GOD NATT.....

En positiv sak: Min moder är här i natt! :)

Negativa/sorgliga ting: I överflöd så tänker inte ens börja......

Besvikelser/smärta i kropp å själ: Överflödigt.....

God natt
Puss & Kram
//Mamma Malin & lillen som sparkas ;)


Knack brak......AJJJ!

Ja, jag vakna 03.15 för jag behövde gå å kissa lillen gör ju så att de trycker nåt grymt på blåsan till å från.
När jag försökte resa mej så insåg jag att oopps.....gårdagens upplevelse som mer eller mindre invalid var ingen tillfällighet...... :(  Tog mej 1½ timma att ta mej på toa & sen till soffan.....haltar nåt grymt å de värker extremt.
Hoppas nu för guds skull att detta bara är tillfälligt annars kommer dessa veckorna som e kvar bli mycket tunga, svåra & frustrerande å SMÄRTSAMMA.......Nu sitter jag iaf i soffan å får väl hålla mej i den en bra stund men samtidigt börjar jag såklart bli hungrig så måste ändå snart halta/krypa ut till köket å försöka få i mej nånting att äta.....
På fredag ska jag träffa en sjukgymnast, får se vad hon säger men de känns inte lovande :(

Men men positiv är jag fortfarande trots ALLT......senare idag kommer mamma de ska bli jättekul & framförallt skönt att ha nån hos sej en natt lite stöd & sällskap behövs verkligen nu! Tack mamma för att du ställer upp å hjälper mej!

Ne, nu måste jag åla mej ut till köket å få i mej nåt att äta för både jag & lillen e superhungriga!
Han sparkar som en galning haha.....han har fest där inne.....å förresten på frågan i bloggens kommentarer ang. om jag vet att det är en kille eller tjej? Så är svaret nej, men om ca en vecka då vet jag! :)
Å jag tror bestämt att de är en kille men jag kan ha fel såklart men har svårt att tänka mej de ;)
Puss & Kram
// Den invalida mamman med stor bebismage.......

Skaffa å få upp gardiner.....

sen e lillens rum klart! :D
Ja, trots min extremt onda rygg idag har jag kämpat som en galning för att få de fint i lillens rum & nu är de klart!
Resultatet är sååå gulligt......å jag känner sååå mycket känslor att jag e helt förvirrad!

 





Puss & Kram
//Mamma Malin å lillen........

Ringa sjukgymnasten.....

Ja, idag behöver jag ringa sjukgymnasten & se om dom kan hjälpa mej på nåt sätt när jag vakna i morse var jag nästan invalid! De värker nåt extremt långt ner i ryggen å låser sej till å från så jag inte alls kan röra mej riktigt jobbigt. Hoppas bara de är tillfälligt och blir bättre om jag vilar ryggen litegrann. Men kan nog vara en god ide att ringa & se om han/hon kan hjälpa mej på nåt sätt iaf. Sen har jag fortfarande inte fått nåt svar ang. bostadsbidrag å nu kommer jag betala den sista hyran idag som jag har pengar till en hyra som sträcker sej till sista April sen MÅSTE jag få bostadsbidrag annars har allt slit & jobb varit helt förjävels & jag å lillen har ingenstans att bo igen..... Ska ringa soc. efter halv ett å prata allvar med dom, dom har ju innan bara krånglat å hänvisat mej tillbaka till soc i sthlm m.m. Summan av kardemumman de har tyckt att jag INTE ska ha nåt bidrag trots att jag är en ensamstående blivande mamma å nu snart höggravid dessutom, förtillfället kan inte jobba m.m. får ingen hjälp alls men nu ska jag säga dom några sanningens ord för jag är så jävla trött på att kämpa livet ur mej för min & lillens skull utan någons hjälp, hjälp jag är MER än berättigad att få efter omständigheterna. Känns tungt allting just nu.....Älskar lillen i magen så ska verkligen kämpa allt jag kan om jag så stupar i slutändan...... En stor ljuspunkt är att min mamma kommer ner till mej och sover över en natt tisdag till onsdag. Känns jätteskönt & ett skönt roligt break från allt detta som inte funkar å som är skit. Tack mamma för de du är guld värd!
Så nu har jag betalt in alla mina räkningar...... dax att äta lite lunch sen ringa sjukgymnasten å socialen.

Puss & Kram
//Mamma Malin med en sparkande liten filur i magen......

Bebisens rum är nu KLART!!!

Ja, nu har vi idag kämpat å stått i så de står härliga till. Så skönt att det är klart & blev jättebra tycker iaf jag :)
Här kommer lite " före " bilder:


Väggarna är tvättade med "väggtvätt" men de är så grådassigt å trist......

Jag & Matti börjar tejpa med maskeringstejp så vi inte ska få den blåa fina färgen på fel ställen.

Jag tejpar å står i med min stora mammamage :D Helt slut :S

Målar som en tok, fort går de å bra likaså! :D

Titta så fint de blev när vi några timmar senare gjorde trycken också :)

Är supernöjd med vårat slit! Bebisen får ett jättegulligt krypin.....

Puss & Kram
//Den mycket trötta blivande mamman......lillen hälsar SPARK SPARK......

Helt slutkörd och nere....

Ja, just nu mår jag inget vidare så ska därför försöka lägga mej och läsa å bara skingra alla tankarna så gott de går.
Sedan senaste inlägget jag har tvättat alla väggarna i det lilla bebisrummet med väggtvätt, låtit de torka och sen spacklat så imorgon kan de nog mycket väl bli till att måla babyrummet babyblått :)

Har en svacka just nu, mår uselt.......har extremt ont i ryggen igen & har börjat få fruktansvärda kramper i vaderna framförallt på nätterna och de är inget vidare kan jag lova! :(
Känner mej väldigt trött psykiskt, vilket tydligen är väldigt normalt också men de gör de inte mindre kämpigt för de.
Tar hjälp av dem i min närhet men de räcker inte alls just nu tyvärr.....funderar på att be mamma komma ner en eller två dagar i veckan som kommer de skulle vara guld värt. Ska även på måndag ringa barnmorskan å be om en " akuttid " en tid att prata igenom litegrann ang. förlossning, ångest, rädslor, ensamhet m.m.
Läkarn på mottagningen är ständigt upptagen å henne är jag i grymt behov av just nu! Så de krisar en del här.
Sen ekonomiskt är de världens kris, på måndag måste jag ännu en gång be på mina bara knän att soc. ska hjälpa mej (dom har innan nekat mej allt ekonomiskt stöd!). Sen skicka jag iväg ansökan om bostadsbidrag för flera veckor sedan men har fortfarande inte fått svar på nåt & de gör ju inte ångesten, paniken & oron mindre direkt. Så just nu känns de som jag rasar lite väl fort som människa......MÅSTE ORKA FÖR LILLENS SKULL.....men nu är de knappt :(

Vet inte hur jag ska orka kommande veckan......veckan därefter blir nog iaf lite lättare då vännen Mathias har lov & jag ska iväg på ultraljud + barnmorskebesök + Råd och stöd möte. Nu på lördag spelar elfsborg mot hammarby! Självklart kommer jag stå med min stora mage å hoppa på elfsborgs hejaklackssida lillen ska lära sej från början vad BRA FOTBOLL är haha.... :)
Ne, nu ska jag dela med mej av några bilder sen krypa till kojs.......
Puss & Kram
// Slutkörd Malin som inte får nån sömn alls nästintill + söta lille bebisen som vinkar.......


En liten lunch på förmiddagen består oftast av gröt gärna havre eller mannagrynsgröt.

Sen gårdagens middag hemmagjort jättegott mos med strömming, lingon & grönsaker....

Mer bilder kommer var så säkra..... en sista KRAM!

Graviditeten gör mig KNÄPP!

Ja, minst sagt. Inatt vid fyratiden så vakna jag till & skulle springa på toa när jag reste mej upp så knaka de till som sjutton i nacken & ner i höger axel de gjorde nåt helt vansinnigt ont & det tog en bra stund innan jag fixade att ta mig till toan. Sen kunde jag inte sova för jag kunde knappt röra mej överhuvudtaget! Världens nackspärr, den värsta jag nånsin haft lätt! Försökte få i mej två alvedon & sen satt jag i soffan å vänta på att " Vakna med the voice " skulle börja för hur mycket kan man göra när de t.o.m. gör ont att andas?! Värken sitter i men har lyckats duscha å går nu med en stor halsduk runt halsen å ser väldigt lustig ut haha..... nu då till varför jag måste blivit totalt knäpp!

Fick ett ryck här för 10min sedan;
- Jag måste fixa bebisens rum, NU......jag måste börja tvätta väggarna å måla.... NU, sen finns inte utan det är NU som gäller (kan någon förklara för mej varför jag ska få denna superknäppen just nu när jag har så grymt ont?! Är gravida kvinnor totalt ologiska eller? De väljer jag själv att svara JAAA på!) Så helt enkelt jag började BÄRA UT MASSA TUNGA SAKER UR rummet och nu ska jag gå och tvätta väggarna med " speciell väggtvätt " som man använder innan man börjar måla. Hur i helsike ska detta gå? Jag är inte klok! Lillen verkar hålla med han sparkar mej mer eller mindre hela tiden nu & undrar väl vad i helsike som flugit i mej! Jaja, jag ska börja med bebisens rum NU iaf hahaha.......AJJJ!

Tänkte bara först svara på Linnéas fråga angående när bebisen är beräknad att komma. Jo, runt din födelsedag faktiskt! Den 9 Juli är beräknat datum men de kan alltid bli två, tre veckor innan eller efter de går inte att veta säkert. Men jag räknar med att i mitten av juni ha allt klart & vara så bra förberedd jag kan vara för då kan de vara dax när som helst!

Men nu till BEBISENS RUM NU, NU, NU.......känns som jag kommer dö om jag inte börjar nu men samtidigt är smärtan så intensiv å stark så kanske den gör att jag avlider, vem vet....uppdaterar er med mer senare.....
Puss & Kram
//Galen blivande mamma som nu med nackspärr & olidlig värk ska börja måla bebisens rum babyblått! :)

Gårdagens middag......

bestod av kycklingfile med EXTREMT god (självklart hemmagjord) örtsås med sting i! Till detta pommes & grönsaker smaskens var de minst sagt. Här kommer lite pics på maten & om du har tur kanske även mitt & kompisen Mattis egna recept på denna underbara sås.......


Viktigt är att steka kycklingfileerna inte mer än 5-10min bara så dom får lite fin färg sen låt kycklingen koka i såsen i ca. 25-30min så blir kycklingen riktigt saftig & mör. Och tar smak av såsen dessutom.

Grönsaker är gott & nyttigt och bör alltid vara en del av måltiden, hemma hos mej är det iaf nästintill lag på det! Hahaha.....

Gårdagens middag, min lilla tallrik :D
Blir sugen på måltiden igen bara jag ser bilderna haha......
Kanske lägger upp detta egna såsreceptet senare nu kurrar nämligen min mage åt frukost vid halv åtta och nu får de bli lite hälsosam gröt+knäckebröd+frukt till lunch.

Puss & Kram
// Hon med den stora magen som just nu kurrrrrrrar........

Känns helt otroligt......

i magen just nu....lillen sträcker på sej å sparkar & hur de känns går inte att beskriva bara senaste två dygnen har han/hon blivit så mycket starkare. Det är en väldig skillnad på hur de känns nu och för en vecka sedan, nu har han/hon såååå stark & magen ser mäkta lustig ut när han/hon sträcker på sej :D
Just nu sparkas den lille & de ser ut som han/hon försöker sparka sej ut vid naveln ungefär haha...... ne lite mer tålamod behövs inte riktigt än men tiden går väldigt fort & tänk så snart de är dax och undra hur det ska gå!?!
Känner mej väldigt nervös inför förlossningen jag vill ju fixa det & de kanske jag gör också men nervositeten nu innan är GRYM, lite för intensiv för min smak helt klart. Men kanske känns det lättare när det väl är dax & kanske har man hunnit bli mer redo mentalt inför den resan, samtidigt så känns det omöjligt att bli redo på nåt så stort & som man inte alls vet hur det är eller känns fysiskt är man ju skapt för att fixa det men psykiskt då? Tänk om man får total panik & inte vet vad man gör?! Tusen tankar snurrar i bollen på mej.... å hur mycket jag än läser & pratar om de verkar inte oron alls lägga sej det är ju en sån stor händelse som man dessutom inte alls kan veta nu hur det kommer gå & hur det känns.
Jaja, ungen måste ut på nåt sätt så " enkelt " är det ju men hur?! Hur i allsin dar ska det gå till? Överlever jag!?

Många tankar flyger runt i en blivande mammas skalle helt klart, oändligt många!
Puss & Kram
// Blivande mamma Malin, lillen & helgalna Nella.......

Handlat & fotat litegrann :)

Ja, imorse vakna jag tidigt som vanligt såklart lillen sparka mej järnet haha.....å igår kväll var de ganska " kusligt " jag låg på sidan i sängen och försökte somna men lillen var i full gång med att vrida på sej och sparka å slå men så plötsligt kände jag definitivt en fot i min hand som sparka riktigt hårt ner mot madrassen där jag hade handen löst liggande.... det kändes nästan som att jag hade en liten barnfot i handen de va verkligen skumt, fantastiskt & helt overkligt men ändå så löjligt mer verkligt än någonsin.....så häftigt efter en liten stund kände jag två små fötter som sparkade jämfota haha......
Så de gjorde att jag låg vaken en ganska bra stund med tusen tankar, mängder av glädje & känslor för den älskade lille krabaten. Men iaf klev jag upp vid femsnåret då inte ens tuppen är vaken, vännen Mathias sov över inatt vilket kändes jätteskönt då jag var sååå trött när jag väl kom hem å lite sällskap kändes tryggt & kul. Nella blev HELT TILL SEJ min älskade lilla tös kliade mängder på henne men upptäckte ganska direkt att hennes blötmat var slut & löjlig som jag är fick jag dåligt samvete, men gav henne lite kattgodis å leverpastej istället å lovade henne att sticka och handla imorgon (idag) så fort jag vaknat å käkat m.m. Åså blev det också käkade en banan direkt när jag vaknade de satte igång lillen i magen ytterliggare haha, sen blev de havregrynsgröt med mjölk bra för både mej & lillen medans jag åt kollade jag på  " Vakna med the voice " och när de var slut så kasta jag på mej en hel del kläder då de snöade mängder, å tog en promenad till affären. Nella såg väldigt ledsen ut när jag gick så jag snabbade på litegrann jag har ju ändå varit borta nästan en vecka så inte konstigt att hon är " mammig " av sej nu. Behövde köpa en del käk & viktigast av allt mat till Nella och kassarna blev TUNGA som fasiken min stackars lilla rygg, men men tapper å envis som en terrier stegade jag med bestämda steg hemåt å uppför alla trappor och när jag väl ställde ner påsarna var jag ordentligt trött i kroppen!
Låste upp ytterdörren och självklart skulle Nella springa ut å kolla dvs ner för alla trapporna och undersöka så henne fick jag rusa ner och bära upp igen.....pust! Men lycklig som sjutton var hon när jag packade upp käket och sen gav henne sin " Mjaus Oxlever " åt som en liten gris :D Ja, här kommer lite bilder från morgonen.


Fönsterbrädan i vardagsrummet med lite blommor och sånt :)

Tidigt imorse femman har inte ens börjat sända än, Matti sitter vid min laptop nyvaken hihi......detta är alltså en del av mitt vardagsrum.
 
Lilla Nella är ofta morgonpigg tills klockan är ungefär 07.00 då somnar hon om igen den lilla snarkisen, här på vardagsrumsmattan :)

Handlat mat jajamensan....... Detta är alltså mitt lilla köksbord :)

Nellas lilla matplats, där smaskas de på ofta & mycket :D

Nu ska jag göra lite lunch så ciao!
Puss & Kram
//Mamma Malin & lillen........





Thåströms nya skiva......

" Kärlek är för dom " sitter jag nu på tåget å lyssnar igenom. En MYCKET bra skiva där jag har fått två favoritlåtar " Långt bort " & " Över sundet " där den sistnämnda nog är en av mina absoluta favoritlåtar just nu, underbar text och därför måste jag dela med mej av texten, Thåström är briljant punkt slut!

Om du ska över sundet
nån gudsförgäten kväll
vill du ta med en hälsning
till nån väldigt speciell

vill du ge henne mina bästa
och säg till henne sen
att jag alltid varit stolt
över att va hennes vän

säg att några av dom dar
som vi hade med varann
var några av dom bästa
som ag nånsin haft

å säg att jag e ledsen
för alla fel som blev
men inget enda av dom
var menat som nån slags elakhet

säg, säg, säg allt det där från mig
säg, säg, säg allt det där från mig

du föresten glöm inte att säga
att det finns saker som hon sagt
som jag alltid ska ta med mig
ah hon kunde vara så brilljant

Åh säg att jag tycker
det behövs många fler som hon
hon bär en doft av nått som är större
du föresten en sak till kan du komma ihåg

jag vet hon tror mitt hjärta är en död och iskall sten
säg att inget kunde vara mera fel än just det
det är bara om jag skulle gett allt det hon ville ha
skulle ingenting av det hon älskade
från början
till slut
blivit kvar

säg, säg, säg allt det där från mig
säg, säg, säg allt det där från mig
säg, säg, säg allt det där från mig
säg, säg, säg allt det där från mig

Å jag vet hon letar efter
nått enkelt å nått rent
jag vet hon längtar efter
nått jag aldrig kunde ge

men säg att jag hoppas hon hittar nån som kan
å säg att jag hoppas
hon hittar nån som håller henne varm


säg, säg, säg allt det där från mig
säg, säg, säg allt det där från mig


Underbar text som nästan fick mina hormoner att darra så rejält så tårarna kom här på tåget!
Puss & Kram på er nu skall ja å lillen lyssna vidare......
//Lipsillen på tåget.......

Rullar hemåt......

Ja, tåget började rulla för några minuter sedan och vid halv sju är jag hemma igen skönt faktiskt. Hem till " mitt egna " där jag bara kan vara galna, knäppa jag som växer som en tunna över magen haha.......
Varit skönt att vara iväg ett tag men mycket tankar har de gett också mest positiva sådana framförallt jag klarar mej väldigt bra trots allt så enkelt är de bara jag är mycket starkare än jag tror och INTE beroende av någon punkt slut.
Lillen sparkar på bra i magen & snart får han å Nella " puffa " på varandra igen.
Att träffa Chess igen va väldigt kul men oj va jag saknar honom han är verkligen en underbar fyrbent varelse min lilla älskling och de kommer han alltid vara men han har de väldigt bra i sthlm så läget känns stabilt på den fronten.

Hann träffa väninnan Emma & hennes lille pojk Lucas på 10månader idag också några timmar innan de var dax att hoppa in i taxin till centralen de var mycket trevligt. Saknar verkligen henne, Therese, Carina m.fl.
Hon tror jag kommer överleva förlossningen själv tvekar jag! :S

Ne, nu sparkar lillen järnet i magen ska lägga händerna på magen en stund & puffa tillbax litegrann.... numera är bara tre saker säkra 1. Tiden går löjligt fort 2. Jag älskar lillen i magen så extremt mycket 3. Snart är jag mamma! :D

Puss & Kram
//Mamma Malin & den lille brottaren.......

Hemresa imorgon.....

Ja, nu har jag bokat biljetter och åker hem imorgon vid tretiden. Ska bli underbart att pussa på Nella igen saknar henne sååå mycket. Igår var jag & Therese i stan flera timmar & jag shoppade mammakläder å Carina & Therese var så snälla så jag fick tre jättefina plagg! Tack så jättemycket för det! Sen köpte jag en top & en klänning själv också å två amningsbhar de kommer ju behövas :D Vi letade som dårar efter en studio som hade tid att tatuera oss men fann tyvärr ingen vilket känns bittert då jag hade hittat vad jag ville ha & bestämt mej för var nånstans dessutom. Men de får bli längre fram helt enkelt. Sen käkade vi lite lunch & sen begav vi oss till Carina och jag flasha kläderna som hade inhandlats.....mina " mammamage " kläder hihi..... väldigt fina är dom! :D
Både jag & Therese var helt slutkörda och efter en stund gick jag " till mitt gamla hem " & myste med Chess, snacka lite med ex.maken & sen somna jag 45min vilket var mer än behövligt han fick också känna lillens sparkar :)
Sen pinnade han iväg till jobbet & jag tog ett bad, låg sen och läste och somna vid halv elva, elva helt slutkörd!
Lillen började väcka mej vid halv sex imorse nästan lite sovmorgon ju! Å vid kvart över sex gav jag upp & sen dess har jag suttit här vid datorn och bokat hemresa m.m.  Emma mötte mej vid trappuppgången när jag anlände i fredags och vi snacka tio min sen var hon tvungen att dra då hon var helt slut efter att ha jobbat å stått i. Hoppas verkligen att vi kommer hinna ses en stund till innan jag åker imorgon. Ne, nu ska jag äta lite frukost & slö titta på tv, hoppas lillen i magen somnar om så jag kan få göra detsamma iaf en timma!

Puss & Kram
//Ute på vift......

Några sköna men bisarra dagar......

har det MINST sagt varit.....detta besöket hos min mamma slog de mesta med hästlängder!
Kan börja med att berätta att jag NÄSTAN missade tåget som jag precis satte mej på upp till Sthlm, jag å mamma åkte i god tid men min mammas lokalsinne är inte det bästa och TROTS gps & vägbeskrivning från hennes man blev de liiiite kaos när vi väl hittat stationen fick vi båda springa med mina väskor & jag hann PRECIS..... :)
Väldans tur de för hade jag missat detta tåget hade jag blivit galen nu när jag ändå bestämde mej för att åka upp & säga hej till dem jag saknar, sen att se sthlm igen är inte helt fel " lilla " Stockholm....... :)

Tidigare idag fick jag " jaga " morsans ena dvärgpapegoja då vi fick en tid till veterinären för den igår. Den har inte alls verkat må bra en näbb som växt löjligt fort & har skakat å sett frusen ut. När jag väl stått på en stege, ja morsans fågelbur sitter mer eller mindre uppe i taket & balanserat med magen en stund.....fått tag i fågeln & lagt den i lådan så var de dax att åka till veterinären vi var båda väldigt fundersamma på vad det kunde vara som gjort denna lille stackare sjuk men inte anade vi att de kunde vara det de ändå var! Ja, veterinären var jätteduktig & trevlig och de konstaterades att FÅGELN HAR EN ÄTSTÖRNING alltså som han förklarade det mer eller mindre anorexia! En dvärgpapegoja med ANOREXIA okej, jag har hört ganska mycket konstigt i mitt liv men en fågel med anorexia de toppar de mesta!
Varken jag eller morsan visste hur vi skulle ta detta beskedet, fågeln har alltid haft tillgång till mycket mat, sällskap, godis & allt en fågel behöver men ändå hade den fått en ätstörning.....jaja, iaf så fick dom ge den en injektion i bröstet med vitaminer å grejer, sen klippte dom näbben riktigt tjusigt & sen var de bara att lyssna på alla råd t.ex. att de kunde vara bra att servera den KOKT KYCKLING! Kannibal? Ja, de va ett mycket märkligt besök hos veterinären......haha....
Men men lycka till morsan med att få i " Ragga " (ja, riktigt snyggt namn) kokt kyckling.....känns som de behövs!

Sen skulle jag ta en välbehövlig dusch & hade helt å hållet glömt bort att ta med mej rakhyveln men morsan hade ju SÅÅ bra rakhyvlar.....NOT....kvinnan använder engångsrakhyvlar, dom är mer eller mindre tortyrvapen!
De blev sthlms blodbad trots att jag var SÅÅÅ löjligt försiktig nej tacka gud vet jag Gilettes rakhyvlar & jag vet vad morsan kommer få i födelsedagspresent för det var ren tortyr i duschen kan jag lova såg ut som någon hade blivit slaktad!

Men men nu sitter jag iaf på tåget upp & de känns väldigt märkligt men de skall bli kul att träffa dom jag verkligen bryr mej om SÅÅÅ mycket & sen får de se hur mycket lillen växt......(magen) haha......så detta lär bli sista trippen till sthlm utan bebis på armen! :S Känns konstigt men de ska nog gå bra ändå.

Puss & Kram
//Hon med magen som tuffar framåt mot STHLM........


Pics.....

Nu skall vi se om de går bättre att ladda upp bilderna från morsans data.


Jag klassar ut morsan totalt! ;)

Haha, alla hotellen e MINA :D

Bild tagen i morse på " lilla " mamma magen, konstaterade att oj, jag behöver köpa lite mammakläder & så blev de :)

Goa & ganska snygga mammabyxor köpta på HMs mamma avdelning :)

Första plagget jag testa, känslan va HÄFTIG då gick de VERKLIGEN upp för mej att OJ, jag ska bli mamma! Magen är inte så liten längre & vecka 25 imorgon....de går FORT! :S

Puss & Kram
//Mamma Malin & den lille brottaren......

Åkte med mor & mors pojkvän.......

igår, dom bor högre upp i landet & härifrån är de ca 23mil till Sthlm vilket jag har lite planer på att bege mej till dock var resan TROTS att jag satt i baksätet på en okej bil ganska kämpig då min rygg inte vill vara med mer. Ryggen funkar utmärkt i vardagen men så fort de handlar om att ligga,sitta eller stå still en stund så gör de vansinningt ont & jag har jätteont i ischiasnerven som verkar ligga brutalt ondskefullt i kläm, ajajajaj.....säger jag bara.
Men iaf var också hos barnmorskan i förrgår & allt såg bra ut dock har mitt blodvärde inte blivit bättre trots mängder av järntabletter så jag får helt enkelt stå ut med att känna mej lite knockad tills förlossningen är över.
Bebisens hjärtljud lät jättefina & rena sa min mycket trevliga & kompetenta barnmorska. Henne gillar jag skarpt. Dock konstaterades det att jag nu åkt på ännu en jäkla UVI hopplöst de där, men men nu äter jag pencillin så de skall väl bli bättre, eller ehh klart de blir bättre! :D

Mamma & Nalle kom upp en liten kort stund till mitt place & vi spela spelet " Jag har aldrig " vilket var ganska kul, haha...
Sen packade jag mina saker.....pussa massa på Nella & begav mej med dom uppåt i landet......
Väl framme spelade vi monopol & vi utklassade totalt på sena kvällskvisten, jag och moder jord fortsatte spela men vid tolvtiden gav vi upp trötta & nöjda med dagens lunch som vi åt på chinatown......hahahaa...
Vi la oss i min moders stora, mycket sköna säng & pratade om barn, spädbarn speciellt, graviditet & bebisen som till en början låg å sov gott i magen min, men sen vaknade till när vi hade snackat en del strunt & skrattat en hel del då ryckte jag åt mej min moders näve & placerade den försiktigt på den växande magen & där kände hon vad hon själv uttrycker det som " SPARK SPARK " kändes häftigt att dela även detta med henne. Själv låg jag helt salig dessa minuterna  & kände mej som en riktig tigrinna, ja resan som de innebär att  vara med barn är helt oslagbar & de häftigaste man kan uppleva så därför tackar jag Jesus Kristus själv att jag faktiskt blev en tjej för trots " krämporna " så är det ett litet pris att betala när man som igår får uppleva det tillsammans med någon dvs " SPARK SPARK "........ :)

Idag hade jag sällskap när jag flög upp vid kvart över sex, de va mycket uppskattat att inte sitta själv. Jag & mor spelade klart monopolet & jag totalt utklassade henne med mängder av hotell + mängder av pengar.......stackars mor fick krypa till korset & föga hjälpte det när obarmhärtiga Malin var i speltagen.

13.50

Varit iväg på Tornby köpcentrum å köpt mammakläder, supersöta sådana kände mej riktigt fin, märkligt nog med en stor mage haha..... ne de kändes helt schysst faktiskt :D
Sen blev de lite mer kläder till bebisen också å imorgon går vi in i vecka 25, gud va tiden går fort.
Ska försöka uppdatera med lite bilder från mobilen just nu krånglar nånting över nätet men testar att få upp picsen i nästa inlägg.

Puss & Kram
// Malin i mammakläder ;)



Vakna med the voice.......

ligger jag nu & ser på försöker kurera mej själv ytterliggare nu känns bihålorna bättre men halsen håller i sej :(
Lillen sparkar mer eller mindre hela tiden nu denna tisdagsmorgonen & solen skiner.....om några timmar blir de en promenad ner till barnmorskan för provtagningar,snack & sen lyssna på bebisens hjärtljud vilket alltid är lika fantastiskt.
Igår kväll gick jag in i nån graviditetsdepression men med det känns de bättre idag så de var nog bara en liten svacka...

Men iaf på schemat idag; fortsätta kurera mej, promenera till barnmorskebesöket, kanske sola 20min vore väldigt skönt! Och senare kanske en liten promenad med Nella......+ dammsuga placet :D

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lillen som verkar känna igen paul hauukas å jacob Öqvists röster haha.....


Känns bra!

Ja, de känns bra alltså resultatet av årets final av melodifestivalen. Att " La Voix " vann var inte mer än rätt donnan sjöng ju som en gud & själva scenshowen var ju både annorlunda & häftig. Så mycket kul att de gick hela vägen för denna primadonna. Sen att Caroline af Ugglas kom på andra plats värmer helt klart i hjärtat, å hade jag kunnat ändra utgången nånting så hade jag satt Uggla som etta, Sarah Dawn Finer som tvåa & sen vinnaren som trea. Men måste säga att jag känner mej nöjd & glad och tusen grattis till Sveriges egna Uggla & lika mycket grattis till vår skönsjungande donna som vann & som nu den 12 Maj representerar oss svenskar de känns BRA :)

Puss & Kram

//Malin med GRYM migrän & snor ner till hälarna

Sitter här å snorar å.....

hostar med världens huvudvärk men de kan inte hjälpas ur tvn dunkar de stenhög musik ja de är ju finalen av melodifestivalen och jag har röstat en hel del! :)
Håller stenhårt på Sarah Dawn Finer har röstat 3ggr på denna underbara låt moving on....
Sen Caroline af Ugglas den tar med mej på en sådan resa att jag gråter som en tok....röstade självklart också på denna fenomenala låt snälla snälla 3ggr..... Sen dom fantastiska grabbarna som utgör gruppen H.E.A.T. även dom fick några röster.... kan förresten tillägga vilket är lite kul att min lillebror Johan är ganska lik sångaren i just H.E.A.T. :D Andra som också varit helt okej i afton är alcazar med en ganska klämmig låt likaså Anges var helt okej men framförallt tycker jag att operadonnan är riktigt pampig sicken otrolig röst! Ja, de är väl så jag tycker just nu iaf :)  Men mina många röster lades bara på tre bidrag och vilka vet ni ju nu! :) Så nu håller jag å knodden tummarna och hostar vidare......

Puss & Kram
//Musik mamman med brottarungen i magen som diggar till musiken stenhårt (aj mina revben!)..........

Fredag......

Ja, nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Är fortfarande sjuk som satan bläää feber,rösten nästan helt borta, snorig & rejäl huvudvärk superjobbigt & tråkigt och mitt mående är anledningen till varför jag inte skrivit de sista dagarna varit på tok för sjuk. På tisdag ska jag till barnmorskan, på onsdag kommer mamma förbi en sväng & det hade ju varit SÅÅÅ perfekt att åka med henne iaf en natt hem för att därifrån dagen efter ta mej till sthlm hade varit toppen hade inneburit en mindre jobbig resa för mej å magen men nu visa det sej att de gick inte för jag fick en läkartid jag väntat på i EVIGHETER just på torsdag morgon & på fredagmorgon behöver jag ha lämnat denna hålan för min & magens säkerhetsskull.
Visst jag kan sitta instängd i min lgh i fyra dygn men de känns bara skrämmande & stressande och jag gick igenom de så nyss och tro mej de var INGET bra för hälsan vare sej den fysiska eller psykiska så denna gången funderar jag alltså på att trots min onda rygg & trötthet sätta mej på tåget till sthlm & hälsa på dom få men så extremt älskade som jag har däruppe. Det lär bli sista gången vi ses innan min förlossning! Sorgligt men sant. Å om jag är så " kaxig " att jag tar mej ann denna vidriga lilla utmaning så måste jag ju veta att jag klarar hemresan så känns lite osäkert & lite fel också att jag kämpar arsle och rygg av mej utan nåns hjälp men men.....somliga vill inte, somliga kan inte & somliga kickar ass ändå!
Så kan inte bestämma på rak arm nu mer än att om jag åker så blir de jäkligt lätt packning & tidigt på fredag.

Jag växer! Ja, alltså lilla Malin är liten som vanligt men det har tillkommit en stor, rund mage & gigantiska bröst haha.....
Har inga problem med att ha " mammamage " faktiskt jag vet att det finns en "liten" skatt därinne & det är så värt de " besväret " som de pratas om titt som tätt. Sammandragningarna är dock allt annat än barmhärtiga & när jag var superdålig igår så låg jag i duschen på sidan för att få lite lättare att andas den jäkla smittan jag har åkt på krånglar nämligen till de som sjutton med andningen + att barnet redan trycker på väldigt högt upp tydligen nackdelen med att vara ganska kort! :S
Men men, först och främst innan jag planerar vidare på nånting så måste jag bli nåt som när frisk. Så mer lär jag veta på måndag,tisdag. Ikväll är de Melodifestivalen håller på H.E.A.T., Caroline af Ugglas & Sarah Dawn Finer.......

Puss & Kram
//Sjuklingarna........

Jag å lillen LIDER av febern......

Ja, nu är de inte kul vi måste bli friska! Idag har de onda i halsen blivit värre dessutom å mina luftrör brinner, bläää....har köpt en muntermometer iaf å har koll på febern varje timma då jag läst & fått höra att över 38,9 ska man åka till sjukan för att kolla hur lillen mår. Just nu ligger tempen på 38,5 så de är lite på gränsen bara att hålla tummarna för att de snart vänder. Försöker dricka som en häst, har gjort mängder av fruktsallad & ligger platt som en padda (förutom den runda magen som petar upp mot taket) att vara sjuk när man är gravid är INGEN höjdare jag brukar vara ganska tålig men just nu är jag MYCKET SKÖR...... Sen två rejäla omgångar med sammandragningar idag också, uhh säger jag bara.
Ne påfrestande dag men men snart e man frisk igen å det ska bli minst sagt skönt! :)
Sov knappt fyra timmar inatt, hostade mer eller mindre hela tiden å de vaknar man ju på ett ganska otrevligt sätt av! :(
Men men nog om detta bläiga tillstånd.

Har kollat in flera avsnitt av nip tuck idag, ja jag är inte kapabel till så mycket mer än att greja litegrann, läsa & se på tv just nu trist men sant. Å de är verkligen HUR vrickat som helst, HELT sanslöst galet & underhållande! :D
Å vad kan jag mer säga just nu mer än de självklara magen växer.....hahha.....ganska snabbt också!

Ne, nu ger jag upp lillen vrider & vänder på sej hela tiden och vill att jag ska lägga mej på vänster sida & va still så då får de bli så. Ni vill inte ha nån puss eller kram nu, jag lovar!
//En liten & en ännu mindre sjukling.......med tempen i högsta hugg!

.......................




Hahaha..... ;)

God natt nu dax för lite läsning.

...............................


Bläää.....

ja idag har inte varit nån rolig dag :(  Feber å förkylning är inte kul & absolut inte när man är på tjocken har jag nu märkt de blir helt klart värre då! Sen hade jag rejäla sammandragningar för en stund sedan också & dom var allt annat än barmhärtiga kan jag lova.....låg på alla fyra på golvet & gunga från höft till höft & andades som en kvinna på förlossningen haha.....nä inget att skratta åt egentligen för de kändes inget vidare då de kan jag lova. Nu är magen stor & jättehård känns som jag ska explodera vilken sekund som helst :S
Hoppas verkligen febern lagt sej imorgon, att vara sjuk är ju sååå tröttsamt!
Såg några avsnitt till av nip tuck idag iaf och som jag innan sagt de är superbra & helt galet!
Sen började jag se en film " Du levande " en svensk väldigt märklig film som inte liknar nånting annat såg en halvtimma sen gav jag mer eller mindre upp jag kan förstå iden bakom filmen men de kändes bara för mycket & trist förtillfället.

Tyvärr verkar det inte som mina kära vänner i sthlm kommer komma ner på iaf ett väldigt bra tag å jag vill inte att kära Therese, Emma & Carina ska missa allt som är innan bebisen är här & framförallt saknar jag dom jättemycket!
Så jag funderar på (trots min tunga mage, min onda rygg, min usla ekonomi & mitt ständiga illamående) att faktiskt åka upp & spendera en natt eller två på hotell där i mitt älskade sthlm. Har ingen aning om hur jag ska fixa resan upp å ner men på nåt sätt känner jag så mycket sorg inför att inte träffa dom hyfsat snart så de måste bara gå!
Dock tror jag inte de vore någon bra ide att träffa älskade vovven Chester de skulle nog få mej att bryta ihop totalt!
Men isf blir de i slutet av mars. Morsan kommer ner den 18:e en sväng till mej och då kan jag iaf få skjuts en bit på vägen, halvvägs ungefär. Sen spendera en natt där för att sen dra vidare till sthlm. Men de beror ju på lite vad folket har för sej de dagarna. " Barnvakt " till Nella har jag isf redan löst, det är bara jag själv som ska klara av det också, alltså resan...... Å dom dagarna kan kanske magen få förevigas på bild av min ex. make dessutom å de bästa vore ju självklart om jag sen kunde låna med mej kameran ett tag ner när jag ändå åkt hela vägen upp å den borde varit hos mej för längesen eller cashen för den. Men men skitsamma, vore kul att träffa gänget igen, och sen får dom se hur stor jag blivit hahaha...... jaja, vi får se.

Nu ska jag lägga mej och läsa lite för de känns som att sammandragningarna är på väg igen & väldigt rejäla sådana, urkel! Bara att ställa sej på alla fyra och skrika litegrann i kudden.......
Puss & Kram
// Febriga & trötta Mamma Malin & lillen........

Blir nog ingen resa tyvärr.......

Jag & lillen i magen är sjuka febertermometern tjuter 38,6 så nu gäller det att ha koll på febern ofta & va lite smått beredd på att åka till sjukan om febern passerar 39,0grader. Så att inte lillen kan ta skada, min lilla älskling.
För att svara på senaste inlägget bland kommentarerna min mamma kan inte fota för hon bor många, många mil ifrån mej och har dessutom ingen kamera :( 
Sorgligt nog verkar det nu helt omöjligt för mej att åka till mamsen idag vilket känns jättetråkigt & jobbigt.....
Såg verkligen i framemot detta! Men men mamma vi syns ju hyfsat snart igen iaf på hemmaplan så att säga.
Lillen har inte sparkat på länge nu och det känns inte heller bra, blir orolig men samtidigt är de inte konstigt för han/hon har ju också feber nu och då kanske mest sover som sej bör. Ska försöka äta & dricka nånting innan jag gör ett tappert försök att somna om igen de vore de bästa för både mej och lillen om jag för en gångs skull kunde sova till iaf tio. Sova bort febern litegrann, dock med alarmet igångsatt varann timma å kolla tempen för lillens skull.

Harkel & pust
//Två små sjuklingar i en liten sjuk kropp.......

Ja, tyvärr är det inte upp till mej....

när jag kan börja lägga upp bilder igen. Jag får vänta snällt på att exet ska skicka ner pengar för kameran eller som jag bad om för flera veckor sedan lämna ner kameran så länge så jag iaf kan föreviga en del på bild, mycket har hunnit hända på dessa 6-7veckorna å jag har ingenting förutom plåtningen som minne fotomässigt ingenting av flytten, magen som växer & allt vad det innebär nada.....supertråkigt & den tiden går aldrig att spola tillbaka därför också bittert.

Imorgon ska jag ta en tripp till min mamma ska bli trevligt med lite miljöombyte. Tar bussen tidigt imorgon, oroar mej som fan för resan men får ta med några "spypåsar" så går de nog vägen på ett eller annat sätt.
Idag har jag tagit de ganska lugnt har haft lite feber så grejat en del i hemmet & handlat och om en stund ska herr dammsugare få väsnas en stund, sen packa litegrann (blir väldigt lätt packning herregud räcker att vagga runt med lillen!) Sen några avsnitt av nip tuck & kanske en liten promenad med Nella om det bara kan sluta regna nångång!
För er som inte bott i Borås kan jag informera om att de regnar JÄMT här, så sorglig är denna staden!
Men somrarna brukar vara fina dock :) Detta blir min enda sommar här i Borås för om ett år, lite drygt ett år så måste jag tyvärr flytta igen av vidriga anledningar som jag inte ens vill/vågar gå in på här i bloggen därför blir valet av ort/stad/land också hemligt både nu & också sen när jag flyttar förhoppningsvis håller jag trots allt bloggen i liv då också men utan nån orientering i vart jag befinner mej. Kan inte fatta bara att om ett år eller som bäst lite drygt ett år måste jag packa ihop ALLTING igen och då bär jag inte längre lillen i magen utan då har jag en liten älskling under året på armen också!
Men jag har ju klarat mej så bra hittills så trots alla motgångar så jag ger mej fan på att jag klarar det också hur slutkörd, ledsen & jobbigt det än kommer bli för de kommer de verkligen å då är jag ändå optimistisk!

Ne, nu är de dags att svepa över golven å soffan med dammsugaren så de blir klart någongång.
Puss & Kram
// Två små febrisar i en kropp......

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JÄVLAR VA UNDERBART! CAROLINE AF UGGLAS E VIDARE OCKSÅ! MÅSTE VARA MIN LYCKODAG! TVÅ STARKA, COOLA KVINNOR SOM JAG HÖLL PÅ OCH RÖSTA JÄRNET PÅ ÄR VIDARE TILL FINAL KÄNNS UNDERBART MINST SAGT!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

SARAH DAWN FINER E VIDARE TJOOOOHOOOOOO!

Sarah Dawn Finer & Caroline af ugglas!

TILL FINAL! Ja, det är de enda jag har att säga & hinner säga nu innan de börjar igen här...nu börjar de igen! :D
Håll tummarna nu.......kommer bli hysterisk av glädje om dessa två starka kvinnor går vidare!

Puss & Kram
// En annan stark kvinna.......

Melodifestivalen - andra chansen......

Ja, de ska man glo in ikväll. Besöket hos pappa var trevligt dock kunde jag inte stanna så länge då jag efter en liten stund började må illa igen & började promenera hemåt den promenaden var allt annat än trevlig! Spyfluga :(
Men men, nu kan bara kvällen iaf bli bättre mår inte illa för tillfället så ska snart försöka äta nånting igen........

Ikväll är de andra chansen å jag håller på Sarah Dawn Finer & Caroline af Ugglas.....
Sen blir de några avsnitt av den UNDERBARA serien nip tuck som jag innan nämnt för er kära läsare, ser avsnitt efter avsnitt efter avsnitt som en besatt höna! Är inne på mitten av säsong tre nu.....sååå bra :D
En serie jag ännu en gång rekommenderar alla att se där finns drama, mängder av humor, spänning & en del mystik.
Framförallt är den helt sinnessjuk! hahaha.......

Ne, nu ska jag försöka pilla i mej nånting litet iaf snart å sen pussa Nella & kanske ta ut henne på en liten promenad.
PUSS & KRAM på er alla!
//Spyflugan iklädd en mage stor som en tunna....... :)


90-talet = Jazzbyxor!

Haha, ja jag hade supertrevligt igår åt som en häst & sen va showen fantastiskt bra Henrik Schyffert i toppform!
Faktum e att han t.o.m. ser riktigt bra ut haha....nu kommer jag väl få 1000 kommentarer om denna åsikt men skitsamma haha.... Showen var som sagt toppenbra både jättekul & mycket tänkvärd och jag minns mitt 90-tal väldigt bra, nästan FÖR bra..... Iaf så bad Henrik publiken efter en stund att ropa ut vad dom tyckte var typiskt 90-tal låtar,klädesplagg ja allt bara man kom ihåg de som 90-tal å några skrek både de ena & de andra och sen blev de tyst å jag kunde inte hålla snattran för är de nåt jag minns så är det dessa förbaskade jazzbyxor som allt från 7-åringarna till 20-åringarna gick klädda i gärna också i vita (som blev mer eller mindre genomskinnliga) och under detta svarta stringtrosor jäklar de måste varit den största " modemissen " i svensk historia tillsammans med de extrema axelvaddarna på 80-talet!
Så jag hojta såklart - JAZZBYXOR!!! Å fick till svar:
- Haha, ja de får stå för dej! Det var väl du & Shirley Clamp i så fall! Hahhaa....

Snyggt,eller hur? ;)
Skrattade en hel del iaf & han var toppenbra. De lustiga var att när jag skratta hysteriskt så börja lillen i magen sparka som om han/hon vore besatt av nån demon eller nånting å de i sin tur fick mej att skratta ännu mera så ibland blev de MINST SAGT helt hysteriskt! Ska tillägga att innan denna showen åt jag MÄNGDER av japansk mat så jag var nästan på väg att spricka & min mage såg mäkta lustig ut...hehe.....
Innan showen såg jag mej själv i en helkroppsspegel å allt såg ut som vanligt rent fysiskt förutom de faktum att jag verkligen såg/ser höggravid ut! Haha....mammajeansen kan jag kanske ha med nödlösningar en vecka till sen är det HELT kört för magen bara expanderar i en enormt, brutal takt! Å brösten är stora som ja, jag vet inte vad hahaha......
Iaf så är det ganska mysigt, nåt som dock inte var lika mysigt var för en stund sedan då jag började må fasligt illa & kräktes ner sisådär halva badrummet å lillen sparka mej under hela denna underbara processen då höll jag på att tappa tålamodet eller nja, de gjorde jag väl egentligen började böla som en bebis (sanningen e sanningen) för att sen efteråt när jag skura badrummet skratta som en tok de MÅSTE bero på alla mina hormoner!
Å nu sitter jag här igen i soffan & ska faktiskt ta en promenad upp till min far & hans tjej som verkar vara en trevlig & sympatisk kvinna. Mycket roligare än att sitta ensam på en sketen lördag!

Ne, morgonen började inget vidare men nu är de dags att se till att även denna dagen blir nåt bra.
Puss & Kram på er alla små fulingar!
// Hon med mage som en tunna! :D

Ordning å reda.....

Ja herrejesus jag har till å med snofsat till mej litegrann ;)
De är inte varje dag sminket ligger bra, håret är uppsatt i en helt okej frisyr å visst en enkel sådan men ändå :D
Mammajeansen jag fick av Carina är på haha.....å ja dom sitter bra men magen är väldigt snart för stor haha.... blev väldigt paff när jag märkte detta, eller nja magen är redan för stor egentligen men jag hitta en bra lösning så dom sitter tajt men jag kan ändå ha dem i en vecka till eller så hehe..... ja, de känns mäkta märkligt sminket, håret & övriga kroppen precis som vanligt men magen stor å rund å brösten på gränsen till enorma haha :D Så allt kändes "som vanligt" tills jag skulle försöka hitta klädesplagg som jag fortfarande kan få på mej då kändes de plötsligt väldigt komiskt å som tur är kan jag skratta åt de & oftast även gotta mej lite åt " min stora bebismage " där ligger ju min livs kärlek ju! Sen om de får mej att se ut som en val över magen so what? Innehållet i den stora runda magen är ju sååå underbart å värdefullt!

Ja, om en liten liten stund ska jag lämna lgh för att gå ut & äta lite gott får se vad det blir men chinatown här i Borås är jäkligt schysst faktiskt speciellt om man vill sitta & äta i lugn å ro vilket jag tänkt att göra håller tummarna för att mammajeansen inte spricker efter måltiden bara haha..... mer om de får ni veta ikväll! Efter en god middag blir de ÄNTLIGEN  Henrik Schyfferts stand-up show ska bli så brutalt roligt. Helt enkelt en bra & rolig kväll vilket både jag & lillen behöver för att återfå lite mer energi och kraft för de som komma skall........
Ja, de va väl egentligen allt för mej.... jo förresten kanske helt ointressant men inte för mej, igår köpte jag en bebis nagelsax & body wash för bebis. Gud, va de närmar sej med stora steg jag längtar sååå, men bävar inför förlossningen men de ska jag inte tänka på nu....nu är vi positiva allt kommer gå sååå bra för viljan finns ju hos mej så vad skulle egentligen då kunna gå fel?! :D
Puss & Kram
//Raffiga mamma Malin & lillen som just nu lyssnar på whitesnake han/hon älskar whitesnake sparkar som sjutton! :)

Vecka 23......info!

Ja, nu blir det ett inlägg med info om vad som hänt och händer i vecka 23 med lillen........
Har flera olika källor både tidningen " föräldraguiden ", Boken " Graviditet, förlossning och den nya familjen " m.fl.
Här kommer lite smått å gott :

" Ur föräldraguiden " ;

Vecka 21-24: Även om alla organen finns är dom inte färdigutvecklade för livet utanför magen ännu. Bebisen har knappt något underhudsfett alls. Nu kan bebisen höra kvinnans röst & reagerar på musik. Han/hon kan knyta sina händer och buffa lite vilket märks även utanpå. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Musklerna växer till sej och huden är alldeles rynkig. Svettkörtlarna bildas och ögonfransarna kan ses tydligt. Balansorganen i innerörat utvecklas och når vuxenstorlek. Bebisen vet nu vad som är upp & ner.

" Ur graviditet, förlossning & den nya familjen "

Vecka 23: Vikt ca 600gram & cirka 22cm lång från huvud till stjärt. Huvudets diameter är mellan 50-60mm.
Lårbenet ungefär 4cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis vid födelseögonblicket. Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sej. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sej inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet. Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv, när du tränat eller efter samlag.
Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddad inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.

" Ur den stora å tjocka boken Gravid "

Vecka 23: Ditt barn är ca 22cm långt från huvud till stjärt och väger omkring 600gram.
Kroppen blir mer proportionerlig för var dag som går. Barnet börjar se ut som en fullgången baby, men man kan alltjämt urskilja skelett och organ genom huden. Hörseln har blivit skarpare eftersom benen i innerörat har hårdnat.
Barnet kan särskilja olika ljud, såväl inifrån som utifrån din kropp. Du skulle bara veta hur bullrig din kropp är - hur magen bubblar, hjärtat bankar & blodet forsar. När ditt barn föds känner hon eller han igen din röst på tonläget & rytmen, så prata med barnet så mycket du kan redan nu. Även pappan bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Forskning visar att barnet i magen lättare uppfattar djupa, " manliga " röster än höga " kvinnliga ". Om du leker med barnet genom att klappa på magen & prata med det kan det hända att du får en spark till svar & att du stimulerar nervsystemets utveckling.

Ja, de va lite info om vad som hänt & händer denna veckan för den lille & därigenom också mej....man kan ju inte säga att man inte påverkas liksom. Brukar sjunga & klappa magen (bebisen) godnatt å då brukar han sparka litegrann för att sen bli helt stilla & vad jag tror somna. De är väldigt mysigt även alla sparkar å slag är mysiga trots att vissa ggr har dom nu gjort ganska ont men de är såååå värt de. Ikväll får lillen höra mamma skratta som en dåre (förhoppningsvis) till Henrik Schyfferts stämma....... får se om han börjar sparkas då, det är verkligen inte osannolikt! :)
Nu ska jag käka lunch. Puss & Kram på er alla!
//Rockmorsan, Nella & Lillen........



God morgon........

Ja, denna tiden är man numera uppe herregud & de är inte MITT VAL. Lillen sparkas & är hungrig haha.... så de är bara att käka, ligga & läsa en stund och sen brukar de mer eller mindre omedvetet bli ett klick över till femman & " Vakna med the voice "......... Vid denna tiden på dygnet brukade jag tidigare vara så medvetslös så för de första utsatte man sej INTE frivilligt för att väcka mej då jag alltid varit ett " morgonmonster " innan kl. slog iaf 10.00 så var jag mer eller mindre medvetslös och om man " skulle " eller " behövde " väcka mej så var jag allt annat än glad, haha..... nu tänker jag framförallt på den tiden man gick i skolan & hatade allt å alla som kom i närheten av en innan lunchtid! Däremot har jag alltid varit en kvälls & nattmänniska pigg & glad när mörkret slår till. Ne, redan numera är de lillen som bestämmer när jag vaknar, ofta när jag äter & även när jag somnar...... sicken  makt den lille har hahaha........ :D
Å tro det eller ej, jag är en ganska pigg & trevlig prick på morgonen bara jag har frukost framför mej & lilla Nella jämter i soffan så blir t.o.m. jag paff över hur hurtig jag är! Jag som verkligen oroat mej för (bara första veckorna av graviditeten dock) hur lillen skulle kunna väcka mig på nätterna & morgonen nu VET JAG att de kommer knappast bli ett problem är redan så lättväckt så de räcker att Nella kommer å spinner litegrann vid fotändan så vaknar jag å måste kolla läget :)
Nåt som iofs nog Nella njuter liiite väl mycket av då hon OFTA kommer å knuffas några ggr på natten & verkar förtjust över att jag vaknar å kliar på henne en stund.

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva just nu mer än att de ska bli väldigt roligt att komma iväg ikväll å glo på Henrik Schyffert, hoppas på MÅNGA goa skratt de behövs verkligen. Dax att göra nån macka å lite fruktsallad innan lillen därnere kickar av mej revbenen!  Sååå.... god morgon Sverige! :)
Puss & Kram
//Rockmorsan,Nella & lille knodden ;)

Många fina & vackra kommentarer.....

som jag tackar innerligt för, de värmer verkligen just nu, nåt enormt.
Framförallt från min ex.make läste de precis då jag ÄNTLIGEN efter att ha fått radera bort allt på datan alla program m.m. för att kunna få iordning på internet igen de har tagit hela eftermiddagen och hela kvällen enda tills nu, men nu är de iaf fixat SÅÅ skönt! Jo, läste min ex.makes inlägg & kunde inte alls hålla tårarna tillbaka för det var den mannen som jag förälskade mej i & älskar fortfarande som skrev de inlägget.....de va verkligen han.....den mannen som jag älskar så mycket fortfarande trots allt, å trots att jag egentligen vet att jag inte borde de där med känslor är komplicerat som fasiken. Tänker inte skriva nåt mer än att jag är mer än helt förkrossad över hur allt blev & att jag saknar den mannen som skrev den kommentaren......

Om ca. 30min går jag & min älskade lille bebis in i vecka 23...tjoho! Ännu en vecka framåt.....å de går jättebra :)
Visst är de superjobbigt att vara ensamstående blivande mamma, kämpa på med alla flyttlådor, försöka ordna allt med försäkringskassor, allt känslokaos & ensamhet + alla vardagssysslor, de är väldigt mycket nu...väldigt mycket.....

Men jag är väldigt glad över att jag nu har ett internet som fungerar igen & kommer uppdatera här mycket oftare än tidigare! :)  Imorgon ska jag iväg & se på Henrik Schyffert de ska bli superkul....längtar :D
Sen på måndag tar jag en tripp upp till mamma som bor lite högre upp i sverige, blir bara en övernattning men ändå skönt att komma iväg litegrann & få lite annat att tänka på sen tror jag hon e ganska nyfiken på att få känna några sparkar från bebisen också :) Bebisen sparkas varenda dag & ofta i flera omgångar hårt & bestämt haha.....

Till min ex.make:

Jag önska verkligen att allt som gick åt helvete inte hade gått åt helvete, jag önska verkligen att du hade velat kämpa vidare med mej & leva vidare med mej men de ville du inte & nu är det som det är.....sorgligt,ledsamt och på många sätt förödande framförallt för min egna del men också i mina känslor för den lille som jag älskar så mycket & ville och var helt övertygad om skulle bli " våran " lille guldklimp som vi skulle älska & fostra tillsammans. Att de inte blir så kan jag inte i ord få dej att förstå all min förtvivlan,sorg,rädsla & smärta den kan du kanske bara ana lite lätt om du känner & tänker efter. Jag önskar dej trots ALLT ett bra liv & en lycklig framtid och även om du faktiskt, vilken du verkligen har, skadat å sårat mej så kommer du alltid vara " the one and only " för mej också för det vi hade tills allt gick åt helvete va så makalöst & underbart & bortom ord så ingen annan än vi två kommer nånsin förstå de. För mej finns bara lillen i magen just nu & han/hon är min enda prio och min enda stora kärlek, mitt livs största kärlek var du & det vet du mycket väl om men du är inte på nåt sätt närvarande eller tillgänglig längre så lillen är mitt allt & kommer alltid vara det, prio1......

Nu ska en trött & gravid ensam tjej gå och klappa sin enda stora kärlek god natt & försöka få några timmars ro i både kropp & själ. Sov gott allihopa & håll tummarna för att jag ska klara av allt detta själv......
// Hon som sliter håret av sej.........