Så var ännu en dag över å kommer aldrig åter.....

Oj, va deprimerande de lät...hahaha. Dagen har varit hyfsad förmiddagen var riktigt mysig jag & Lillan gick ner mot staden vid tio-tiden & där mötte vi först upp Linnea å hennes lilla son som sov sött hon hade en påse kläder till Gabriella TUSEN TACK!!! Vi hann bara prata några minuter å bestämma att vi får ses en annan dag för jag skulle vidare å träffa Cecilia & hennes söta dotter Alva halv elva. Vi möttes upp tog en promenad på stan, snacka och sen satte vi oss på Orion & fikade. Barnen åt & blöjor byttes, vi snacka & fika de va allmänt trevligt :)
Skriver inte ut precis varför men TUSEN TACK CECILIA Å HÄLSA DIN MORMOR TACK TACK TACK!

Sen tog vi en liten promenad till & gick bort mot affären för att jag skulle handla. Vi handlade i lugn & ro å sen begav sej Cecilia mot bussen å jag gick hem med Lillan sovandes i vagnen två blöjpaket att bära på, påsar, väskor, å vagn att släpa på....va tungt uppför backen hahaa men de gick :)
Väl hemma kokades det flaskor, disken blev diskad å dammsugaren fick visa vad den går för....
Helt enkelt de städades en del. Sen lagade jag mat & lekte med Lillan och strax efter åtta somna hon. Nu e jag helt slut efter dagen. Imorgon är de "späd" men en kort dag tyvärr då många är sjuka. Vi ska inte vara där förräns strax innan tolv...... Men men bättre än inget iaf!

Lillans rumpa blir bättre å bättre tack å lov de är fortfarande en hel del joks med salvor, rengöringsgrejer, bomull å olja istället för våtservetter m.m. men de viktigaste är att hon lider inte av de lika mycket nu.
Mer jobb än vanligt dvs extremt mycket jobb nu men de spelar ingen roll bara tösen mår så bra som hon kan.
Va iväg på BVC igår & hon väger nu lite drygt 8kg & är 69,5cm lång! :) Hon utvecklas fint å sköterskan var mycket nöjd med henne :)
Dom senaste dagarna har hon kommit upp i "kryp position" jättemycket & jättebra hon tränar som sjutton på de och när som helst så kommer hon sticka iväg de vet jag....hahaa.....så nu är de mer än på G! Å vill hon nånstans snabbt nu så går de SNAAAAABBBBT hon rullar å pöter på med armar å ben å vips så är hon i ett annat rum i lgh hahaa.....

Här kommer två bilder från ikväll......enjoy!


Lillan har fått för sej att käka upp dvdkontrollen!

Så söt innan hon skulle sova.....gud va jag älskar dej min lilla sockertopp!

Puss & Kram
//Mamma Malin & Världens goaste lilla "skitunge"......



Idag........

Ska jag & Lillan gå ut om en timma å möta upp vännen Cecilia & hennes lilla söta dotter. Vi ska ta en promenad & vi hoppades på sol men de ser väldigt tveksamt ut :( Typiskt... jaja...men en promenad blir de iad & en del snack såklart. Efter de ska jag handla litegrann (får ju handla i massa omgångar nu då jag inte kan bära för ryggen) Å sen blir de till att diska & dammsuga. Hoppas Lillan kan hålla sej nöjd idag å framförallt ikväll....hon skrek helt hysteriskt igår blev så ledsen å frustrerad visste inte vart jag skulle ta vägen...men vi tog oss igenom det trots allt. Jaja, så är det med allt just nu..... ensamt...ska bli skönt att träffa cecilia en stund.

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla "salvisen"....


Svar till ella....

Såg din kommentar först nu. Där du ställde lite frågor som jag tänkte ÄRLIGT besvara.

Ja, jag har gått ner alla mina "mammakilon" de gjorde jag redan 2veckor efter förlossingen. Nu minns jag inte riktigt mer vad de stod bland dina frågor men tror de var en fråga om jag märker någon stor skillnad fysiskt.
Ne, jag märker nästan ingen skillnad alls magen ser ut som den gjorde innan. Fick lite små bristningar på rumpan men dom har nästan blekts bort helt nu, annars fick jag inga bristningar heller förutom några få på brösten men även dom har bleknat bort nästintill helt. Är glad över att brösten inte säckade ihop för de var jag orolig för, dom klarade sej bra :) Jag var även nojjig för att rumpan skulle hänga nere vid knäna och de kan jag lova att formen på den är som innan :D Så jag är helt nöjd med det fysiska i det stora hela jag skonades ju även från att brista/spricka nertill så inga stygn eller nåt sånt behövdes. Den enda egentliga skillnaden är mina höfter som blivit lite bredare dvs mycket kvinnligare och det ser jag bara som en väldigt positiv förändring då de klär mej mycket mer. Så, hoppas du är nöjd med svaren :)

I övrigt mår jag så jäkla uselt nu så jag inte orkar skriva nåt mer här än......hur ska allt gå? Hur länge till orkar jag?!?! :S

Puss & Kram
//Ensamma Mamma Malin & Lilla söta Gabriella som skriker stup i kvarten för sin stackars såriga rumpa....

Va?

Ja jag fick ett sms för en halvtimma sedan dvs två timmar innan min familjeterapeut skulle komma där de bara står att hon nu e sjukskriven en längre tid & inte kommer komma mer till mej :S
Känner mej helt förtvivlad....nu kommer de väl blandas in någon ny i smeten å de vill jag inte litade ju på henne & kände att de va en trygghet....usch känns hopplöst :(
Så de blir ingen storhandling idag.....men BVC 11.30.....

Känner mej SLUT....
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla arga Gabriella....

Grattis Gabriella 9månader idag!

Ja, idag har min älskling fyllt 9månader! HURRA HURRA HURRA! :D
Vi var uppe med tuppen som vanligt & har varit iväg på "späd" sen tog jag en promenad med henne i vagnen I REGNET var ute å gick 1½timma va tvungen att bara "koppla bort allt" litegrann. Kallt men skönt.
Blev lite klarare i huvet efteråt vilket behövdes. Sen rusa jag upp med väskorna å henne bytte en inte allt för mysig blöja å smörjde in henne ordentligt igen....gav henne en alvedonsupp. Stackarn har fortfarande ont men de börjar iaf bli bättre. Sen har jag grejat här hemma, lekt med Lillan & sen lagat mat. Nu e jag trött!

Här kommer fyra bilder på min älskling 3av bilderna e tagna idag ni ser nog vilka :) Grattis igen sötnos :D


Bild tagen för cirka 2-3veckor sedan när min rygg gjorde så ont att jag inte ens kunde bära henne....då får man hitta en lösning! Hahaha....å de funka ganska bra iaf vissa stunder....rullade med mej henne dit jag skulle :)

Lillan biter i sin leksak :) Mitt lilla "monster" :D

Ja, hon ser lite galen ut på bilden men de va hon här också hon gjorde stolt sina MONSTERLJUD låter som att hon morrar! haha...därav ansiktsuttrycket! hahahhaa helt VILD! :)

GRATTIS MIN SÖTA,ÄLSKADE DOTTER 9MÅNADER MAMMA ÄLSKAR DIG!

Här kommer några bilder till tagna med mobilen:


Lillan i torsdags på "späd" :) " Vårbodyn" fick sin premiär :)

Lillan idag på "späd" :)

Sötnosen :)

:)

Fin i klänning :D
 
Lillan sover i vagnen på promenaden idag på eftermiddagen... :)

Puss & Kram
//Mamma Malin & Söta Bella....

Idag "späd" & sjukgymnasten....

Ja, 08.30 är de dax att gå ner till "späd"  måste gå lugnt idag för denna jäkla ryggen vill inte ge med sej :(
Ska till sjukgymnast dessutom idag.... undrar hur de blir?! Hoppas hon e jäkligt försiktig annars kommer jag väl bli tokig! :S
Lillan har varit ett kaos hela helgen har varit uppe dag som natt med henne & hon har skrikit i högan skyn!
Tack för tipsen sprang ner med henne till apoteket med vännen Peter igår och köpte inotyl salva & använder inte hela våtservetter nu utan de va bättre att tvätta av henne med bomull doppat i matolja sa dom så nu är de sjukstuga för hela slanten stackars Lilla rumpan...men de är REDAN mindre rött å jag tycker mej se "ljuset i tunneln" efter denna djävulska helgen! :S
Å herregud vilken period hon e inne i nu INGET duger, hon e nästintill omöjlig att roa, hon protesterar mer eller mindre hela tiden & på de en rumpa som ser ut som ett STOPljus :(

Sen kunde jag ge henne alvedonsuppar också med 6timmar emellan nu när hon har så jätteont så de gör jag också. Sen försöker jag lufta så mycket jag kan...... Men som sagt de ser redan bättre ut TACKA "herren" för de!

Ne, nu ska jag packa de sista....klä mig själv & Lillan å sen bära runt på henne lite innan jag rusar ner för trapporna med ungen på ena armen & väskorna å täcket på andra.... ner med mitt söta monster i vagnen å sen RALLY till "späd"...... Hoppas dagen blir bra....behöver en lugn bra dag  med BRA MAT Å INGEN JÄKLA SOPPA PÅ "SPÄD" IDAG TACK! :S Jag anser att soppa är INGEN MAT möjligtvis en förrätt men ingen huvudrätt.....jag vill ha kött & potatis! :) Eller spagetti & köttfärssås! :)

Ses idag på "späd" tjejer! :)
Puss & Kram
//Mamma Malin & Rödrumpan Gabriella.....

Fyndat idag :)

Ja, jag å vännen Peter åkte till Ullared en stund på förmiddagen var jättetrevligt. Lyckades fynda iaf några sommarplagg till Lillan dvs prio nr1, sen några grejer till hemmet & även några få, billiga men fina saker TILL MEJ SJÄLV sådana där MÅSTE HA SAKER visserligen men de kändes ändå speciellt :)
Så den trippen var TOPPEN....

Sen kom jag hem till min älskade lilla tös som varit sjuk i två omgångar nu....hon blev frisk för flera dagar sedan men diarren håller i sej fortfarande vilket är ett helsike! Jag har varit på sjukan för att kolla upp att hon inte lider av vätskebrist & sådär men de var ingen fara. Sen håller jag mej till majsvälling då det ska vara de skonsammaste & sen får hon ett mål med mild gröt per dag också. Men nu har stackarn blivit illröd i rumpan å skriker & gråter så fort hon kissar för att de svider så mot huden....blir helt förtvivlad.... känner mej så jäkla maktlös kan inte göra mer än de jag gör iaf inte vad jag vet?! Jag smörjer henne med ett tjockt lager idominsalva titt som tätt, låter henne lufta dvs ligga utan blöja, nu ikväll fick hon ligga utan de i nästan 2timmar, har lagt en tygbit på insidan av blöjan (ett råd från hennes kära faster som e EXPERT när de gäller barn) som jag byter ut så fort hon kissat kan tänka mej att de är mjukare med tyg mot huden å de funkar lite som "en andra hud" som hennes faster uttryckte det. Sen fortsätta byta blöja ofta å de andra.... Vet någon något annat riktigt bra knep?! För de är kaos här.....jag gör allt jag kan men blir bara mer å mer förtvivlad :(
Alla tips å råd e mer än välkomna!

Sen har min älskade lilla tös antagligen p.g.a. att hon varit sjuk så mycket nu sista veckorna & fortfarande inte är helt hundra (dock smittar hon inte). Hon e som helt förvandlad hon har blivit SÅÅÅ skrikig, arg, oftast typ VARJE dag omöjlig att göra nöjd på morgonen å förmiddagen. Vägrar att sova när hon e trött, spjälsängen är ett smutsigt helvete....därför skriker hon å blir ännu argare......får bära runt på denna "klumpen" hur mycket som helst trots mitt jäkla ryggskott....känns som min kropp mer å mer säger ifrån å psykiskt känner jag mej mer än utmattad...dessa veckor har varit de råaste, hårdaste, hemskaste som mamma helt klart.....har gråtit floder! :(
Vill bara dra nåt gammalt över mej......... :S

Puss & Kram
//UTBRÄND mamma & söta men förtillfället helt hopplösa Gabriella.....

Piiip morr aaahhhh

Hon e hopplös när de gäller spjälsängen hon bara vägrar jag får henne till att ligga där på nätterna de tar en stund på kvällen & när hon väl sover e jag så slut så jag bara vill hoppa från fönstret! Men på dagarna är de ETT HELVETE nu har hon varit dödstrött å hållt på i nästan 3 TIMMAR! Får ta henne igen nu....suck!

Puss & Kram
//Mamma Malin & SKRIKKRABBAN!

Tack för alla kommentarer!

Ja gekås vore toppen men har ingen bil å inget körkort så blir SVÅRT.... :( Men har en kompis (grannen) min som ibland åker dit måste försöka få honom att ta med sej mej snarast! :)
Ja, jag unnar inte mej själv nåt direkt kan jag lova! Utan ALLT går till tösen förutom hyra, elräkning å sådana MÅSTE ha saker. Linnea kollar gärna på de kläder du har, mer eller mindre allt är av intresse å behövs!
Ja, jag har fyndat typ alla Lillans kläder hittills så jag vet hur de är att gå & fynda men som de ser ut nu är de nästintill omöjligt med.... :( Har köpt några grejer second-hand också men de har bara varit SKIT tvättat de en gång å sen använt de två ggr och sen är de sönder eller HELT utnött å ser förjäkligt ut. Har istället gått staden runt för att leta efter realappar å där kunnat hitta lika billigt om inte ibland billigare än second-hand.
Å angående kommentaren att jag får lägga allt på Lillan å sätta mej själv åt sidan; Jo tack de har jag gjort hela tiden å gör hela tiden men vore ju bra om jag hade nåt att t.ex. bada i, i sommar?! Eller ett par shorts? Men men de blir som de blir tycker det är ganska uppenbart att jag sätter Lillan framför allt annat å mej själv sist men men.

Pratade med Gabriellas pappa tidigare ikväll också, jag hade ju med mej min hund Chester när jag flyttade upp till Sthlm och sen blev han kvar där när vi skiljdes då jag var gravid å inte hade haft tid å ork med en bebis å en aktiv hund samtidigt. Nu vet han inte om han måste hitta ett nytt hem till honom och de ger mej PANIK jag älskar min Chess.... Så jävla mycket. När han bott i sthlm har jag inte oroat mej alls för hans välbefinnande då jag vet att ex.maken å hans släkt tillsammans tagit hand om honom superbra har saknat honom men varit glad åt vetskapen att han haft de bra men nu känner jag mej helt uppriven.... jag har ingen möjlighet att ha honom här nu... jag har INTE råd.... jag har INTE tid....... Å de känns förkrossande min älskade underbara Chess världens goaste, snällaste & trognaste hund som finns kan jag lova! Hoppas verkligen inte att jag ska behöva sälja honom...han har hjälpt mej igenom så mycket & jag hoppas att han en dag ska få vara "Gabriellas hundpolare"...
Han e 6år nu min "lille" prins.....

Imorgon är de "späd" nu får de inte bli inställt igen för först var vi sjuka å då kunde vi ju inte gå såklart sen i måndags var så många av dom andra bebisarna å mammorna sjuka så de blev inställt nu MÅSTE DE BLI AV IMORGON BLIR TOKIG ANNARS! Orkar inte med att sitta ensam här hemma mer..... :(

Ne, nu blir de sängen....den ropar mitt namn....*nästan iaf*
Puss & Kram
//Oroliga Mamma Malin & Älskade sötnosen Gabriella.....


Pust, frust å faaaan....

Ja, jag blir så jäkla frustrerad! Det finns en "förening" som heter majblomman här i borås som finns till för att hjälpa mammor/pappor i nöd när de gäller kläder m.m. till sina barn. Jag ansökte för ett tag sedan å har fått beskedet att dom inte kommer hjälpa mej med EN ENDA KRONA under hela 2010! Trots att jag lever på existens minimum å knappt får de att gå runt nu med hyra, el och så.... finns de någon som kan tipsa om bra sidor över internet där jag kan fynda RIKTIGT billiga men ändå fina kläder till Lillan som hon kan ha i sommar från storlek 86 å uppåt bättre att köpa för stort så kan hon ha de längre tid också. Nu har hon 74 men får också bära sina plagg i 80 då jag inte har tillräckligt med kläder i storlek 74 och de funkar ju bra att klä henne med bodies å sånt i storlek 80 bara att vika upp ärmarna och sådär. Känner lite panik nu.... :( Hur ska jag ha råd?!?!

Vore extremt tacksam om någon/några kunde tipsa mej om bra länkar där jag kan fynda fina & billiga vår/sommarkläder till min lilla älskling. Skulle också vara tacksam om någon därute visste om någon bra länk till damkläder vår/sommar för de har jag själv väldigt uselt med också :(
Man kämpar livet ur sej hela tiden för att försöka få allt att gå ihop å bli så bra som möjligt åsså kan dom inte ens hjälpa mej lite på traven med de... blir så ledsen å förtvivlad....

Jag har inte ens ett köksbord som gör att jag å Lillan kan sitta å äta tillsammans! Utan bara en jäkla liten HÖG "bardisk" och de innebär att jag alltid när jag matar henne får sitta på golvet å de gör ju inte mina ryggbesvär bättre direkt! :( Har dragit in på alla kostnader jag kan dra in på nu....finns inget mer att dra in på för att vi ska klara oss ju! :S Åsså ser man andra som har hjälp av vänner/familj m.m. som köper massa eller som har massa barnkläder från när deras bebisar var små..... å dom får dom kläderna GRATIS så dom behöver inte ens oroa sej! Jag tycker verkligen dessa mammor e värda det men jag önska jag hade det samma!
Tusen tack "AnnaPanna" för dom kläderna å leksakerna som du gav mej till Gabriella mer än guld värt! Å tack till Gabriellas underbara faster å kusin för resväskan med kläder ni hade med er ner när Lillan var ca 2månader! Jag trodde inte hon skulle växa ur allt så jäkla fort bara.... :S

Jaja, imorgon är de familjeterapeuten igen.

Som sagt vore tacksam för råd ang. sidor eller har du kanske tjejkläder liggande på vinden som du inte längre behöver dvs till lilla Gabriella kontakta mej isf! :)
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella....

Lillan vilar lite i spjälsängen....

Ja, nu har familjeterapeuten varit här ca 2 timmar å jag har hunnit duscha & vi har pratat en del. Beställt tid hos sjukgymnasten för min rygg å ringt lite andra samtal. Degig dag helt klart. Lillan har svårt med att komma igång med maten ordentligt igen....suck.... så de är lite strul här hemma men men de ger väl sej. Snacka om att de sista veckorna varit på tok för mycket, snälla älskade barn börja nu äta som vanligt igen! :S

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lillkrabban....

Tack "AnnaPanna"....

för uppmuntrande ord, de behövdes! Ja, jag tror faktiskt dom flesta föräldrar varit med om mycket som dom inte vågar erkänna men de var ju en ren olyckshändelse så jag hade dåligt samvete 10minuter sedan la det sej.
Nu har hon sovit två nätter i sin egna säng & ja, de är ett helsike att lägga henne där både för henne & mej men de går! Fan har ju lyckats med de två nätter nu ju :D De gör mej glad :)

Idag drar äntligen livet igång lite mer som "vanligt" vi ska gå till "späd" om ca 45minuter måste gå i ganska go tid då jag kommer få gå lugnare än vanligt p.g.a. ryggen. Fasiken va ont den gör. Måste ringa sjukgymnast idag! FÅR INTE GLÖMMA DETTA!!! Sen vet jag inte hur jag ska lösa det när jag väl får en tid kan ju knappast ta med mej Gabriella å bära på henne samtidigt som någon ska hjälpa mej med ryggen... men men de löser väl sej på nåt sätt. Gabriella har inte kräkts sedan sent i onsdags kväll så hon smittar ju inte längre & jag själv har varit bra sedan i fredags kväll så jag kan ju knappast smitta heller. Men spritar mej lite innan jag går för säkerhetsskull.

Ska bli skönt att komma iväg idag även om de kommer vara smärtsamt är SÅÅ trött på att sitta hemma :S
Ne, nu ut i verkligheten igen fullt ös medvetslös helt enkelt & nu får vi INTE bli mer sjuka de vore mer än katastrof jag behöver några veckor med "bara" de vanliga för de är mer än tillräckligt ändå.

Puss & Kram å ha en fin dag hörde att de snöat i sthlm de har de inte gjort här. Här doftar de början på vår & solen ser ut att börja titta fram tjoooohooo! GE MIG VÅR Å SOMMAR Å SOL :D
//Mamma Malin & Den söta lilla "krabban"

Nu tränas de som sjutton när de gäller spjälsängen!

Ja, hon har sovit där inatt de var en jobbig kväll igår & de tog sin tid å kändes jättejobbigt men tillslut gick de! Sen vakna hon på natten & ville ha mat, matade henne & la henne i sin egen säng igen och TADA de gick bra :D Hon somna om..... jippie! :)
Sen har hon sovit en liten kort omgång i morse (hon sover ju mer nu när hon varit sjuk, mycket sömn att ta igen!) De tog en timma nästan att få henne att gå med på att sova där men tillslut efter mycket ångest & en del tårar så somna hon...ja tårarna kom från mej inte henne hon var mest väldigt arg! Kände mej som världens elakaste mamma men är ändå övertygad om att detta är den bästa lösningen för både henne & mej både nu & framöver.
Nu somna hon för lite drygt en timma sedan i sin egna säng igen vilket känns underbart även denna gången så tog de en ganska bra stund å hon var inte direkt överlycklig :S MEN de gick de också men man får verkligen stålsätta sej som sjutton å de ger ångest.....de ger iaf mej en klump i magen :(
Men om några dagar är hon helt van vid detta & då kommer allt kännas superbra de e jag säker på!

" DE SOM INTE DÖDAR HÄRDAR " ( håller fast vid mitt gamla "favorit" ordspråk )

Just nu har jag besök av vännen Peter & hans tjej Anso, trevligt :O)
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla söta Gabriella.... Imorgon väntar "späd" :) Tjoohoooo! :D
p.s.  Cecilia jag har med mej en liten påse kläder till din lilla tös ;)

Anonym...

Du skriver att de smittar 48timmar efter sista kräkningen/diarren och de stämmer inte. Både sjukvårdsupplysningen, BVC & spädbarnsverksamheten som verkligen har koll på det hela säger att från att man e symtomfri precis innan första sjukdomssymtomet eller från första kräkningen/diarren så smittar man sen 48timmar framåt. Jag litar mer på deras kunskap än din i detta fallet.
I vilket fall som helst har Lillan idag fått dricka inte bara majsvälling & vatten utan även fått testa lite mjölk nu på kvällen å en majskrok och det verkade som de funka fint. Imorgon börjar jag morgonen/natten med en flaska vanlig havrevälling så HOPPAS jag verkligen att de ska gå toppen för om det gör de så får hon börja äta vanligt imorgon igen, jippie! :) Själv är jag nu fri från magsjukan men har förbaskat ont i ryggen, morgonen & eftermiddagen e helt klart värst! :( Men men måste ringa sjukgymnast på måndag och få en snabb tid dit.

Idag tog vi en liten promenad fick stanna upp några ggr då värken (trots medicinerna) va hyfsat vidrig. Men jag hade fått hem en rabattkupong på ett bebisplagg på åhlens så var tvungen att gå ner & "fynda" köpte en fin jeansklänning till Lillan :) Sen handlade jag lite våtservetter m.m. till Lillan då barnbidraget kommit.

Sen när vi väl kom hem ( Mathias var med oss ) så lekte vi lite med Lillan & gav henne lite majsvälling och sen visade hon tydliga tecken på att vara väldigt trött så jag la henne i mitten av min STORA dubbelsäng & "bullade" upp täckena runt henne å kuddarna så att hon inte skulle kunna falla ur detta har funkat bra jämt.
Dock några minuter senare hör jag ett ljud som får de att minst sagt ila i hela kroppen jag & Mathias sprang in & Lillan hade rullat ut ur sängen jag blev LIVRÄDDDDDD..... fick panik slog 112 fort som fasiken, man tar liksom inga risker när det gäller sitt barn! Där fick jag berätta vad som hänt men allt medans vi pratade märkte jag när tårarna torkat på Lillan att hon började röra sej som vanligt & det var alltså ingen fara med henne, tacka gud för det! Men där & då insåg jag att aldrig mera min säng utan nu MÅSTE hon hur jävla jobbigt det än är för henne & mej nu ligga i sin spjälsäng  för hennes säkerhetsskull denna gången hade vi tur nästa gång kanske de går riktigt illa! (Du som är gravid ett har ett litet barn som nu sover jämter dej mitt tips vänj genast barnet vid sin egna säng) Här är de nämligen kaos med att få henne att gå med på detta. Det har skrikits, gråtits & varit minst sagt ångestladdat genomjävligt om jag själv får säga det men nu sover hon gott i sin egna säng som vi dessutom flyttade in till mitt sovrum så hennes spjälsäng står i fotändan av dubbelsängen(då den inte får plats vid sidan om)
OM jag någonsin får ett barn eller flera till så kommer jag ALLLLLTID ha dom i sin spjälsäng punkt slut! Det är en sak när man gosar å man har en bebis på två veckor jämte sej en stund på eftermiddagen när båda behöver sova, å man sover jämte varann hela tiden & bebisen inte kan röra sej så mycket men en helt annan när dom rullar, kravlar, upptäcker, kryper, ålar sej fram då är det livsfarligt! Jag hade tur, tack gode gud!

Nu e jag väldigt trött så ska läsa lite & sen sova utan min älskade "krabba" jämte mej....kommer kännas konstigt å lite ledsamt men hennes säkerhet är NR1!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla " rullkrabban ".....
P.s. Imorgon är de diskning igen.... Idag har de varit dammsugning, diskning m.m. Dax för PAUS!

Nästan 5 dagar sedan....

som jag uppdaterade & tro mej de finns de verkligen anledningar till! Pust.... :(

Träffade en vännina i tisdags på morgonen & hennes lilla dotter dom hade varit sjuka men de skulle nu inte finnas någon chans till att dom skulle smitta oss MEN......ja jag kommer till det sen.....

Först å främst på onsdag hade jag familjeterapueten här en stund & den tiden gick mest åt att lägga Lillan i vagnen & mer eller mindre hasa sej mot vårdcentralen då min rygg nu varit dålig i tre veckor.
Jag var uppe på akuten för ca. 3veckor sedan & dom sa att de va muskelinflammation & nackspärr jaha tänkte jag, de har jag haft innan men ALDRIG såhär fruktansvärt ont... men ett recept på värktabletter & ett recept på antiinflammatoriskt fick jag iaf & jag käkade upp den "kuren" dock hjälpte de bara litegrann & smärtan spred sej mer & mer och de blev allt svårare att bära Gabriella. Jag ringde vårdcentralen & bad om en läkartid men de fick jag inte utan istället insisterade dom på att ge mej ännu en "kur" med värktabletter då det säkert skulle hjälpa fint. De tog emot men jag var på tok för trött för att tjata mer än att BE dom om en läkartid. Så jag åt upp den "kuren" också även fast de tog emot i mitt inre att göra det då jag tidigare vilket jag även informerat för samtliga läkare, sjuksköterskor m.m. tidigare missbrukat värktabletter då mitt liv var som mest tragiskt & jobbigt. Det missbruket kom sej av att en läkare skrev ut EXTREMA mängder smärtstillande på en & samma gång och förklarade för mej som 16åring att det var INGEN fara att äta dom. Läkare ska man ju lita på de har man ju fått lära sej sedan man var riktigt liten så jag litade på det & åt upp dom ca. 800 tabletterna han skrev ut i TVÅ omgångar! Märkte då i det kaoset som var i mitt liv att dom dämpade iaf min ångest, min dödsångest & dom hjälpte mej att fly från mej själv.... på den tiden HATADE jag mej själv, hatade det jag varit med om. ( Ni som följt bloggen en längre tid känner till detta ) Jag åt dom & fastnade inte konstigt nog i detta missbruk.
Jag tog mej ur det HELT den dagen jag såg på "stickan" att jag hade Gabriella i magen jag kastade tabletterna, lovade mej själv att aldrig hamna i den situationen igen & avgiftade mej själv hemma i sthlm där jag då bodde de tog dryga två veckor innan jag var nåt som ens kan kallas för människa igen. Jag låg mest i badet invirad i massa handdukar, kokhett vatten, skakade & frös. Men tanken på bebisen i magen gjorde att jag klarade det själv & behövde inte läggas in. Min extrema vilja & längtan över att äntligen bli mamma och en bra sådan gjorde mej "ren" från missbruket, de vet inte min dotter men ofta när jag tittar på henne känner jag en extrem tacksamhet över att hon faktiskt räddade livet på mej. Hon tog mej ur dimman & visst mitt liv är stenhårt nu men jag LEVER iaf jag går inte i dimman & framförallt jag kan känna. Jag kan känna glädje, sorg, spänning å framförallt jag kan känna mej....känna min kropp, att den lever att jag andas, att jag finns.

Iaf jag åt upp även denna "kuren" och sen ringde jag till vårdcentralen igen påpekade starkt att jag inte ville äta några mer värktabletter berättade anledningen m.m. ännu en gång men de enda dom kunde göra var att ge mej ännu en "kur" det var vad dom påstod. Jag käfta emot lite till men de hjälpte inte utan den enda hjälpen jag fick var ännu ett rör tabletter.....kände mej så frustrerad, hjälplös & sanslöst förvirrad varför kan jag inte bara få en läkartid. Smärtstillande tar ju inte bort orsaken till smärtan de ska väl varenda läkare/sköterska veta om de är nåt man använder sej av i akuta situationer eller under behandling t.ex.
Jag åt några av dessa sen tog de stopp, de tog emot för mycket, jag kände att jag svek Gabriella & mej själv...att jag var på väg tillbaka....att jag rulla ner för den tunga uppförsbacken jag så länge kämpat för att nå toppen av.... de var 10 trappsteg neråt för min självkänsla & den lilla känsla av "värdighet" som jag lyckats bygga upp genom att bära Gabriella i min mage, genom att föda fram världens vackraste lilla flicka, genom att lyckats i 8månader trots MÄNGDER av tunga motgångar att klara de....klara att ta hand om oss.
Jag ringde upp igen & sparka rakt ut ge mej en läkartid NU.... jag fick en läkartid FANTASTISKT *ironi*
Redan senare på dagen var vi alltså i ondags på väg till vårdcentralen och de gjorde VÄLDIGT ont att gå...
När vi väl kom fram tog fam. terapeuten hand om Gabriella i väntrummet (dom tittade på massa djur i "bebisböcker" och Gabriella vinka åt folk som gick förbi hhaa...)
Jag blev inkallad till en läkare som behandlade mej väldigt respektlöst han sa hej och sen innan jag knappt ens själv hunnit svara på hälsningen så kom de;
- Bara så du vet de dra inga valser för mej jag har tre döttrar & 8 barnbarn så försök ingenting, jag ser rakt igenom dej!
Snacka om att bli kränkt, snacka om att flyta ihop till en hög på golvet...jag hade ju inte gjort nåt fel!!!
Kände mej förnedrad så in i helsike & fick kämpa för att inte bli riktigt jäkla förbannad då jag anser att ingen har rätt att ha den tonen mot mej och FRAMFÖRALLT inte någon som inte ens känner mej!
Jag va trots detta trevlig & förklara för honom att de sista jag tänkte göra var att dra några "valser" de enda jag ville var att få hjälp vilket jag BETT om i 3 veckors tid men inte fått då hans medarbetare istället försett mej med smärtstillande tabletter trots att jag bett om att få en läkartid då jag inte vill äta massa mediciner.
Att jag endast var där för att få hjälp med att få bort min smärta så att jag själv kunde få må fysiskt bra igen & vara den starka mamma jag ändå varit åt Gabriella hela tiden.
Först verkade han misstänksam om jag ens hade ont men när han bad mej resa mej upp & såg att jag inte kunde röra mej i sidled, luta mej framåt, bakåt, eller ens få ner hakan till bröstet så fattade han.
Han kollade min ryggrad & sen konstaterades det att;
- Ja detta är ju inte bra. Detta borde ju en läkare tittat på direkt! Du har ju ett rejält ryggskott som spritt sej och det är därför du nu har ont från svanskotan å upp till bakhuvudet & även i musklerna runt halsen.
( Snacka om att jag fick hålla min ilska inne )
Han skrev ut kramplösande medicin vilket tydligen ska hjälpa, en dos med smärtstillande att ta för att kunna bära på Gabriella. Och sen fick jag uppgiften att genast ta kontakt med sjukgymnast.
Vilket han påstod kunde ta en till flera månader innan jag kommer kunna vara helt återställd igen och detta p.g.a. att vårdcentralen nochalerat mej! Hade man gett mej en läkartid från början så hade det inte blivit så omfattande som det nu blivit. Sen var det tack & hej och vi gick från vårdcentralen. Hemvägen gjorde ännu ondare då jag inte hade nåt smärtlindrande alls i kroppen de var precis så att de gick.... smärtan va fasiken brutal!
Denna läkartiden va lite senare på dagen så min tanke var att ringa dagen efter till sjukgymnast och boka in tid.

En stund efter att vi kommit hem så somna min lilla sötnos & 45minuter senare hör jag ett illvrål! Så som hon aldrig låtit innan, jag blev livrädd SPRANG in till sovrummet (kändes som någon stack 20knivar i ryggen på mej, kan jag lova) och väl därinne så låg hon på rygg, mer eller mindre hela sängen var helt nerspydd! Hon grät & var helt förtvivlad.....å så var hela kvällen sen, jag hade extrema smärtor i ryggen & grät nästintill både av att se hur hon led när hon kräktes om och om igen & tittade mer och mer förtvivlat på mej men också av den vidriga smärtan i ryggen. När hon väl somnade så kände jag mej själv illamående men trodde att de berodde på ryggen så jag la mej i soffan för att vila lite men de dröjde inte länge innan jag själv kröp runt i duschen och kräktes nåt helt extremt! Sen kräktes jag mer eller mindre hela natten, sov ingenting & varenda gång kväljningarna kom så stötte de till som ett hugg i ryggen å nacken vilket gjorde att jag grät, kräktes, krampa & var nära att svimma flera gånger. Lillan sov natten igenom vilket var en extrem tur då jag ALDRIG hade kunnat bära henne i de tillståndet jag var i. Hon vakna dock tidigt som vanligt & morgonen var ett helsike hon hade slutat kräkas vilket jag tackar ja jag vet inte vad för....men jag själv fick krypa mellan henne & toan hela dagen. Hon grät varenda gång jag kräktes för att hon blev rädd stackarn förstod ju ingenting :(
Sen kunde jag inte ens, de gick inte ens med all vilja i hela världen att hålla tillbaka tårarna när de kändes som att någon vred av ryggraden när jag kräktes så jag grät någon minut ibland också vilket jag hatade mej själv för men tyvärr inte kunde rå på alls. Jag försökte göra hennes dag så bra som möjligt (dvs igår) lufta hennes stackars lilla rumpa som var (fortfarande är väldigt röd) smörja in henne noga & ofta, leka med henne, koka vätskeersättning & bära så mycket jag bara kunde då det var det som lugnade henne mest. Men när hon väl somna om på morgonen igår så kände jag att allt var övermäktigt & ringde varenda instans och myndighet runt omkring och dom lovade att återkomma då jag berättade att jag själv inte kunnat behålla ens en enda mun med vatten på massa timmar & kände mej svimfärdig mer eller mindre hela tiden, bad dom om någon som kunde hjälpa mej om så bara för en stund då jag inte har någon runt omkring mej som då kunde hjälpa mej. Dom lovade att återkomma men de gjorde dom självklart inte. Resten av gårdagen fick jag KRYPA när jag bar henne som en APA då jag var livrädd för att gå runt med henne och svimma å därmed tappa henne. Sen somna hon i hyfsad tid igår och var iaf på bättringsvägen jag själv var dock fortfarande superdålig & det är först nu i skrivande stund som jag känner mej lite bättre. Lillan e fortfarande dålig hon kräks inte men har svårt för att äta och har rejäl diarre stackarn. Å de var ju inte länge sedan hon var sjuk heller så jag lider med henne nåt otroligt mycket.
Idag på kvällen verkade hon dock vid gott humör och somna sin vanliga tid. Nu hoppas jag för allt i världen att jag vaknar imorgon & är helt frisk. Har kokat, skurat varenda napp, flaska, leksak i hela hemmet under dagen, bytt alla handdukat m.m.
Så nu vill jag INFORMERA dom som inte vet att magsjuka smittar i 48timmar från de att symtomen börjat!

Först för några timmar sedan kunde jag behålla mina mediciner för min rygg men nu har jag så ont & har sån vätskebrist att vi får se hur det hela kommer gå. Mår jag fint imorgon löser de sej men annars vette sjutton.

Så detta är alltså anledningarna till varför jag inte haft en chans att uppdatera här. Hoppas ni förstår!
All kärlek till er kära läsare!
//En utmattad Mamma med "knivar i ryggen", vätske & näringsbrist & Lilla älskade "Krabban" hälsar så gott!


Summering av dagen+3 bilder på Lillan.......

Ja, jag tänkte summera dagen lite snabbt. Gick upp tidigt & mata, klädde & lekte med Lilltösen sen bar de av till "späd" vi var där några minuter innan som vanligt :)
Väl där hade vi en ganska trevlig dag & Lillan somna 25minuter i min famn hon toksov verkligen.... va väldigt mysigt...hade inte hjärta att lägga ner henne heller....dock gjorde de knappast värken i ryggen bättre kände jag sen när jag väl var tvungen att lägga ner henne då vakna hon dock direkt å grät å blev ledsen så då fick jag bära lite till :S Men men i de stora hela en bra dag på "späd" vilket var skönt.....
Innan "späd" när jag precis lagt lillan i vagnen ringde min mobil de var kriminalvården som ringde & informerade mej om att "aset" har permis torsdag morgon till söndagkväll DENNA VECKAN.. de va knappast vad jag behövde höra just nu så att säga. suck... :(
Tillbaka till efter "späd" jo då tog jag en ganska lugn promenad hem med Lillan halvsovandes i vagnen solen sken & vädret allmänt underbart :) De piggar alltid upp iaf litegrann.
När vi väl kom hem krascha jag helt jäkla utmattad, helt slut.... Men Lillan ville inte fortsätta sova så det var bara lek & stoj å jag smsa Peter lite "akut" SNÄLLLA ta med dej tjejen och kom över en stund jag börjar snart gråta!
En minut senare klev dom innanför dörren, tacka gud för de! Vi snacka, lekte med Lillan & sen koka jag lite makaroner till mej själv var svinhungrig. Tog några tuggor & sen begav dom sej hemåt. Å nu ligger jag här ensam, Lillan sover SOM TUR ÄR....jag är HHEEELLLT SLUT...... ångesten ökar allteftersom de närmar sej datumet "aset" kommer ut föralltid.... Å allt är bara för mycket just nu... Lillan är det enda ljuset jag kan se just nu men även där skulle jag behöva avlastning nu då jag själv är ett kaos världens känslokris :(
Men den hjälper får jag ändå inte så det är bara att smajla vidare så länge de håller....

Imorgon kommer S & hennes söta dotter hit tidigt på morgonen för att umgås en liten stund med oss & sen ska jag sitta barnvakt till hennes lilla flicka som nyss blivit 6månader om jag inte minns helt fel annars blir hon det om några dagar. Hoppas båda barnen håller sej hyfsat lugna för jag har bara två armar! Men S. behöver lite avlastning & självklart ska jag hjälpa henne med det så att hon får ladda sina batterier litegrann. Hoppas någon ringer/skriver till mej att dom kan hjälpa mej när jag behöver de än så länge är det ju helt uselt på den fronten.
Sen måste jag ringa läkarn imorgon igen då min rygg fortfarande är ett KAOS de har inte alls blivit bättre :(

Här kommer tre bilder på Lillan tagna i morse tidigt.....enjoy;


Min sötnos i sin fina klänning :)

Precis fått håret borstat & spännena är på plats men bita i borsten e också nice :D

Sicken sötnos :D
Puss & Kram
//TRÖTTTTTA Mamma Malin & Söta Lillkrabban...

"Späd....."

Nu är de snart dax att gå till "späd" Lillan har en fin klänning på sej idag..... Ne, nu måste jag packa de sista!
Hej!

Idag har de varit....

en skön promenad ute i solen med Lillan i vagnen & Matti som sällskap väldigt skönt att ut & njuta av de fina vädret de gäller att när de är som mest "motigt" se de "lilla" i livet som gör en glad & får en att koppla av om så bara för några minuter.... Inhandlades tre par söta strumpor till Lillan, ett par vita strumpbyxor & en jättefin klänning/tunnika & en stor pyjamas med fötter! Tjoohoo vet inte varför de ska vara så svårt att hitta pyjamasar över storlek 68 med fötter köpte en till Lillan i storlek 80 nu så kan hon ha den ett tag :)
Tunikan köpte jag i storlek 92 då den var ganska liten i storleken och nu kan hon ha den som klänning ett ganska bra tag och sen som halvlång blus & sen som topp :)
Efter de handlades de litegrann & sen lekte jag en del med " Lilla Liten " dammsög lite igen, diska & gav henne sin kvällsgröt. Sen gjorde jag & Matti hamburgare och tugga i oss i en väldig fart & sen blev de finalen av melodifestivalen som kikades in noga av iaf mej.... Jag tyckte personligen att Erik Saade eller Salem Al Fakir skulle vunnit men Anna Bergendahl var väl helt okej så de får väl duga. Hennes låt är super både musiken & texten men hennes röst...nja...inget som faller mej i smaken.

Nu känner jag mej SUPERTRÖTT & de får bli till att läsa en väldigt kort stund sedan måste jag sova för att orka med dagen imorgon. Peter kommer förbi en stund ska bli nice :)
Sen "späd" på måndag.... :D

Här kommer en bild på klänningen/blusen/toppen jag köpte till Lillan & en bild på den söta pyjamasen MED FÖTTER :D Å även en rolig/söt bild på Lillan med sina solglasögon som också inhandlades idag glömde dock att ta bort klisterlappen innan kortet togs osis men men sånt som händer.... enjoy;


Min sötnos! :D

Så fin.....men den är mycket ljusare och finare IRL :)

Söta Lilla pyjamasen :) Bamse = Me like :) För att inte tala om " Tumme Liten " JAG ÄLSKAR " Tumme liten " :D

Puss & Kram
//Mamma Malin & Snarkkrabban :D

Svarar på allmäna frågor....

Ja, Vännen Emelie var precis inne på din blogg å har så tråkigt så jag valde att kopiera alla dessa frågor du hade svarat på i din blogg hoppas de är okej....så jag har nåt att göra innan jag ska somna :)
Sen är de GOD NATTTTT....om jag kan somna hoppas de för jag är sååå trött! :S
Puss & Kram
//Mamma Malin & Söta Krabban :)

Du heter: Malin
Smeknamn: Mallan, baby, gullet, sötnos, raring, du vackra.....
Hur imponerar man på dig: Omtänksam & mysig
Brukar du skratta för dig själv: De händer :)

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: Låter som en bra ide. Anso e la också med då. Kramar
Var bor du: Jadu...
Trivs du där: Nja, hyfsat
Äger du några Converse: yess...
Är du allergisk mot något: Ja apelsiner, mandariner & clementiner
Nästa mål i ditt liv: Byta bostad....
Hur svarar du i mobilen: " Ahh de är Malin "
Vem ringde du senast: Mathias
Antal timmar sömn i natt: nästan 2timmar....
Sov du ensam: Nej, lilltösen jämte mej :)
Brukar du komma i tid: Ja
När mår du bra: När Lillan & jag haft en bra dag & hon sover gott å jag har ro i kroppen...
När blev du fotad senast: I torsdags...
Hur känner du dig nu: Trött, orolig & lite illamående....
Vanligast färg på dina kläder: Svart
Vad saknar du: Trygghet
Hade du en bra kväll igår: Hyfsad kväll, vidrig natt....
Favoritdryck på morgonen: Päron Mer
Rakar du benen: Yes....
När brukar du oftast gå och lägga dig: Jätteolika de beror på hur jag mår men nånstans mellan 22.00 & 03.00
Är du blyg: Ne....
Sysslar du med någon idrott: Just nu nepp, i vanliga fall YES MMA & tung styrketräning....
Vill du hellre ha mail än brev: Mycket hellre brev mycket mer personligt :)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja
Är du nöjd med ditt liv: Både ja och nej.
Är du bortskämd: Nej inte alls....
Vad gör du i morgon: Tar en promenad med Lillan i vagnen, handlar, diskar m.m.
Vad är det värsta du vet: Pedofiler
Vad längtar du till: Sommaren
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja
Vad använder du för shampoo: Respons
Hur gammal är du: 21
Gröna eller röda äpplen: Gröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma eller någon nära vän
Gillar du golf: Nej, kärringsport....
Vilken tid gick du upp idag: 05.30 ca...efter att Lillan sparkat mej en halvtimma....
Har du sovit i din egen säng i natt: Ja.
Har du strumpor på dig nu: Nej...
Är det okej att gråta: Självklart...men drar mej för att göra de själv...
När grät du senast: För några dagar sedan....
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Skaffa en riktigt stor & fin 3:a, Lägga undan 100.000kr på ett konto till Lillan som hon får när hon flyttar hemifrån å skaffar en egen bostad. Unna mej själv en helg på spa & sen bara njuta av livet utan att oroa sej för att klara varje månad....
Bär du glasögon eller linser: Nej
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Mellan 04.00-06.00
Vill du gifta dig: Har varit gift....har inget sug eller någon vilja just nu att göra om de...
Vill du ha barn: Har Gabriella men vill självklart ha syskon till henne...några till :)
Solar du ofta: Nej
Är du bra på att laga mat: Yes :)
Är du flygrädd: Nej
Hur vig är du: Väldigt..... :)
Är du musikalisk: Yes
Vad dricker du helt när du är törstig: Mjölk eller läsk
Tror du på ett liv efter döden: Ja
Tycker du om sushi: Nej
Vad äter du helst när du ser på film: Smågodis, chips & MARABOU CHOKLAD!
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej
Har du tandläkarskräck: Ja
Har du någon gång gråtit dig till sömns: Ja MÅNGA ggr.....
Senaste låten du hörde: Jam - Michael Jackson

Nu ska jag duscha.....sova....bye!


Tidig morgon....

Pust...e mer än trött! Lillan e idag lite sur på morgonen & de e ingen morgon när jag har extra energi heller om man säger så....Men men så är de..... Tänkte bara skriva god morgon!

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla sura krabban.....

Förlåt mina kära läsare.....

för att jag inte uppdaterat på så många dagar. Det beror på att Gabriellas pappa varit nere några dagar här hos oss de va ju nästan 4månader sedan så det var väl verkligen på tiden. Jag har egentligen inte så mycket att säga om dom dagarna i ord då det var väldigt märkligt för de mesta.... upp å ner..... åt vänster & höger... Kändes konstigt... men viktigt för Gabriella att ha kontakt med sin pappa.
Men här kommer dessa dagar i bilder, enjoy;


Frukostgröt för Lillan...

Lillan äter lunch senare på dagen :)

Jag & Lillan vid 12.00tiden :)

Min älskade sötnos i vagnen på en härlig, solig promenad :)

Gabriellas pappa kör vagnen en liten stund :) Ja min dotter e V.I.P.!

Min lilla ängel smajlar i vagnen sin :D

Jag mitt på dagen i staden :)

Alla bebisar förtjänar en skön massage med god babylotion innan pyjamasen ska på, på kvällen.

Lilla sötnosen på förmiddagen :)

Lillan i pyjamas....lägg märke till dom två tänder i underkäken såå sött!

Jag tidigt i morse....trött..... :S

Glad efter sin lunch idag :)
Sen var de R.O.S. möte.....å efter de lek å bus....Matti var här en liten stund & sen kom Peter & Anso förbi en snabbis på kvällen. En bra dag men jag e så jävla slutkörd.... :(
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla krabban som numera vinkar när man säger hej & gör massa roliga klickljud! :)

Luftslottet som sprängdes....

var sååå  jäkla bra! Har precis sett klart den....den va FENOMENAL sicken jäkla bra triologi! Sen måste införskaffas längre fram den dagen jag har lite pengar att röra mej med :)
Familjeterapeuten har varit här en stund idag, Lillan e fortfarande inte frisk! :(
Ne, så kort fick detta inlägget bli tyvärr har ingen tid över nu alls!

Puss & Kram
//Mamma Malin & Sötnosen/slor & slemkrabban Gabriella....

Lillan jättesjuk, jag=helt slut men sällskapet var jättenice! :)

Ja, vännen från Ludvika kom alltså ner igår lite innan 12.00 vi hade supertrevligt.... vi lekte hela dagen med Lillan & snacka lillsnäckan var ju sjuk (och är fortfarande) så jag försökte vara ett hyfsat trevligt sällskap men samtidigt sjuksköterska till lilla dottern. Men vi snacka, lekte med henne, jag gav henne alvedon & näsdroppar och jag hoppades att hon skulle kunna somna sin normala tid men de kunde hon INTE la henne flera ggr men hon mådde alldeles för dåligt för att sova så hon fick sitta i sin bebisstol medans jag på kvällen lagade mat till oss, blev gott tyckte Anders som vännen i fråga heter :) Tur de... :D
Sen fick hon vara med oss medans vi åt & sedan somnade hon äntligen jag drack endast 2glas vin då jag anade att natten skulle bli jobbig för Lillan och jag behövde vara på alerten så att säga. Men vi snacka, såg lite på tv & drack lite vin iaf gott som sjutton var de :)
Några timmar senare gick jag in & la mej jämte Lillan som harklade sej litegrann ibland & somna en KORT stund ca 20minuter sedan vakna hon & spydde mängder av slem....jag ringde 1177 dvs sjukvårdsupplysningen & dom sa att jag skulle avvakta och fortsätta agera så som jag redan gjorde. Minimera mjölken då man ska vara försiktig med detta när dom har slem i halsen, ge henne alvedon, kolla febern med jämna mellanrum, ge henne näsdroppar, vatten & ljummen saft och välling el. gröt när hon var hungrig så jag hade iaf agerat rätt skönt de! Å så fortsatte hela natten hon väckte mej med ca 30-45min. mellanrum hela natten kändes hopplöst & jag led så med henne uscha stackarn & då "tvingas" ge henne näsdroppar när hon skrek å blev så ledsen, grät å protestera var hemskt!!!! Men natten gick på nåt sätt utan nästan nån sömn för min del men men....
Sen upp tidigt trots de, som vanligt "vakna med the voice" högt på haha Anders verka tycka det var ganska okej :) Mata Lillan lite å ofta, and so on..... Sen snacka vi, lekte med Lillan & sen var Anders illa tvungen att gå till tåget som skulle ta honom hem..... Så han begav sej vid 13.20 kändes trist... men men vi hade supertrevligt och ska snart ses igen.... han ska försöka komma ner om en vecka eller två han är en underbar vän :D
Sen 1½ timma efter att han lämnat min lgh så ringde de på min dörr, jag fatta inget! Vem kan de vara?
Såg att de var en man som stod med världens jävla blombud så jag öppna försiktigt misstänksam som jag är & de visa sej att de var till mej! Jag blev helt chockad och fattade ingenting, till saken hör att jag ALDRIG fått något blombud i hela mitt liv! Nästan aldrig några rosor (trots att ALLA som känner mej VET att jag älskar rosor) överhuvudtaget. Å de visade sej vara 7 STORA blodröda rosor med lite fina gröna blad & i buketten satt en ganska stor nalle & sen en liten hälsning..... Ja, ni ser bilderna själva nedanför! Jag blev iaf överlycklig! Kändes helt underbart, tänkt dom kvinnorna som haft tur att hitta en karl som är sådan, spontan....omtänksam!
Sen fick jag även ett sms där han skrev att jag var en superbra mamma....de värmde OERHÖRT!
Här har ni bilderna; (Nu väntar antagligen en riktigt jobbig natt, jag e helt slut & de är obeskrivligt synd om Lillan)


Lilla söta Liten dagen innan hon blev sjuk.....

Söta Lillan..........

Sicken "bukett" haha....helt extremt....:D Så vackra....

Är de gulligt eller?!?! Ja, jag e ovan.....där togs den oskulden! :)

Puss & Kram
//Mamma Malin som e HEEELT slutkörd & sjuka lilla stackars krabban....

Lillan e sjuk :S

Nej nej nej nej....stackars Lilla tös.... hon har fått rejält med feber, e jättesnorig & har ont i halsen å hostar slem!
Har ringt sjukvårdsupplysningen å enligt dom så har jag gjort rätt hittills dvs alvedon, näsdroppar, mycket att dricka & lugn å ro. Sen ska jag köpa hem saft också för de är tydligen bra att ge när de är slem i halsen, jag har hört de någon gång förut men trodde inte att det var slemlösande men nu vet jag de! Så när vi går härifrån vid 11.30 för att möta upp vännen som kommer ner efter att ha åkt tåg många timmar så ska jag köpa några olika sorters saft. Sen välling & gröt bara idag inte massa "riktig mat" då hon e så tät....sen är de bara att trösta & bära runt.... Stackars Lillan igår verka hon helt frisk men sen inatt hörde jag att hon blev tätare å tätare tills hon vakna i början av natten & var jätteledsen snorade, hostade & va varm tycker så synd om henne.
Här är de värre än värsta sjukstugan kan jag lova febertermometern ligger framme, näsdropparna & alvedonsupparna likaså....en rulle papper, en mugg med vatten..... Massa varma filtar ja nu är de bara att försöka ha roligt idag trots "oturen" att de skulle bli just idag! Å ta hand om Lillan framförallt!

Men men hon lär vakna när som helst igen ska vara redo med alvedon!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Stackars "Lilla liten" mammas söta krabba.....

Kort inlägg.....

Ja, nu har Lillan "sjömansklänningen" på sej & strumpbyxorna sitter som dom ska nu ska jag bara kasta på mej jeansen och en tröja, ge Lilltösen lite välling & sen "packa" ner henne i overallen och rusa till BVC :)

Senare idag ska jag dammsuga lite.....

Imorgon vid lunchtid får JAG besök de är inte varje dag de inte, då kommer det ner en kille som jag haft telefonkontakt med i nästan 5års tid fast vi har aldrig träffats delvis för att han jobbar EXTREMT mycket men också för att de aldrig varit läge. Men nu kommer han iaf biljetterna är bokade & det ska bli kul :)
Ska laga nån god mat kan inte riktigt bestämma mej om jag ska göra nån go gryta eller nån go pastarätt med kyckling..mm...vi får se helt enkelt :) Sen kanske lite kladdkaka de sitter aldrig fel :D

Ne, nu måste jag bli klar här så vi kommer iväg i tid :)
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella som idag ska genomgå viktkontroll, boel-test m.m.

Några bilder från idag.....

Vi idag.......


08.15 i morse......

Trött mamma Malin.....i morse 08.30 påväg till "späd".....

Lillan på "späd"........

Ser ut som sin mamma när hon e lite sur....hahahhaa :D

Gabriella 8månader idag med sin kompis Nellie 11månader :)

Sen på efm kom vännen Peter förbi två timmar efter att han kommit anslöt sej även hans flickvän Anso till gemenskapen å vi käka lite...Lillan ville INTE sova....fick lägga henne å ta upp henne flera ggr gallskrek å  var ARG! Här på bilden är hon ÖVERTRÖTT å klockan e på tok för mycket för att vara uppe....å jag e mer än trött nu.....
Ne, nu blir det läsa/se på tv lite sen SOVA e dödstrött!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Galningen Gabriella....