Idag har vi......

spenderat många timmar med kompisen Sara & hennes söta dotter Isadora. Vi hade superkul. Först gick vi på stan en stund & sen hem till Sara där laga Sara god mat & sen en supergo kladdkaka till efterrätt som jag tog receptet på den var MUMS så här ska de göras kladdkaka!!! :)
Tack för en superbra dag med er tjejer!!! :)
Sen gick jag hem de är väl en promenad som brukar ta knappt 20min men nu tog den 40-45min då de plogas jävligt dåligt i Borås vilket i sin tur gjorde mej hysterisk för jag fastna med vagnen otaliga gånger å svor så någon borde skrubbat min käft med tvål! Hahaha... men men tillslut var vi hemma! Å de var en hel del att bära upp för alla trapporna....suck å jag såg ut som en SNÖGUBBE! För Gud tycker tydligen att all den jäkla snön vi har inte räcker utan de behövs mer, om han finns e han fasiken inte barmhärtig! :S
Tog med mej kameran men blev aldrig att jag tog några bilder vi mammor hade fullt upp med våra små.

Men här kommer några bilder från i morse när jag borstade Lillans lilla tand för första gången.... de gick superbra å hon gilla de :)




Så superduktig! :) Här börjas de i tid.....

Så 2/3 delar ungefär skulle jag gissa av hennes första tand e uppe å nu ska de borstas varje morgon till en början :) Känns kul :D

Puss & Kram
//Trötta, gamla Malin som nu ska lägga sej i soffan å läsa vidare på boken... & Lillkrabban hälsar snark från sängen...där hon sover gott, nerbäddad & trygg i sin & min stora dubbelsäng :)







Idag har de varit storstädning kan jag lova!

Jajamensan idag har de städats utav h*lvete.... :) Sen har jag sett en film..... Jag & vännen Mathias har käkat lite gott käk som jag slängde ihop & sen har de varit lugna puckar "Lilla liten" sover gott å jag ska krypa ner å fortsätta läsa Katarina Wennstams "Alfahannen" än så länge har den varit BRA :D
Här kommer några bilder från tidigare idag.... Lillan gillade när de var renbäddat i sängen & satt en stund på "mammas sovplats".....
Puss & Kram på er!
//Mamma Malin & Lilla Gabriella den lilla crabsticken.....

(p.s. Sara & Isadora ses imorgon vi LÄNGTAR EFTER ER!)


Lillan pekar på dej så PASSA DEJ! ;)

Nöjd & glad :)
 
Jag tror hon e  ganska lycklig faktiskt :D

GRATTIS GABRIELLA 7 MÅNADER!!! :D

Ja, idag fyller min älskling 7månader! Därför har jag självklart tagit en bild på henne tidigare idag som jag tänkte bjussa på här....hon e sååå söt på den :)
För 7månader sedan & 1timma + 50minuter sedan kom hon! Helt "nykläckt"..... herregud tiden bara rusar & hon växer kusligt fort både mentalt och fysiskt.....

Enjoy the pic;


Lilla älskade sötnos, GRATTIS!

Puss & Kram från oss nu ska jag fixa tacos SMASKENS!
//Mamma Malin & Den lilla flickan som e på väg att bli en stor flicka....

Fullt ös idag....

Jajamensan upp å hoppa innan ens tuppen haft en tanke på att gala! Haha... typ!
Sen matades Lillan med välling, jag fixa iordning mej lite snabbt, kollade en stund på "vakna med the voice", klädde Lillan så hon var fin & packade ner henne i sin overall.....sprang ut snabbt som attan för att hämta vagnen ur garaget & sen upp igen illa kvickt på med mina egna ytterkläder, kolla ännu en gång att skötväskan var ordentligt packad å sen ner med Lillan på ena armen för dom tre trapporna & i den andra skötväskan, handväskan, täcket till vagnen. Sen RALLY ner till "späd" fick ta i nåt helt enormt för att kunna komma fram med vagnen här har de snöat nåt helt otroligt mycket! Jäklar va snö....å jag vill ha vår NU!
Sen tillbringade vi 5timmar på "späd" de var väl en av de bättre gångerna  när vi varit där faktiskt skönt de :)

Efter detta så "packade" jag ner henne i overallen igen å vi begav oss ut i snön å kylan för att möta upp vännen Sara & hennes söta dotter Isadora. Vi gick en liten stund på stan & sen hem till mej där jag fixade iordning "lekstugan" för dom små. (Lekstugan= En mega STOR tjock filt på golvet å fram med MÄNGDER av leksaker å prasselböcker, bitringar m.m. m.m. m.m.) Där låg dom sen en stund å lekte å lite till å från. Jag & Sara hann snacka om lite allt möjligt. ÅÅåå jag tycker sååå bra om dig å Isadora! Ni e sååå goa båda två, Sara vi MÅSTE VERKLIGEN se till att träffas oftare :D Sen begav dom sej hemåt å Lillan hade precis fått i sej sin gröt. Sen busade jag med Lillan, vi hade härlig babymassage med go " baby bodylotion " & sen blev de torr blöja, pyjamas & lite "kvällsmjölk" å nyss somna hon som en stock.... helt slut efter dagen. Hoppas hon sover riktigt gott nu hela natten så jag får vila upp mej lite under kvällen för som jag innan sagt; - De är en dag i morgon också!
Dagen har varit bra i allmänhet.... Å Gabriella härlig....
Till Gabriella:

mm min pärla du e mitt allt, min morgon, min dag, min kväll å natt.... varje motgång klarar jag av tack vare dej du är fantastisk och de bästa som nånsin hänt mej. Jag älskar dej så enormt så orden räcker inte till. Du e så vacker att jag blir förvånad varje morgon jag ser dej.... å slås av de faktum att DU, underbara, vackra, mysiga DU är MIN dotter....min älskade dotter som får mej att kämpa vidare.... Som räddat mej..... Du & Jag föralltid!
Du har gett  mig styrka, å fått mej att inse att jag är okej..... jag duger.... å med alla dina skratt & leenden å framförallt glädjen som lyser i dina ögon å i hela ditt ansikte så fort du ser mej.... så får du mej att känna mej bra.... älskad..... behövd..... viktig.... Du är min ögonsten, mitt hjärta nu & föralltid i med å motgångar i nöd å lust.... JAG ÄLSKAR DIG Å KOMMER ALLTID FINNAS HÄR FÖR DIN SKULL......

Imorgon är de familjeterapeuten igen, behöver ringa soc. ekonomi igen & sen ska de dammsugas (disken tog jag för 1½timma sedan) Sen ska jag & Lillan ha en så mysig dag vi kan ha.... Å sen på kvällen ska mamma Malin laga  god mat & se en film.

Over and Out!
Puss & Kram
//Malin som klarar sin roll som mamma superbra & den nöjda lilla krabban som snarkar gott i mammas säng....


Jag & Lillan på "späd" tidigare idag :)

Även denna bilden är från idag på "späd" tidigt i morse :)

Trött men INGEN fara...

Lillan hade lite hosta vet inte om hon var torr i halsen eller nåt...lite små hosta annars bara iaf & jag själv var dödstrött därav halsontet har inte känt speciellt mycket annars idag.....men de e ju alltid värst på morgonen också om man e lite halvrisig i vilket fall som helst VI SKA TILL "SPÄD" imorgon :)
I morse var jag dessutom så fruktansvärt supertrött, alldeles så trött så man gråter av utmattning så mådde inte bra på nåt sätt..... känns inte riktigt lika illa nu iaf.

Idag har de varit mycket prat med familjeterapeuten lite intressant faktiskt... framförallt att "höra mej själv" högt då fick jag plötsligt reda på några pusselbitar iaf i mitt liv å de gick in på ett sätt de inte gör när man bara tänker för sej själv så att säga. Mmm... så de va väl hyfsat givande faktiskt... denna gången, bra de iaf.

Ne, nu behöver jag dricka nåt e SUPERTÖRSTIG sen försöka vila lite iaf....
Å ang. kommentarerna om Lillans pappa varit nere igen så e svaret nej. Släpper igenom i regel nästintill alla kommentarer här på bloggen men de har varit så många som undrat så därför skriver jag bara istället svaret kort här hoppas de räcker till svar har inte ork, lust eller energi att lägga mer än så på det. De är som de är.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla sötnosen....


Fan också inte nu!!!!!

Nej nej nej nej....jag vägrar!!! Jag å Lillan vakna i morse båda med halsont! Fuck... varför?!
Har inte tid till de nu & de räcker med att Lillan har värk i munnen inte ont i halsen också...... förhoppningsvis håller de bara i sej idag jag HOPPAS DE. Svårt att orka allt annat om man är sjuk å dödstrött + har en unge med tänder som spricker igenom + halsont..... suck suck suck...jag låter mej själv klaga behöver de nu FAN VA TRÖTT JAG BLIR PÅ ALLT! Ne, nu gäller de att ta en alvedon till. Sen om hon skriker som en tok är de bara att ut å gå i kylan å snön som faller, faller å faller HUR MYCKET SNÖ SKA VI FÅ? Snälla gud, om du finns ge mej vår NU!

Hoppar över pussen å kramen om jag skulle smitta men ett CIAO iaf :)
//Mamma Malin & Lovely Lella.....


Mmm...hon var mer lik sin pappa som nyfödd än nu...

svar till "hihi" ja de stämmer på bilderna längre bak i bloggen liknar hon sin pappa mer än nu.
Nu liknar hon mej som liten extremt mycket hahaha vilket är kul :D Dock e hon tusen ggr sötare tur de!

Idag har de varit fullt ös med städning, en liten Gabriella som haft värk till å från i munnen = mycket kånkande på den lilla "klumpen", snackat med massa olika myndigheter + haft familjeterapeuten här en stund så fullt upp.

Imorgon är de familjeterapeuten igen, handla m.m. Men annars en ganska ensam å tríst dag får se vad jag kan hitta på :)

Torsdag= SPÄD tjooho äntligen igen! *längtar*

Fredag: SOFTA............eller hur var de nu igen bäst att jag kollar min kalender de är säkert massa möten eller nåt  ja just de familjeterapeuten då igen ju...okej inte så mycket softa men ändå.....

Puss & Kram
//Mamma Malin & Krabban..........

Jäkla försäkringskassan....

av nån konstig anledning har jag inte fått min dagsersättning som mammaledig denna månaden....inte heller bostadsbidrag så nu är de KAOS här..... måste ringa runt som fasiken strax..... Sen ska de dras flera tusen från mitt konto står de och för vad har jag INGEN aning om.... nåt e helt fel iaf! :S

Några bilder på Lillan från igår på "späd".... enjoy;


Så söt så....

Lilla Liten....




Å nu e min älskling HELT hysterisk för sina tänder.....suck varit de sen fem i morse!!!
Dax att bära runt min 8kgs klump igen!...... :(
Puss & Kram
//Mamma Malin arg som ett bi & Skrikande, arga krabban.....


De facto.....

Ye, fakta är att jag kommer dö ensam.... förhoppningsvis med Gabriella runt mej men vet ni vad?! Män är svin..... jag ger upp de helt om någonsin så NU.... de finns bara mindre eller större skitstövlar å varför ha dryga svin runt sej när man kan lägga den tiden på annat som e värt så mycket mer t.ex. att läsa haha....ja t.o.m. de är fasiken över män på listan! Jag e stolt över att kunna säga nej å stå för de...... helt ärligt jag e fasiken inte intresserad av män...jo om de skulle komma en riddare på en vit springare så kanske... men hur sannolikt e de?!?!
I give it up... I rest my case.... GOOODDDD NIGGHHHTT!

(Nej e nej.... fattar man inte de när jag säger de så får man känna på hur ett NEJ känns.....)

Ciao!

JAG E HELT SKOGSTOKIG!

Så mycket mer än så har jag inte att säga.....jag e galen! Tack tjejerna på "späd" för att ni gjort mej ännu mera tokig!!! (som om de behövdes) hahahahaha...... jag håller ER ansvariga för denna dagens galna saker, lättt!!!!
Jag har ju helt blivit tokig!.....*chockad* Tillåt mej skratta mitt onda skratt; MOHAHAHHAA......

Ja, som ni förstår har de varit "späd" idag....sen övertalade flickorna mej där såååå fint att jo de e klart att du ska (vad e INTE väsentligt) å ja dom fick mej till de också!!! TOKAR! Skratta å de mäktigaste efteråt dock.... :)
Jag e galen men ni ÄLSKADE SPÄDMORSOR drar fram de VILDASTE I MEJ..... tro mig!!!!

Imorgon fullt ös igen.....
Får se om jag hinner uppdatera en gång till ikväll eller inte....
Puss & Kram
//Mamma Malin som blivit HELT GALEN & Lillkrabban som skrattar gott åt sin tokiga mamma....

National target.....

ses de på nu.....Johan Falk filmerna e bra :)
Sen sova....har en lång, tuff vecka framför mej.....
Puss & Kram
//Mamma Malin & LillKrabban.....

Mmm...

så har man varit uppe med Lillan många timmar... hunnit leka & busa med henne, diskat, skurat spisen (de behövdes), skurat köksgolvet, gett henne en rejäl laddning med gröt & sett på "vakna med the voice" dock inte helt å hållet man har ju lilltösen å leka med & roa samtidigt.....

Här kommer några bilder från tidigt i morse när Lillan fortfarande satt i sin pyjamas :D
Enjoy!;


Hahhaa....lilla pärlan....leker & väsnas som ett odjur med sina leksaker! Tack AnnaPanna för denna leksaken den är UPPSKATTAD! :D

"Pling Plong Pling.....PLOOOOOOONG! "

- MAMMA sluta fota mej.......

Okej en till då...deal? DEAAAL :D

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lovely Lella.....


TRÖTTTTTT.............

Så in i helsike..... kunde komma iväg till "späd" idag dock vilket var en jäkla tur de behövdes.... nån att prata lite med & känna sej "säker" en stund. Kvinnorna där hämta mej å följde mej hem, tack! :)
De har varit fullt ös idag som vanligt, e måttligt slut... men men de går upp å ner just nu är de ett helsike men (med risk för att låta VÄLDIGT klyschig) efter regn kommer solsken....
Här e några bilder från "späd" & nån på mej innan vi gick dit......


Jag & Lillan på "späd" i morse vid 10.30 :)

The best team EVER!

Singelmamma tidigt på morgonen....Dejt någon?

Anständig mamma Malin på "späd" helylle mamma ;)

Puss & Kram
//Mamma Malin & Den lilla flickan som bara blir större å STÖRRE FORT!



Lilla liten varit vaken hela dagen lång.....

så som de oftast är... förstår inte HUR hon orkar att vara så hyperaktiv hela tiden!
Men här e två bilder från i förmiddags..... Nåt annat har jag inte att tillägga sen de senaste inläggen de e KAOS i skallen på mej... :(

Enjoy! ;


Glad liten tös.... :)

Så söt så....

CIAO!

De va TUNGT.......

Ja, direkt efter att jag skrivit förra inlägget "kasta" jag på Lillan kläderna å vi begav oss ner till affären & jag införskaffade nästintill allt Lillan kommer behöva denna månaden + grejer så jag kan göra husmanskost till lunch till henne :) Så senare idag ska jag göra hemmagjord lunch för denna månaden... lite av de som köptes: Våtservetter, olika grötsorter, några få portioner burkmat till nödfall, mjölkersättning, några tetrapack med välling, 30 LITER havrevälling (TUNGT ATT BÄRA HEM), majskrokar, palsternacka, morötter, potatis, fisk, lite kryddor m.m..... de blev tungt att kånka hem med vagnen & dessa påsar & den STORA pappersförpackningen med mängder av välling..... Men de gick... :D
Sen har Lillan ätit gröt, vi har lekt en del, hon har  myst med katten & nu hoppas jag hon ska somna lite i sängen för jag e dödstrött.... MAN SKA ALDRIG SÄGA ELLER SKRIVA SÅ FÖR NU SKRIKER HON SÅKLART....

ciao!!!!

Några timmar kvar.....

ångesten e TOTAL....Lillan ett KAOS, har gett henne alvedon hon har superont å de e KAOS här hemma funderar på att redan gå ut å gå! I några timmar till e de lugnt med att röra sej ute....... kanske vore bra att sticka ner till affären och köpa de hon kommer behöva denna månaden (barnbidraget har ju kommit idag)....... så vet jag att hon har allt hon behöver också, men egentligen orkar jag fasiken inte de nu....men samtidigt de e mindre påfrestande å frustrerande än att sitta med en unge som skriker av tandvärk hela tiden.......

CIAO!

Hej Jennie....

Ja, de är jag som sjunger på klippet haha... men de är inspelat med MOBILEN å med en väldigt rostig ostämd röst men kul att du gilla rösten trots de haha :) Håller på och spelar in med riktiga grejer nu här hemma har skaffat för ett tag sedan en schysst hemmastudio så kommer lägga upp betydligt bättre grejer med framförallt bättre kvalite häröver om ett tag. Ja, jag hoppas också att jag kan komma nånstans med de det är en dröm jag håller i liv! :)
Tusen tack för kommentaren iaf och by the way låten heter " Hit me with your best shot "...... :D

Idag har de varit en konstig dag, kämpigt & ångestladdat.... å ångesten blir värre å värre allt eftersom att klockan tickar på om lite drygt 12timmar e "aset" utsläppt tills på söndag!.... Så efter att familjeterapeuten varit här så drog jag på Lillan kläder efter att hon ätit sin lunch å tog en LÅNGpromenad med henne runt ramnasjön.... Blev många varv runt sjön.... vi gick nog en mil minst! Var ute i nästan 2timmar.....bara gick å gick å gick å försökte dämpa ångesten men de gick sådär bra... men tog några kort iaf som jag ska lägga upp i detta inlägget.....
Sen kom storebrorsan förbi & jag laga lite käk till oss lite hederlig husmanskost som min bror så sött säger haha.... han var NÖJD :) Lekte lite med Lillan & gav henne kvällsgröten, diska & greja.... Hon somna 18.30 men vakna för en väldigt kort stund sedan å skrek som en tok.....ont i tänderna.... men som tur är hjälpte de med en alvedon, lite varm mjölk & lite tröst av mamma Malin..... nu sover hon gott igen men om de blir som de varit natten till idag så kommer hon väcka mej många ggr i natt å vrålskrika... de  blir jobbigt att orka med allt när de är SÅÅ mycket just nu... när jag själv e så nergången men jag klarar de..... men vill gärna inte falla allt får långt ner i skiten innan söndag kväll men only time can tell what will happen..... än så länge är huvet ovanför vattenytan iaf.... minut för minut....timma för timma.... de är de enda som gäller nu....
Imorgon kommer morsan på förmiddagen en stund, sen är de familjeterapeuten och innan de måste jag hinna handla hem allt som Lillan kommer behöva denna månaden för när de gäller mej själv kommer de se jäkligt illa ut ekonomiskt men handla hem allt hon behöver för denna månaden & sen när resten av cashen kommer betala in alla räkningar sen får vi se.... hur i hela världen jag ska klara mej. Men men jag säger som jag brukar JAG KLARAR MEJ ALLTID PÅ NÅT SÄTT.....

Här kommer lite pics från i förmiddags, enjoy! :






Lillan glad i sin nya mössa som självklart mamma stickat :D

Så vacker..... hoppas hon alltid har denna ögonfärgen för de e samma som min! :D

Fundersam å vacker, klok & härlig...min tös....

Puss & Kram
//Ledsen,ensam & förtvivlad mamma & kramiz från "lovelly Lella"...

BVC läkarkontroll av Lillan......

var de dags för idag & det gick superbra. Innan de var vi iväg på "späd" 5timmar.....så de var direkt efter "späd" som läkarbesöket väntade. Hennes "kurvor" e perfekta & hon var glad, pigg å allmänt underbar :)
Efter de när jag kom hem fick hon ett härligt bad hon fick sitta i vattnet lite längre än hon brukar då hon tyckte de var så mysigt.... å jag med.... hon lekte med sin badanka & jag masserade in schampoot i hennes långa fina hår länge, länge.... kvalitetstid! Sen efter de var de borstning av håret som växer i en extrem fart nu! Å lite senare kom vännen Peter förbi vilket var supertrevligt vi snacka, jag laga gröt till Lillan å matade henne  & vi skratta båda åt hur hon "leker levande fontän" med vattnet hahaha.... hur kan en unge på 6½ månad  få vattnet att flyga fram i den hastigheten å SÅ långt?!?! Imponerande är de enda jag kan säga haha, sen var jag ju tvungen att mer eller mindre skura golvet så gick ner på alla fyra för att städa efter min lilla "terrorist" å vad gör hon då? JO, hon börjar le SUPERBRETT för att sen inte kunna hålla sej längre utan börjar vrida å rulla sej i bebisstolen av skratt hahahhaa.... så jag ligger å torkar vatten å kvällsgröt från golvet medans hon asgarvar självklart dröjer det inte länge förräns även jag skrattar som en tok :)
Sen var de lek & bus för hela slanten.... efter de en snabbis till apoteket.... sen kvällsmjölk & nu sover hon gott min vackra & för var dag som går allt mer underbara tös......

Dock fick jag jobbiga nyheter idag.... så dagen har inte bara varit toppen.... allt med tösen TOPPEN men andra saker tynger ner tillvaron å de är inget jag själv kan påverka.... alls.... jag ringde till den jävla anstalten där "aset" sitter inne när jag var nere på "späd" för jag misstänkte att dom missat att informera mej eller ännu en gång gjort en miss med VART dom skickat papprena å de stämde.....sorgligt nog....blev riktigt rosenrasande på dom jävla klantarslena! Så nu vet jag (tack vare att jag ringde) att fanskapet kommer ut på onsdag å är ute tills på söndag..... känns så bedrövligt jobbigt.... känns så svårt att greppa.... varje gång känns de lika tungt, lika ångestladdat de värker i kroppen.....hjärtat dunkar fort & helst vill jag bara flyta genom marken....men så ser jag Lillan å vet bättre.....vet att vi klarar allt tillsammans för att tillsammans e vi starka å jag MÅSTE vara stark, fortsätta vara stark för vår skull framförallt hennes. Vi klarar de...... Fick reda på mer riktigt tunga saker ang. de fanskapet men skriver inte ut mer här utan sätter punkt gällande detta NU .

En bild på en trött & lite ledsen mamma som kramar sin lilla krabba....sin söta "Lovelly Lella".....


Usch ser förjävlig ut men inte så konstigt efter en dag som denna....

Puss&Kram
//Mamma Malin & "Snabelbella" :D




Hej folk & fähundar.....

Först får jag börja med att skriva till "AnnaPanna" ang. paketet/brevet du fråga om Gabriella uppskatta. Vet att du nämnde över sms att de var en liten julklapp till henne på väg men jag har inte fått nån avi el. sms/samtal från posten eller nåt sånt så jag trodde de var försenat! Ska kolla upp de på måndag! Du får gärna ringa någon dag var kul att prata med dej sist! :) Ang. de andra du skrev om kämpa du klarar de!!! De löser sej alltid de vet vi båda hur tungt & frustrerande och jobbigt de än kan kännas.....å när de känna förjäkligt kan de bara bli bättre. Jag & Gabriella håller tummarna för dej & dina små älsklingar.

Igår var de "späd".... sen dammsugning, diskning och en del att handtvätta. Idag har de varit mycket bus & lek med Lillan, sen badade hon en liten stund, åt några majskrokar vilket hon ÄLSKAR speciellt nu när den första tanden kommit upp så bra att hon verkligen kan bita av bitar å leka med hahhaa..... Å KLETA NER HALVA KÖKET MED! :S  Sen var de lite disk att ta igen..... Familjeterapeuten var förbi 2timmar de behövdes verkligen har känt mej ganska positiv idag men behövde verkligen nån att prata med om lite allt möjligt... Sen har de varit en del bärande på Lillan i morse då ännu en el. eventuellt TVÅ TÄNDER till e på väg REDAN! :):S
Sen bäddade jag ner prinsessan i vagnen & gick ner på stan för att möta upp Mathias som "avlöste" mej nästan 2timmar & tog väl hand om Lillan...... de ingick nämligen i julklappen jag fick av honom; En klassisk ansiktsbehandling på 90 MINUTER...... de va extremt underbart & SÅÅÅ uppskattat men jag önska verkligen att den hade varat länge & att jag hade lyckats koppla bort Gabriella lite men ack de gick inte prata om henne nästintill hela tiden, tänkte på henne mestadels av tiden & när jag kom hem å såg henne le & flina blev de varmt i hjärtat.... min älskade skatt...... du & jag FÖRALLTID... i NÖD OCH LUST.... å mamma är inte bara en som säger så utan jag MENAR DE Å KOMMER LEVA UPP TILL DE!!! Sen var de efm/kvällsgröten, lite lek & bus och sen sovdags... hon sov 2½timma lite drygt sen vakna hon nyss och hade ont i munnen igen stackarn så de fick bli ny blöja, lite mjölk & tröst men nu sover hon igen hoppas för både min men framförallt hennes skull att hon kan fortsätta sova för natten nu annars får de bli alvedon men är VÄLDIGT försiktig med att använda läkemedel på min lilla.... Har slötittat lite på Lets Dance... de e inget vidare program men de funkade väl.... 2½ men är så mycket bättre hahahhaa :)

Nu ska jag sticka litegrann på en försenad julklapp till mamma...sen kanske läsa lite men sen ropar sängen mitt namn HÖGT kan jag lova. För som man säger när de är "kärringvarning" på en; De finns en dag i morgon också!
Imorgon är de en snabbis till Knalleland som gäller för att returnera några saker, några julklappar som jag som TUR ÄR sparat kvitton på dom ska returneras för 1. JAG E I AKUT BEHOV AV PENGARNA 2. OM MAN E SNÄLL SKA MAN FÅ JULKLAPPAR (och inte om man är ett *****************)
Sen har jag råd att handla en bal dasspapper (lika bra att köpa en billig bal för skiten går ju åt hehehe) & även en läsk till mej själv JIPPPPPIEEEE..... :D

Ne, nu får ni roa er med några fina bilder tagna på Gabriella för ca. 4timmar sedan..... God natt säger vi!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella som nu mer eller mindre kan sitta själv upp! :)


Lilla "Liten" sitter själv i soffan & är på strålande humör.... Herregud va hon har växt, de går SÅÅÅ fort!

Världens vackraste, e de konstigt att man e stolt eller?!?!

Vem i hela världen kan säga nej till dom ögonen?! Inte jag iaf....*suck*




Foten är nedsatt.....

Nu leker man inte runt med mej längre vare sej psykiskt eller fysiskt jag e ÄNTLIGEN starkare än så! Ville bara få det nerskrivet så jag OM jag skulle tvivla kan gå tillbaka å läsa de....påminna mej själv om att de finns någon därute som jag kommer träffa en dag som kommer behandla mej väl.....både mej & Gabriella med respekt å kärlek tills dess så håller jag mej på min kant, sköter min dotter & gör allt jag kan för oss.

Idag har jag varit iväg hos läkaren å som vi redan vet e de b12 brist men också brist på folsyra, det är de första provet dom tog visade sen lämnade jag nya å inväntar nu vad dom har att säga om värdena på dessa.
Men de kan bli så att jag får gå var/varannan vecka å få en spruta under en tid för att sen börja äta b12 tabletter de lutar åt de iaf. Men värre saker har hänt i världen. Läkarbesöket gick annars ganska bra & Lillan satt snällt å lekte medans vi pratade :)
Sen efter de kom storebrorsan till mej & Lillan vi snackade, lekte med Lillan, gav Lillan lunch m.m. sen stack han å handla & Matti kom efter jobbet å brorsan kom tillbaka 1½ timma senare & jag laga mat till oss å vi såg på 2½ men. De är BRA hahaha.... Sen spela jag och brorsan yatzy, jag ÄLSKAR sällskapsspel the old fashion way! :)
Familjeterapeuten var också här 1½ timma vilket kändes jätteskönt, att bara få prata av sej lite å få ur sej en del.

Imorgon är de "späd" halva dagen & sen efter de ska jag diska & dammsuga de är morgondagens schema förutom allt de vanliga då såklart. Sen på fredag ska jag iväg på den klassiska ansiktsbehandlingen jag fick av Mathias i födelsedagspresent ska bli SÅÅÅÅ underbart 90minuter bara för MIG.... de var ett tag sedan!!!!!
Sen blir de en lugn fredagkväll med Mathias & familjeterapeuten kommer också förbi 2timmar på förmiddagen.

Lördag vet jag inte riktigt än de kanske blir att jag får trevligt besök men inget är bestämt då personen i fråga e sjuk nu jäkla förkylningar som går hela tiden! Men förhoppningsvis mår han bättre & då kommer han de vore skitskoj de är en god vän till mej som jag har haft kontakt med i 4,5år över telefon och som jag kommit väldigt nära under olika skeenden i livet men som jag nu kanske ÄNTLIGEN ska träffa i verkligheten!

Ne, nu är de snart dags att dra täcket över huvet för de är en lång dag som väntar.......
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella.....


Lilla Liten ligger i sin pyjamas å leker på vardagsrumsgolvet :)

Ja, 24/7...

nu förstod jag vad anonym menade, ja 24/7 betyder ju alltid. Men så är de ju verkligen inte i VERKLIGHETEN jag menar med hur situationen ser ut. Nu är de två månader sedan Bella träffade sin pappa men han kanske kommer ner en sväng på söndag men inget är bestämt än så vi får se hur de blir.

Har själv haft en "tuffare" dag än vanligt idag, känner mej helt jäkla tömd på kraft.....
Så därför orkar jag inte ens skriva mer här förtillfället men sov gott ni som kan!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla "Snabelbella".... ( ja ännu ett nytt smeknamn hahaha )

"Späd" & vårdcentralen....

ja de är dom två sakerna som har blivit gjorda idag förutom allt vanligt att ta hand om i hemmet å Lillan. Hade "sexmånaderssamtalet" idag på "späd" fanns mycket positivt att säga om min lilla krabba....hur jag känner för henne, hur hon berikar tillvaron m.m. men sen kom de ju också in på känsliga grejer såklart om framtiden m.m. å de blev som vanligt en pärs... å som vanligt sitter jag å nyper mig själv eller biter mej själv i munnen för att INTE gråta men de blir bara svårare å svårare allteftersom nedräkningen till när "ASET" kommer ut blir mer å mer påtaglig å mer å mer "verklig".... å de krýper sej på..... illamåendet, frustrationen, rädslan, ångesten.... kunde nästan hålla tillbaka de iaf.... men bara nästan.... tidigare för två-tre månader sedan kunde jag oftast hålla mej iskall å bara vara saklig men nu när Lillans första jul varit, å de har varit nyår & å de nu faktiskt är 2010.....året när han kommer ut ja då e de svårare....verkligheten står mej upp i halsen minst sagt. Jag borde sova nu men kan inte.....mår illa....e kallsvettig.....pust....

På vårdcentralen tömde dom mej bara på lite blod..... några rör å sen begav jag mej illa kvickt därifrån usch hatar sjukhus, vårdcentraler, tandläkare you name it.... BLÄÄÄÄ.... men men detta är ju ändå viktigt å få bukt med för både min å Lillans skull så de e bara att slita fram armen å låta dom sticka, sticka å sticka.....

Blev klar med ännu en mössa till Lillan idag så nu har hon matchande halsduk & mössa som morsan själv gjort :) Hon e jättesöt i de :D

Ne, nu måste jag snart försöka lägga mej lite. Har ont i kroppen.... fast de sitter nog mer i själen...
Puss & Kram
//Mamma Malin & "Krabban med två tänder till på väg"....

VA?

Vem e de som anonymt frågar här på bloggen om jag ska ETT flytta till Sthlm....sen två.... 24Juli? VA?
Fattar nada, men men....

Lillan sover äntligen en liten stund nu de har varit fullt ös hela dagen från väldigt tidigt imorse, vissa skulle nog kalla de natt! Hahaa.... Har slått in några paket till "sthlms klanen"...... :)

Har badat Lillan, matat henne, bytt X antal blöjor, dammsugat, diskat, vattnat blommor, lekt med Lillan, rensat kylen å frysen, ätit, duschat på typ 1½ minut.... handtvättat, borstat Lillans hår å lagt fram kläder tills imorgon då det är "späd" igen....även plockat ihop en påse med lite bebiskläder Lillan inte längre kan ha & som jag inte själv tänkt spara som jag ska ta med till "späd" imorgon å se om de andra mammorna behöver nåt till sina små.... men nästintill allt sparar jag själv delvis för att många av hennes plagg betyder jättemycket för mej speciellt dom jag älskade när hon hade på sej som liten :) Å sen vill jag ju ha fler barn...längre fram i livet å därför sparar jag allt som är fint & välbehållet till kommande "krabba".... hahahaa :D Men tro mej DE FÅR DRÖJA! Nu Lillan ingen mer!
Sen ska jag imorgon också till skomakaren å klacka om två par dojjor... ja dom snygga dojjorna jag köpte på Deichmann för några månader sedan var USEL kvalité å hallå ja är inte rik så jag gick tillbaka med dom igår å visa upp dem å jag kan ju snacka för mej så jag fick pengarna tillbaka å gick till en annan skobutik där jag fick två dojjor för priset av dem :D Jag måste ju ändå ha skor på fötterna.... Har ett par som jag använt nu när dom andra varit trasiga å varenda gång jag haft på mej dom har de läckt in snö, is å vatten å de funkar inte, inte konstigt att jag varit konstant förkyld! Sen efter omklackningen måste jag till vårdcentralen för att ta fler prover då testresultatet på proverna som togs innan jul visade på B12 brist. Fullt upp imorgon helt enkelt. 

Lyssna igenom några snabba inspelningar jag hann med i all hast igår och några blev ganska bra faktiskt..mm....ska se till att få ett riktigt bra tillfälle där jag verkligen kan lägga all energi på de.....men de är HOPPLÖST att få ett sådant tillfälle när man har en liten "krabba"....mm men hon sover väl? tänker nog många då... JO, när hon väl sover så kan jag ju inte ta i, å jag måste avbryta hela tiden när hon vaknar å därför blir fokuset mer att lyssna efter om hon e vaken & på att inte ta i....å man MÅSTE kunna ta i för att de ska bli riktigt bra. Men men.......en annan dag, en annan vecka, en annan månad, ett annat år..... men någongång då JÄVLAR ;)

Puss & Kram
//Mamma Malin & nybadade "krabban"..... (som säger mer å mer bokstäver hela tiden.... dadadaddada såklart de klassiska, Mamma kommer ibland :D:D:D ahhh, mmm....åhh....ooo.....å sen kommer kombinationer som låter som att hon VERKLIGEN försöker härma ord man själv säger.... de är spännande nu....de är VÄLDIGT spännande nu! )

Lillan håller på att bli stor....

Ja, idag har vi varit iväg på "späd" många timmar sen direkt efter de var de BVC nu e Lillan 67cm lång å vägde lite drygt 7,5kg.....jäklar va fort de går..... Hon följer sina kurvor perfekt vilket känns superbra :D
Hon lär vakna när som helst nu efter en kort eftermiddagslur å då är det dax för fruktgröt....
Sitter "redo" !!!

Fick tillbaka brev från läkarn idag där de står att jag har B12 brist å ska komma in för mer provtagningar..... så nu vet jag iaf vad som gör att jag tappat så pass mycket mer hår än vanligt å varit såååå trött.....
De ligger i släkten så de var väntat.

Ne, nu är de lika bra att jag slänger ner datan å e med när Lillan vaknar för hon kommer vara VRÅLHUNGRIG.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lillkrabban som har en ANDRA TAND PÅ VÄG REDAN!!!

"Späd" & BVC imorgon....

yes imorgon är de "späd" 09.00-14.00 sen direkt efter de är det BVC som gäller vikt å längdkoll på Lillan. Den lilla tanden hon har fått är SÅÅÅÅ vass! Å nu har hon en rejäl svullnad i överkäken också lite åt vänster så nu tror jag bestämt att de redan är en TILL TAND påväg! Jesus.... blir lite alvedonsuppar ibland då hon har väldigt ont till å från stackarn men annars är hon sitt vanliga galna, spralliga, glada, flinande jag så att säga :D

Usch, trött..... har dammsugat, diskat, handlat m.m. idag haft fullt upp hela morgonen å hela dagen så nu e jag verkligen TRÖTT..... Lillan var lite grinig nu på kvällen också å ville inte riktigt komma till ro men hon somna tillslut iaf en timma senare än vanligt men men de är inte lätt när tänderna "spökar".....

Ne, nu ska jag strax lägga mej....
Puss & Kram
//Mamma Malin & Den lilla krabban :D


Min älskade, supersöta.....underbara, vackra dotter.....*så stolt*

Lilla "Liten" med ena strumpan på skaft som vanligt hahhaa :D


Lillans första tand....

har nu spruckit igenom IDAG :D Känns så kul men också konstigt..... gud va fort de går!!!!
Blandade känslor.... nu e hon lite drygt 6månader, lite drygt ett halvår! Känns som de var nyss hon låg i min mage å sparka "sönder" mina revben ja så kändes de iaf haha..... BVC i veckan, "späd" imorgon. Å lite andra möten å skit som vanligt....

Hon åt inte sin gröt ikväll Lillan....hon hade på tok för ont i den lilla tanden... så fort skeden kom emot så skrek hon å de går ju liksom inte att undvika helt..... för den sitter i underkäken nästan i mitten å hon vill ju så gärna bita i skeden dessutom = ONT, just nu..... men de förstår ju inte lilltösen så jag fick avbryta grötmåltiden å ge henne välling istället å sen kalla bitringar.... De gick iaf lite bättre.

Ne, nu ska jag kolla runt på nätet lite sen har jag annat att göra.
Puss & Kram
//Mamma Malin & den entandade banditen ;););)

Haft besök.....

Ja vännerna å grannarna Peter & Anso var förbi 1½ timma idag på dagen var väldigt trevligt :) Sen efter de kom Kristin på efm, de va SUPERTREVLIGT :) Snacka massa å jag laga en god gryta till oss som vi sen käka friskt av & kolla på Magnus Betnér " INGET ÄR HELIGT " en hel del skratt sen var de dax för Kristin att gå hem :(
Men men vi ses väl snart igen HOOOPPPPAS JAG :D

Imorgon blir de till att diska, greja lite här hemma & med Lillan.... sen drar de igång igen på måndag.... med "späd", olika möten, BVC m.m. m.m. m.m.

Nu ska jag försöka vila mej lite...
Kram & Puss på er!
//Mamma Malin & Lilla Krabbisen som växer SÅÅÅ fort!