VIDARE!
 
" Det som inte dödar, det härdar "

Gabriella somnade alldeles nyss och jag ska ÄNTLIGEN försöka äta litegrann är så extremt hungrig!
Imorgon väntar 2 möten varav ett långt FÖRHOPPNINGSVIS ja det beror nämligen på hur det känns imorgon.
Och sen börjar Gabriella sent på dagis inte förräns vid lunch så det kommer vara FULL RULLE tills strax innan lunch när jag lämpar av henne på dagis. Morgonmöte tidigt och sen mer eller mindre direkt efter att jag lämnat in Lillan så "flyger" jag iväg på nästa möte och är iväg några timmar.... Sen kanske jag blir kvar där för de finns ett rum där som jag alltid iaf innan trivts i & där finns ett piano så kanske borde jag ta med mej min pianobok, ja jag har ju börjat öva nu så att jag längre fram ska kunna spela! :)

Sen kommer jag hem imorgon först på början av kvällen äta, träna på synthen m.m.

Onsdag: Lillan början inte tidigt men inte sent heller (nej jag kommer ALDRIG skriva ut hennes dagistider av uppenbara skäl!) sen iväg och träna, möte m.m. Diska & städa......

Torsdag: Ögonmottagningen igen för att kolla upp om min synnerv är skadad eller inte.... HÅLL TUMMARNA NU!
Sen var det ett möte då också har jag för mej...... m.m.

Fredag: Lämpa av Lillan på dagis, möte, handla, diska, träna, dammsuga.......m.m.

Lördag: Möte, greja i hemmet, träna, roa Lillan......

Söndag: Umgås med en vän förhoppningsvis! TVÄTTA!

Och det är mer än så men vissa saker som jag ska göra skriver jag inte ut här.... men det är smockat!
För jag ska ju gärna hinna äta, duscha, andas & vila iaf litegrann emellan......

Puss & Kram
//Liten men stark.....

Och vad i hela h*lvete tänkte jag med?

JAG HAR INTE TID ATT VILA.....shit....måste ju försöka snygga till mej lite ser förjävlig ut skulle ni se min spegelbild nu så skulle iaf 50 av er få akut hjärtstopp! Jag trodde jag såg sliten ut men tjena mors jag ser ju nästan död ut! Okej, fixa till mej sen hämta Lillan....


FAN OCKSÅ varför kan man inte bara få vakna vacker någon gång?!?!

TRÄNAT STENHÅRT.....

ja ibland blir det GALNA träningspass idag var ett sådant sparka som en vilde! Men det behövdes, ångest & frustration måste ju få komma ut även hos en annars ganska harmlös "Qvinna"...... :)
Nästan 3timmar varade passet och ryggen, bicarna och benen BLÖDER verkligen nu.....alltså inte blod, blod men de spänner och dunkar gött... de gillas skarpt!

Sen träning onsdag, fredag och lördag. På fredag blir det ett "mördarpass" kan jag lova, onsdag ett ganska lungt pass ben & axlar. Lördag en genomkörare till så jag klarar av kommande veckan. Jag tror faktiskt helt ärligt att om jag inte skulle träna så "HYSTERISKT" som jag gör ibland ja då skulle jag inte orka med vardagen.
Vissa har mat som sin ventil, tröstäta..... min tröst är att träna, mitt sätt att ventilera & få ur mej allt som hänt, händer & vardagsfrustration. Och alla missbrukar väl något, men dom flesta "missbruk" är ju faktiskt sunda som en klok föreläsare sa till mej för ett kort tag sedan. Äta bra kan ju vara mer eller mindre ett "missbruk" det också.

Mitt enda riktigt dåliga "missbruk" är väl att jag snusar värre än en riktig karlakarl men va fan alla har ju någon brist! Och om du som läser är en av dom få som tror dej inte ha någon brist så är det i sej en brist, hehe.... faktiskt. Ingen är felfri och jag tror att vi alla gör vad vi måste för att orka med & njuta av våra liv så mycket som möjligt - få ut det mesta av varje dag. Jag hoppas iaf att många tänker så om inte alltid så iaf ibland.
Det är lätt att fastna i "vardagslunken" och glömma av HÄR OCH NU. Ett tips från mej till er alla:

TA EN MINUT IBLAND, en minut att bara sätta dig & grunna över det som DU HAR, DE DU KAN, DE DU VILL.
Stanna upp och se dig omkring och ANDAS. För det är väldigt lätt att bara rusa sej rakt igenom allt p.g.a. stress/oro/ångest.... JA JAG VET, men jag tror jag börjat lära mej en teknik och jag önskar alla en sådan minut ibland. DET ÄR INTE LÄTT, men DET GÅR... för INGENTING ÄR NÅGONSIN OMÖJLIGT, glöm inte de!

Gabriella var underbar i morse hon fick mej att fundera några minuter, stanna till. Jag har världens mest envetna och underbara dotter, vacker som få & KLOK så in i bänken. En skänk från ovan, och jag är så tacksam.
Ibland känner jag hur jag bara "rusar förbi" för att försöka hinna, försöka räcka till (jag tror alla föräldrar någongång om inte flera ggr känt så) och det är väl bara att acceptera att man kan inte göra mer än sitt bästa men när dom där GULDKORNEN KOMMER så NJUT AV DOM, som när hon för några dagar sedan tittade på mej och sa;

- Mamma e fin........

VEM smälter inte då? Min goa älskling...

För övrigt är de smockat hela veckan, HELA VECKAN ett ja, låt mej skriva de SINNESSJUKT schema!
Vem som helst hade gått på knäna men de kommer gå, för DE MÅSTE GÅ och jag ger mej inte.... de vet ni!

Försöker häva i mig proteinshaken här men de går sådär..... lyssnar stenhögt på musik (får passa på när Lillan e på dagis!) försöker få ur mej lite skit.... men det är svårt....

Dagens playlist;

Blue october - The End
Blue October - Dirt Room
Blue October - Hate me
Evanescence - My immortal
Evanescence - Bring me to life
Thåström - Fanfanfan
Melissa Horn - Sen en tid tillbaka
Nelly Furtado - Maneater..... (ja akta er!) Hahaha....

Nu måste jag försöka vila ryggen lite innan den går av!

Puss & Kram
//Trött men stark..... så de så!

Ibland så "slår" det bara till......

Ja, inte finns de många runt omkring men de finns iaf några & dom är BRA, ne dom är mer än bra!
Dom är underbara, det är dom som "räddar" mej när jag tror att jag ska falla ner totalt..... då fångar dom varsamt upp mig & lugnar mitt inre och sen efter några timmar, några dagar så är jag "tillbaka igen" på "rätt spår". Jag är på väg mot mina drömmar, jag har så mycket hopp & vilja, ja jag VILL så mycket!
Jag älskar SÅ MYCKET, och jag känner äntligen att jag ÄR ÄLSKAD. Och det är de underbaraste som finns.

Jag har älskade "nita" som är en så underbar människa, ja jag ser upp till henne så mycket hon får mej att skratta & känna hopp & styrka. När jag blir äldre så vill jag vara som hon, le & njuta av livet.
Dessutom är kvinnan vacker, ja riktigt vacker. Jag hoppas jag kommer åldras lika värdigt ISF är jag MER ÄN NÖJD! Hon känns så nära, kanske ja de kanske låter tokigt, MEN KANSKE kände vi varann väldigt väl i förra livet.... den tanken slår mej ibland. Ja, jag älskar "nita" & hon ger så mycket styrka.

Jag har min älskade, goda vän & "kontakt" som jag också ser upp till, som stöttar mej & lyfter mej när allt blir som mest svart. Som inte bara "snackar" utan verkligen försöker på alla sätt att finnas där & hjälpa mig att nå mina mål och mina drömmar. Jag tackar GUD för att denna människan kom in i mitt liv just då när det behövdes SÅ mycket, när jag var på väg att tappa mitt hopp och min tro. Nu finns hoppet, tron & viljan dvs. jag är jag igen! Klok, stark & varm precis vad jag behöver & precis vad jag önskat mej så länge.....
Och nu är jag inte alltid ensam när det "svartnar" ne, ibland har jag denna älskade vännen vid min sida som INTE DÖMER, INTE HÅNAR, INTE försöker "sätta mig på plats" ne, denna människan låter mej få vara precis så som jag är och vet ni vad? DET RÄCKER..... denne person tycker att JAG RÄCKER..... Och tror på mig som människa - att jag kan göra skillnad, att jag har ett värde. Ja, det är ovärderligt och så stort och jag är så tacksam.

Sen har jag två, tre vänner som jag älskar innerligt och som jag håller av så mycket. Som är mina solstrålar på dagarna.....och kvällarna. Det är inte alltid tiden räcker till men jag gör mitt bästa.
Matti är en av dem som verkligen visat att han finns här & det för mej och älskade Lillan, tack för det underbara människa! Ni andra vet vilka ni är, älskar er!

Sen Gabriella ja, det är ju mitt livs stora kärlek men de fattar ni väl orden räcker inte till för att beskriva vad hon betyder för mej, hur älskad hon är av mig och hur mycket hon ger mej varje dag.

Puss & Kram
//Mamma Malin hon som går vidare och kämpar på och vägrar att sluta tro, hoppas & önska......




Tänk så bra det gick.....

ja, de gjorde det nämligen i tisdags när jag framförde mina två tal & dom två låtarna. De gick över min & alla andras förväntan. Så bra så jag kommer få göra om de i större sammanhang om allt går väl.
Känns riktigt bra & kul.

Igår var de träning för hela slanten & sen möte, Lillan & sen SÅNG i massor med kören " Living Gospel " och på SÖNDAG MINA VÄNNER är ALLA välkomna till Gustav Adolfskyrkan 17.00 för då är det konsert!
Så har du ändå inget för dej så masa dig iväg, illa kvickt! :)

Nu ska jag greja med lite annat.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lillfia......med tofsar åt alla håll! :)

Stressig dag & imorgon uppträder.....

jag med två låtar + ett tal på 7-8minuter. Känns nervöst då det kommer bli väldigt personligt. Men jag är redo att "ta tjuren vid hornen" jag ska fasiken visa för mej själv att jag klarar mer än jag tror.

Idag har de varit mycket tid hos olika läkare det var tydligen ingen hornhinneinflammation utan en ögonlocksinflammation + att dom misstänker att min synnerv är skadad eller väldigt inflammerad så ska tillbaka senare i veckan igen, känns INGET kul alls.
Sen var jag iväg till vårdcentralen för detta ständiga jäkla problemet med att jag faller ihop på knappt en minut av vidriga buksmärtor och den läkaren var väldigt säker på att det antingen är I.B.S. dvs Irritated belly syndrome (någon form av magsjukdom om jag förstod honom rätt) eller endometrios.
Inge vidare kul..... så ska även tillbaka dit i slutet av veckan för flera undersökningar URK......
Men men det är bara att stressa vidare i tillvaron.

Nu hinner jag inte skriva mer ska äta min frukost nu 19.40! :S

Puss & Kram
//Mamma Malin som uppträder imorgon..... Lillfia hälsar så gott från sin spjälsäng......

p.s. mer bilder kommer upp framöver så ni behöver inte vänta jättelänge till det är bara LIIIIITE mycket nu som ni kanske förstår.

Svar till Mimmi.....

Jag döpte Gabriella sent för när hon var liten så ville jag inte ens döpa henne faktiskt utan tyckte det fick vara. Ville inte döpa in mitt barn i nåt som jag inte själv tror på "bara för att" man ska ha döpt sitt barn, det tycker jag är FEL! Därför så gav jag det tid, funderade mycket fram och tillbaka och sen blev det ett väldigt vackert, personligt dop när hon själv kunde dansa med till pianisten som spelade och tralla runt bäst hon ville så det även blev roligt för henne, för det är ju det dopet helt ska handla om - Barnet som döps!
Och jag döpte för att jag kände helt & hållet att det var det rätta att göra dvs. jag gjorde inte som många andra tyvärr gör - Döper bara för att alla andra gör de/döper för att "man borde"....

Ne, detta fick ta längre tid att sjunka in och resultatet blev UNDERBART fint! Så vi är så nöjda så!

Puss & Kram
//Mamma Malin med körtelinflammation i ögat (urrrk....) "Lillfia" hälsar också :)

Alltid ska de vara något!

Ja, här har Lillan haft ledigt från dagis som jag skrev om i förra inlägget idag & jag har försökt göra dagen så bra det bara gått för henne & det gick bra också tycker jag, ja jag är nöjd! :)
Sen vid 15-16.00 tiden har en dryga ettåring gjort en TOTALT utmattad och man myser vidare men ser framemot en lugn & behaglig kväll, blev det så? NEEE....just de, för alltid är det något!

Yes, det som skedde en stund innan Lillan skulle "krypa till kojs" var att jag fick plötsligt ont i vänstra ögat, runt ögat & i ögat och de svullna rejält på några minuter så jag ringde sjukvårdsupplysningen & fråga dom vad i allsin dar detta är och vad jag borde göra. Hon bokade in mej på en tid illa kvickt så från de att jag ringde och prata med damen i luren tills de att jag var på jourcentralen tog de knappt en timma. Väl där la dom bedövningssalva i ögat & skicka vidare mej till akutmottagningen där dom ringde in en ögonspecialist a la JOUR.
Så blev ingen väntan där & min älskade "nita" hämta upp mej och följde med, TACK!

Sen blev de en undersökning av detta förbaskade ögat, inte speciellt trevligt när man har en läkare som rotar i ens öga & lyser med massa starka, VARMA ljusstrålar i ögonen NEJ DE GILLAS INTE, va obehagligt..... :(
Sen konstaterade han att det var en rejäl ögoninflammation (sådana har man ju haft några gånger för längesen men inte sjutton har de svullnat så rejält för de inte!) Men den var tydligen väldigt rejäl så jag litar på honom.
Sen klicka han i bedövningsdroppar i ögat VILKET SVED SÅ KOLOSALLT! Efter de antibiotika salva i ögat, ja ni hör inga trevliga saker på sjukan inte. Sen fick jag med mej droppar & salva och ÖGONLAPPAR och ska på återbesök på onsdag. Så nu ser jag ut som en pirat! En lapp för vänstra ögat......
Men nu är jag äntligen hemma igen iaf, synd att man ser ut som ett smärre miffo bara!


Nu kommer dom utlovade bilderna från dopet, enjoy;


Lillan spelade piano, duktig tjej! Och nu ska jag börja spela piano me!

Här är hon slående lik mej, har några bilder där jag SER UT SÅ fast i "vuxenversion" såklart.

Och det kom dom trevligaste av människor! :) TACK!!!

Älskade "nita" & Gabriella. Ja "nita" älskar både jag & Lillan!

Mathias sitter stolt med älskade,glada Gabriella i famnen! <3

Här är det dop...som ni ser.....allt blev så vackert... <3

Vatten tre gånger på pannan & i håret och Lillan var så glad hela tiden!

Mor & dotter, jag tackar alla som kom och gör det även nu till er som var närvarande & läser min blogg TACK!

Pastorn(goda vännen)Gabriella & jag.....

Pastorn(goda vännen) Gabriella & jag igen.....

Gabriella fick flera jättefina presenter & VI tackar så hemskt mycket!

Goda vännen(pastorn) gjorde superfint, tack älskade vän!

Tack alla!

Puss & Kram
//Mamma "Pirat" & Sötnosen som nu är döpt :)

Ikväll.....

kommer det upp massa bilder från Lillans dop som var igår....blev MÅNGA fina bilder! Ja, det kommer man alltid minnas med värme & fullt med kärlek!

Idag har vi haft mysmorgon, morgonmöte, BVC och sköterskan var SÅÅÅÅ nöjd med min älskling hon utvecklas så fort nu & så bra. Hennes tillväxt fysiskt var precis som den ska & mentalt var hon tidig, hon kan ju redan nu säga korta meningar! Och hon är ju bara 1år & 4månader!!! Så blev stoltare än stoltast. Springer runt & hälsar på folk haha....hon e ROLIG! Älskar henne så enormt mycket, mitt liv & min stolthet!
Efter de firade vi ett lyckat dop & ett bra BVC besök med en fika tillsammans MYSIGT, jag & Lillan och massa bärpaj, vaniljsås & smörgåsar! Hon åt mer än jag!
Sen tog vi en liten promenad & efter de hamna vi här hemma jag - TRÖTT, hon - pigg som alltid!
Vi har dansat runt i nästan en timma & sjungt, hon ÄLSKAR de!
Nu har jag lagt henne i sängen en stund och hoppas hon tar en liten "lur" iaf men de verkar inte så, hon snackar mest hela tiden hehe.... tjatmoster.... hon är som jag and I LIKE IT! :)

Ja, det har ju inte varit dagis idag. Dom hade studiedag men istället har vi haft en bra mysdag tillsammans behövs ibland det också så man "kravlar sig fast" vid varandra lite extra, MYSSS!

SOM SAGT: Ikväll kommer det upp massa bilder så håll koll!

Puss & Kram
//Stolta morsan & Det glada, hoppiga, snattrande, älskade livet!