Lillans 2-års dag i bilder....

(Kan för övrigt berätta att den blev underbar! Och jag sen tog mej an ett Zumba pass, mitt första hallelujah säger jag bara skitkul men jävlar va bra kondis jag kommer få av de..... sen blev de styrketräning en stund också HÄRLIGT!)


Lillan gör tummen upp för att öppna alla morgonpresenter :)

En bamsebok..... :)

Å gosedjur är ALLTID poppis! :)

En keyboard med mic fick hon också! Den ÄLSKAR hon! Nu hörs de högt här hemma när hon sjunger bä bä vita lamm m.fl. :D De ska börjas tidigt!

Sötnos klädd för en VARM sommardag med födelsedagsfirande på djurparken, glass i lass & massa mumma!

Ja,hon säger de själv & de stämmer " Jag e gaaaalen!" hahaha....

Men galna e vi båda två - så de så! :)

Redan varma & svettiga..... Men glada!

Sötnosen kollar in elefanterna som hon ÄLSKAR......

Gabriella är överlycklig & sitter jämte Matti & äter mammas muffins & drömmar :)

Sötnos, jag tackar Herren däruppe för solskyddsfaktorn till den lilla!

Jag & Lillan tittar på & klappar getterna :)

Och klappa grisarna.....

Hjälmen på för en ridtur, ja modig är hon verkligen! :)

Modig & glad....hon ville inte ens kliva av hästen...

Lycklig tös....

Puss & Kram från oss!

Svar till två som.....

kommenterat bloggen.

Först svar till Anonym ang. Tips på hur vi på bästa sätt fixar vardagen. Oj, det är ju så mycket väldigt mycket handlar det ju om inställningen även om jag häröver kan kasta ur mej känslor & frustration (som alla andra föräldrar på ett eller annat sätt gör, i vissa fall sämre sådana) så är grundinställningen och har hela tiden varit; Ingenting är omöjligt & det kommer att gå bra - för det måste gå bra/hinnas med/orkas med. De finns inga alternativ sen varje leende & kram jag får från den lilla gör ju att den känslan & den inställningen stärks oerhört.
Varje framsteg låter jag mer & mer få beröra mig & jag blir bättre hela tiden på att se & njuta av dom DET är nog väldigt viktigt. Med framsteg menar jag framsteg som den lilla gör med t.ex. språket (som går superfort framåt nu!) Men också framsteg jag själv gör som mamma när jag orkar lite mer eller ibland gör lite mindre, faktiskt ibland kan de vara bättre att låta sej själv "vara bara" en okej mamma en stund, ibland är nog det de allra bästa speciellt om man är hög presterande som jag själv. Gabriella är ett KRUTpaket hon har energi så de är helt makalöst hon är enveten & har ett temperament som slår de mesta så den lilla damen är inte alltid lätt att ha att göra med där tackar jag mitt tålamod om & om igen, ett tålamod som HON gav mej när hon var liten & jag var mer osäker i min roll som mamma. Men hon är också en extremt klok & väldigt tidig i utvecklingen vilket många gånger underlättar för vi förstår varandra & är varandra så nära. Ekonomiskt har jag sett till att få det att gå ihop även när vi haft de som svårast (de vet guden däruppe en hel del om, att de har inte varit lätt) genom små saker som sparat in några tior här & där t.ex. kokat egen kräm, bakat själv, lagat egen mat oftast & varit noga med att hur tufft vi än haft & har de lägga undan några tior, minst varje månad. MINA TIPS till andra föräldrar är;

* Gör så mycket du kan & orkar själv dvs t.ex. koka egen kräm, baka själv & laga god & nyttig mat. Du sparar in pengar på de & du vet att det ditt barn stoppar i sej är nyttigt & bra.

* Umgås mycket med din lille/lilla när denne är liten de gör att banden blir SÅÅÅÅ starka! Man kan aldrig sjunga en vaggvisa för mycket eller läsa en saga för mycket. Man kan aldrig ge för mycket kärlek till sitt barn.

* Slå ihop saker & ting om det är möjligt. Ska du ändå ut med barnet i vagnen för en stund på lekplatsen men sen också samma dag behöver handla/gå till apoteket/köpa en ny tröja så gör allt i ett. Spring inte hem massa i onödan emellan om du inte måste på de sättet sparar du tid.

* Försök ge dej själv en stund varje kväll att göra NÅGOT som du mår bra av/får dej att känna dej fin även om de bara är att måla naglarna/ta en längre dusch/ringa upp en kompis & småprata/läsa en bra bok. Det gör dej lyckligare & därigenom påverkar det också ditt barn - ditt barn mår bättre om du mår bättre.

* Låt morgonen vara morgon även om ditt barn är SPEEDAD till tusen. I regel sätter jag på en kopp kaffe & slår på barnkanalen & låter henne leka själv en stund medans jag dricker min första kopp kaffe eller sitta jämte och prata lite/se på barnprogram. Försök att inte bli superstressad för att ditt barn är uppe i högvarv redan då utan genom att du själv är lugn & lite långsam så signalerar du just att det är morgon & det är okej att vara trött på morgonen men det är också okej att leka runt men då får man ibland göra det själv. Gabriella har påverkats positivt av de & har vissa morgnar numera då hon också låter det vara just "morgon" & ligger i soffan med en filt och kollar på bompa en kort stund innan vi tillsammans rivstartar dagen.

* Jag har säkert mängder av andra tips men det är svårt att komma på bara såhär men undrar du anonym nåt speciellt så fråga bara ingen fråga är dum! För att vara förälder är jäklar i mej ingen dans på rosor jämt!

Evy: Du undra(om jag kortar ner din fråga) "Vart jag gör av" Gabriella när jag t.ex. går ut & springer.

För det första gör jag inte de mer än 1-2ggr i veckan men då ser jag självklart till att ha en god vän här hos henne den 1½timman de handlar om att jag är borta. Det tycker jag är ganska självklart. Din formulering uppskattar jag knappast "jag gör mej inte av" med Gabriella någonsin utan ska jag själv iväg eller göra nåt så löser jag de alltid till de bästa för henne såklart hon är ALLTID min prio ETT. Dessutom går hon på dagis.

Nu till dagen;

Idag har vi firat Gabriellas 2-års dag i förskott vi kommer fira även på onsdag med paket & roliga grejer + ledig från dagis så vi kan mysa tillsammans hela dagen. Men idag så har de varit kalas.
Tack ni som kom & kul att tårtan blev så uppskattad (la en hel del tid på den! Och kakorna & muffinsen)
Gabriella var jublande lycklig efteråt & de känns nu superskönt att de blev bra & att hon fick så fina presenter, tack! Böcker & maskeradkläder :) Här kommer bilder som sammanfattar dagen;


Jag gjorde en tårta med fyra lager & de kan jag verkligen rekommendera. Gör två rulltårtor helt enkelt men rulla aldrig ihop dem & skär isär varje hel botten till två delar & sen så har du 4 delar som smakar mumma som tårtbotten! Det är lite pilligt & de gäller att vara snabb i sina rörelser men får man till de (vilket jag är säker på att ni får) så blir de supergott & verkligen värt de! Sen innehöll den bara vaniljkräm, grädde & färska bär; Jordgubbar, björnbär, hallon & blåbär i MASSOR. På denna bilden ser ni tredje lagret med massa bär.....

Hahaha, underbar bild tycker jag. Lillan käkar hallon & tittar på medans jag gör tårtan...

Den lilla tog en tupplur medans jag pulade vidare i köket.....

Sötnosen helt slut.....

En glad födelsedagsflicka & en stolt mamma :)

Sen fick jag lite "pisk" för de var dags att göra klart de sista, tur att den lilla har koll på mig & pli!

2-åringen....(jaja, men de är ju så snart!) Herregud vad hon har växt!

Gotteligott. Gabriella åt fyra muffins, massa kakor, tårta & kladdkaka!

MUMMA.......

Lillan älskade att öppna paket & fler blir de på onsdag! :)

Nam nam.......

KALAS!

Så söt i sina maskeradkläder..... :)

Sötnos.... Den goda Fen i högklackat <3

Puss & Kram
//Trötta Morsan

Nu.........

rejäl frukost & ikväll är de konsert med kören TJOOOHOO... ska bli superkul! :)

Ciao!

Fullt ös.... ja ni vet....

NÄSTAN medvetslös men ne, inte medvetslös men känner mej hyfsat MENINGSLÖS!

Har precis betalat in lite räkningar, diskat & springer nu som en blådåre upp & ner med tvätten.
Funderar på om jag inte ska ut & springa ikväll också, borde göra de de facto!

Men ser helst att jag slipper ösregn för en gång skull när jag väl snörar på löppardojjorna man vill inte ha värme men piskande regn är inte så skönt de heller (ser ju knappt vart man springer! Inte konstigt att jag hamnar helt vilse ibland.....) Men jo, om jag öser på med tvätten nu som en tok & börjar med middagen om en timma så ska de nog gå att få ihop med att ut & springa. Kasta i en maskin när träningskläderna är på & sen rusa runt & göra mina situps i ofantliga mängder har jag hört att de är hahaa.... i sisådär 1,5timma & sen rusa ner till tvätten igen & kasta i sista maskinen..... Jo de går om man vill, JAG VILL.... Jag måste, jag behöver de.....

Jag vill utfärda en VARNING, inte för att alla reagerar likadant på mediciner men jag fick en ny variant som heter nåt i stil med Miaserin & jag vill höja ett finger för denna "drogen" aldrig mer att jag stoppar i mej den iaf!
För de första blev man full, sen hjälpte den inte nånting med sömnen alls + baksmälla gånger 5..... nej tack!
Inderalen däremot hjälper faktiskt litegrann men jag kommer nog känna av de idag när jag springer.
Men Miaserin & jag = NO, NO and NO!

Ne, nu ska jag snart rusa ner med nästa maskin.

Tack bästa vännen för stödet igår, fan va nere jag är just nu..... men vi vet ju båda att de kommer vända även fast de känns & är mörkt just nu.... eller hur?!

Puss & Kram
//Den dära......

Några bilder från förr.....


Tänk att jag såg ut såhär 2008.....


Tänk..... Beviset på att Gabriella äntligen var här! :) Efterlängtade, underbara, envetna unge!


Undernärd.... Ja, tänk att jag sett ut så, rejält sjuk är jag på denna bilden. Tagen på semestern på Rhodos.
35kg Malin, inte mycket att hänga i granen direkt. Skrämmande att se nu i efterhand.

Lite nostalgi både positiv och jobbig sådan.
Tur att jag nu väger mer & är hälsosam och Lillsnutta mår bra & jag fortfarande tränar!
Tjing Tjong!


En dryg timma till öl & sol, härligt!

Det kändes LYXIGT värre kan jag lova. Sen har jag handlat, diskat, grejat lite här hemma & jobbat en stund med föreläsningen. Även pratat med bästa vännen/stöttepelaren & ja, min vardagsgud kan man väl kalla denna människa. Vet inte hur men denne får mej alltid att känna hopp, tro & styrka på ett eller annat sätt det är så mäktigt och jag är så tacksam. Om du har någon som är dej så kär/så viktig/som styrker dej så mycket så håll i denne hårt (inte för hårt) & var tacksam det är inte alla som har någon som finns där i vått & torrt.

Idag har jag som sagt varit ute i solen en stund det var UNDERBART & med några öl så kan de inte bli annat än LJUVLIGT sol + öl = sant! Borde unna mej de lite oftare, blir ju nästan aldrig... man e dålig på att ta hand om sej själv när det kommer till lugn & ro, ska försöka bättra mej på den fronten helt klart.

Om en stund får jag & Lillan besök av en vän & hennes dotter ska bli supertrevligt. Köpte lite fika innan när jag handlade, baka kommer de bli så mycket av ändå nästa vecka inför veckan därpå då Lilla Skruttan fyller 2år!
Tänk så tiden springer iväg det är inte klokt hur fort de går.

29sep. är det dax för min första föreläsning så nu gäller de att jobba på som sjutton för de ska bli bra, de måste bli bra. Har fixat en musiker som spelar när jag framför dom 5-6låtarna som de också kommer bli, känns bra. Ska repa första gången antagligen redan nästa vecka - jag e sugen!

Nästa vecka är det också uppträdande med kören UNDERBART längtar så jag nästan spricker!

Igår hos läkaren fick jag veta en del mindre roliga saker så nu har jag ytterliggare tre mediciner känns pytonorm men bara de hjälper så e jag nöjd.

Svar till Anna som kommenterat: Min mail har kraschat därav kan jag inte lägga upp några "sångklipp" då de krävs mail för de.... ska försöka få ordning på den snarast men tills dess så får du/ni hålla ut. Skulle vara jättekul om du hade någon önskelåt för jag har så dålig fantasi för tillfället så kommer inte på nåt.... ändå har jag hundratals att välja mellan, men men.... jag är bara en höna PICK PICK.....

Nu kaffe.....

Ciao!


Å jag är tillbaka.....

jag vet, de dröjde men men.... nu ska jag iaf sammanfatta lite kort vad som hänt den sista veckan.

Det har varit de vanliga; Möten, Gabriella, Jobbat med föreläsningen, sjungt, städat, diskat ja, allt de där "vanliga" som kallas vardagen. Hade feber enda tills igår, trist men nu är jag frisk iaf!
I helgen såg jag 3 riktigt bra filmer men framförallt 2 av dom var riktigt bra & en helt fantastisk!
Jag rekommenderar filmen " Trial on God " & framförallt så rekommenderas VARMT " the Kid " två bra filmer men den sistnämnda var helt otrolig! SE DEN, annars missar du/ni nåt vågar jag lova.

Har tränat idag drygt 1,5timma sprang 7km sen blev de 250situps, en hel del armhävningar & "plankan" i tre omgångar å de gick bra måste jag säga. Va skönt att vara ute och springa igen m.t.p. febern förra veckan så kom jag ju inte iväg (man ska inte träna alls med feber & halsont) men nu e jag "back on track" igen.

Imorgon startar dagen med möte 08.00 & efter de ska snutta lämnas in på dagis & sen hem igen för att baka en kladdkaka som jag ska ha med mej till nästa möte, förhoppningsvis känna ro till att duscha en längre stund & sen disken och efter de ---> iväg till möte nr.2 imorgon.

Har & har haft de jäkligt kämpigt de sista med all ångest, de är mycket som bearbetas nu & det är tunga saker/känslor/händelser men jag är på väg - jag är på RÄTT väg......

På onsdag ska jag tidigt till läkaren för att kolla blodtryck m.m. & sen prata en hel del både om den nya medicineringen & den som jag nu har. Är lite nervös inför detta inte så kul att börja äta flera mediciner i min ålder men samtidigt det är som de är - gilla läget antar jag.

Nu ska jag försöka koppla av en stund innan "nattens monster" sliter tag i mej igen......
Puss & Kram

//Plankan

p.s. Två band jag måste se innan jag dör; RAMMSTEIN & BLUE OCTOBER....... så de så.....

Nej, jag är inte död......

uppdaterar så fort jag kan, lovar! Men inte nu......

Men jag lever och andas....

Ciao!

Sluskiga Herr Feber......

vad vill du mej?! Feber & halsont, antagligen bara en rejäl förkylning med feber hoppas de ger med sej fort & att Lillan slipper de - FRAMFÖRALLT!
Håller också tummarna för att bästa vännen blir frisk så fort som möjligt!

Resan i tisdags blev mer än utmärkt; Rolig, intressant, givande på många sätt & ja, jag känner att jag har mer kunskap & mer att dela med mej av när det är dax att börja föreläsa i höst. Sällskapet hade inte kunnat vara bättre heller, vi hade en jättebra dag VERKLIGEN! En dag som jag sällan kommer glömma.
Både resan dit & hem bara flög iväg, synd tycker jag - trivdes bra när vi "tuffa" fram.......
Tack vännen för en underbar & spännande/intressant dag!

Lillsnutta sover nu & det är dax att lägga sej i soffan & halvdö..... (hoppas de iaf!)

Förresten var & hämta ny mobil i måndags blev Samsung Galaxy ll (tror den heter så) den hade kommit ut samma dag & jag är MYCKET,MYCKET nöjd!

Ciao!