Hej hej kära läsare.....

Ultraljudet i torsdags gick jättebra & lilltösen väger nu i vecka 35 ca 2,1kg :) Såg hennes söta ansikte igen & jag älskar henne såååå mycket..... Hjärtljuden lät bra,hon är stark & pigg, moderkakan förser henne nu med tillräckligt med näring så hon får ligga kvar iaf några veckor till (om hon vill de vill säga haha) Ska iväg på sista kontrollen med ultraljud 15Juni dvs. i vecka 37 för dom tycker de är bättre att ta de säkra före det osäkra vilket jag helt håller med om på "kurvan" ligger hon - 12,5 nämligen och hamnar hon under -20 så kommer de nog bli aktuellt med en igångsättning vid nästa kontroll men de hoppas jag inte på utan jag vill att hon ska komma när hon känner sej redo :)
Tänk vad veckorna går fort men de är konstigt det där med tiden, tiden blir verkligen diffus när man väntar barn vissa dagar känns de som tiden går JÄTTELÅNGSAMT och sen kan en vecka bara försvinna hux flux nästan kusligt.
Nu känns det verkligen att Gabriella e "stor & stark" revbenen får ta en hel del stryk både dag å natt, ofta svårt med andningen om jag hamnar på rygg på natten men ligger jag på sidan funkar de bra. Nu är de inte längre några " ta sats sparkar " utan mer vridande, trycka ut magen grejer som känns & e kul :) Jag mår förhållandevis bra & har haft några trevliga dagar hos mamma i helgen men imorgon åker jag hem igen ska bli skönt att krama på älskade Nella.
Idag har vädret varit helt oslagbart har legat å solat en stund, läst en hel del både tidningar & Jonas Gardells bok " Och så går en dag ur vårt liv och kommer aldrig åter " den är jättebra. Igår läste jag ut hans bok " En komikers uppväxt " också superbra! Jag rekommenderar hans böcker starkt. :)
Var på ikea igår å köpte för mina sista slantar skydd till madrassen att ha i spjälsängen och ett bäddset till hennes lilla kudde & täcke. Så nu har jag två små söta bäddset och de kommer ju minst behövas med tanke på att de lätt blir lite kiss utanför blöjan, lite spyor m.m. Ja, herregud när som helst kan de vara dax för förlossningen svårt att förstå att en sådan omtumlande, fantastisk, jobbig, underbar, frustrerande, glädjande unik resa när som helst kan vara vid sitt slut.
Å då börjar en helt ny resa......... :)

Ne, nu ska jag lägga mej & läsa......
Puss & Kram
//Mamma Malin & Underbara Gabriella.........

Nerverna gör sig påminda.....

ja, jag har inte varit speciellt nervös inför tillväxtkontrollen idag som sker med ultraljud inte förräns nu......hoppas verkligen tösen har lagt på sej lite vikt & att hon kan ligga kvar i min mage så länge hon själv vill.
Moderkakan har ju innan försett henne med lite dåligt med näring men hoppas de blivit bättre!
Men det är iaf dagens första sak att komma iväg på om bara två timmar sen efter de ska en barnmorska visa mej runt lite extra på förlossningen & efter de ska jag till mamma som befinner sej högre upp i landet de ska bli kul.
Förhoppningsvis får vi riktigt fint väder dom dagarna jag är där så vi kan sitta i solen & läsa å bara ha de gött.... :)

Låg & läste 3timmar igår innan jag somna hehe.....jag har blivit en sucker för att läsa Jonas Gardells böcker + fortfarande allt om graviditet & förlossningar. De är riktigt avkopplande & passar mej som handen i handsken.....

Håll tummarna nu för mej & framförallt lilltösen i magen att allt ser bra ut på ultraljudet!
Puss & Kram
//Mamma Malin & förhoppningsvis flickan som växer bra..........

Dax att laga mat.......

jajamensan, kotletter får de bli idag :)
Sen ska jag packa inför resan till mamma imorgon.....
Så ciao & puss å kram
//Mamma Malin & vilda Gabriella......

Håller på magen......

nästan jämt, så det är inget speciellt för bilderna. Herregud, jag tittade på bilderna nu å igår när jag la upp dem gjorde jag de i all hast för jag var trött men jesus vilken mage jag har! Hahaha......Kan inte förstå att snart är hon "ute" då hamnar hon aldrig mer i magen..........inga mer sparkar, volter då blir de tomt i magen igen..... ska bli skönt att ingenting trycker på när man andas som de gör ibland nu, å ryggen blir skön att slippa ha ont i m.m. men samtidigt kommer de nog kännas väldigt tomt å konstigt plötsligt.....men de kommer bli såååå bra :)
Ne nu ska jag iväg å ta en promenad på djurparken.
Puss & Kram
//Mamma Malin som känner sej framtung hahaha......

Tre bilder.....

säger mer än tretusen ord :) Dessa bilder är tagna för en liten stund sedan.....nu ska jag lägga mej å läsa vidare.
Puss & Kram på er alla!
//Mamma Malin & Den starka,envisa,söta Gabriella........


Jag sitter i sängen å läser om vaddå? Ja just de förlossningar :D

Magen e stor.....jag e glad,positiv & väntar med spänning på de som komma skall...

Dom tre tjejerna som bestämmer i denna lgh!Nella,Gabriella & jag :D


Jag kommer gå tillbaka till.....

att träna styrketräning såklart :) Har pratat med dom på gymet å de finns några mammor där som har baby björn selar som tränar grym styrketräning å de funkar superbra de är bara vid vissa övningar man kan behöva vara två så man kan få lite bärhjälp när man t.ex. kör bänkpress. Tänker börja med mycket promenader så fort som möjligt sen blir de styrketräning senast i slutet av augusti/början av september å mitt mål är att på min 21års dag i slutet av november kommit tillbaka bra i kroppen å innan året är över 52kg å musklig om inte som precis innan jag blev med barn så iaf på god väg åt de hållet :) Så beach 2010 blir nåt att minnas ;) Hahaha.......nja, jag tänker ge allt iaf för att komma i så bra form som jag kan å i och med att jag inte gått upp alls särskilt mycket eller blivit de minsta tjock eller slapp i kroppen så blir de nog knappast de svåraste jag gjort. Men jäklar va jag längtar efter att gå ut på långa promenader å sen styrketräna! Att träna har jag verkligen saknat å saknar grymt mycket så ingen kommer vara gladare än jag!

Här en bild tagen av Lennart Nilsson på en bebis på bara 20veckor, herregud tänk att Gabriella e 34veckor nu :)



Puss & Kram
//Mamma Malin & Gabriella som vrider sej REJÄLT i magen......


Älskar solen......

Ja, det är helt underbart väder även idag. Igår var de supervarmt & jag var ute å gick en ganska lång promenad vilket var jätteskönt tills ryggen börja säcka ihop å hade ont resten av efm/kvällen typiskt :( Själva JAG vill orka/göra mer än kroppen orkar å kan typiskt men men de var värt de ändå! Sen var jag iväg hos pappa & kollade på elfsborg som SJÄLVKLART vann som vanligt denna gången mot Trelleborg på hemmaplan på Borås vackra arena :D
Så underbart det vore om det kunde bli ett SM-guld igen, precis som 2006! Har packat ner hyllningsskivan till elfsborg som heter " Tills vi dör....." i BB-väskan hahaha......med 15-20 hejaklacksramsor det kommer iaf få mej att skratta på förlossningen hehe.....jag å Gabriella ska bli pushade av elfsborgsfansen hahahaha bra start i livet ;)
Sen skivan Livet är e en fest är också nerpackad även min tjocka elfsborgströja såklart :D De kommer bli bra helt enkelt.
Tränade min "mentala träning inför förlossningen" igår igen & jag blev överraskad över hur fort jag vart helt avslappnad både i hela kroppen & andningen har en känsla av att de kommer bli en stor hjälp framförallt i början.
I slutet av "övningen" ska man se en målbild framför sej å varenda gång ser jag älskade, underbara lilla Gabriella som ligger på mitt bröst & käkar för fullt, å har precis börjat öppna upp ögonen å se sej omkring. Jag ser så lycklig ut som man kan & allt har gått jättebra trots att de varit superkämpigt. Vi är trötta, överlyckliga & jag är så stolt över min skatt.

Varenda gång (vilket är ofta typ varje natt) när jag drömmer om henne så ser jag en liten, liten flicka frisk & pigg med mörkt hår & mörka ögon de gör mig ingenting om inte hon skulle se ut så men min "magkänsla" säger mej att hon kommer vara ganska lik mig när jag var bebis dvs liten, mörk, frisk & nöjd.
Sen drömmer jag massa konstigheter men framförallt drömmer jag om lilltösen & om hela förlossningsarbetet vilket känns jättepositivt & bra vet inte men de gör att jag känner än mer trygghet över de som komma skall.
I drömmarna så går de lite olika men de slutar alltid väl dvs. med en nöjd, frisk mamma & en underbar frisk dotter.
I dom flesta av mina drömmar så går allt väldigt bra i många timmar, jag badar, får massage, duschar, lyssnar på musik, pratar mycket (som vanligt) skriver lite i min " Gabriella bok " och sen börjar de bli jobbigare jag har fram tills nu varit uppe å rört på mej mycket och de utan några större problem. Men värkarna blir väldigt mycket kraftigare & jag försöker tänka på de jag lärt mej  med den mentala träningen precis som tidigare i förlossningsarbetet men de börjar nu bli svårt att kunna helt koppla av och ge hän så lustgas blir aktuellt. De lugnar mej betydligt & allt känns återigen lite bättre jag är nyfiken på att få se min dotter, å ser framför mig hur hon är på väg, hon jobbar ju lika hårt som jag för att vi ÄNTLIGEN ska få mötas. Jag skrattar & gråter lite om vartannat & jag får hjälp med att hålla koll på värkarna så att jag inte suger i mej lustgas HELA tiden haha......de funkar bra en bra stund till men sen så tycker barnmorskan att de är dax att lägga en EDA som jag skrivit i min förlossningsplan att jag vill ha som smärtlindring. Hon ringer efter narkosläkare & jag blir genast lite mer nervös. Hon kommer tillbaka & säger att de dröjer då han har fullt upp. Jag sätter på skivan med mental träning som jag har med mej lägger mej på sidan med en stor kudde mellan knäna å en go kudde under huvudet & en kudde att hålla om och försöker lyssna på skivan å inget annat. Jag har lustgasmasken i handen så att jag när de blir riktigt jobbigt även under avslappningen kan dra ett djupt andetag i den men inte mer än nödvändigt.
Jag ligger hyfsat avspänd & lugn under dom nästan 30minuterna som jag har Gudrun Abascals lugnande röst som fokus, drar några djupa andetag några ggr men förvånansvärt sällan. När hennes röst försvinner är jag återigen glad, positiv, å hyfsat lugn & trygg. De dröjer ytterliggare en stund innan narkosläkaren kommer men den stunden fixar vi bra tillsammans. Sen lägger han bedövningen å den börjar verka efter en liten stund & smärtan minskar avsevärt & jag passar på att dricka, äta litegrann, prata & vila med fokus på här & nu hela tiden.
Sen har vi några timmar då det går bra men känns långdraget å drygt jag får hjälp med att upp å röra på mej så mycket som möjligt & efter en kort stund går vattnet å smärtorna ÖKAR......men jag är glad som sjutton för att nu vet jag att snart snart kommer hon......Jag är nästan helt öppen nu och snart är de dax att krysta, jag ligger å jämrar mej i sängen en stund sen använder jag mej av saccosäckarna, duschen, å sen är de ÄNTLIGEN efter MÅNGA timmars slit dags att krysta och de gör ont, känns väldigt obehagligt men de går förvånansvärt bra å efter ca en timma med krystningar så kommer hon, min älskade lilla tös GABRIELLA :D

Ja, ungefär så ser de flesta drömmarna ut just nu. Ne, nu ska jag käka lite mer frukost blev bara lite frukt & risifrutti tidigt i morse & jag å tösen är HUNGRIGA! Så dax för mat sen vika allt som är nytvättat och sen förhoppningsvis ta en sväng ut innan jag ska ner till stan på ett möte. Så Puss & Kram på er!
//Mamma Malin & söta, rara lilla Gabriella :)

p.s. kommer bilder på magen senare idag eller imorgon :)

Dax att tvätta för hela slanten......

Jajamensan, idag är de tvättning några timmar. Skönt att få allt rent igen.
Hoppas jag kan komma iväg till morsan i veckan, de vore sista trippen dit isf sen är de nog säkrast att jag håller mej hemma vill inte hamna på nån annan förlossningsavdelning än den jag nu vant mej vid tankemässigt.
Vore skönt att komma iväg några dagar, skulle verkligen behöva det hämta kraft för att sen förhoppningsvis va stark som en häst! :) Ja, jag har legat vaken en bra stund å läst Jonas Gardells " En komikers uppväxt " den är BRA! :D
Ne, nu ska jag dricka upp min blåbärssoppa, "dyka" in i duschen för att sen tvätta....
Puss & Kram

//Mamma Malin & Lilltösen......

Vecka 34........

Ja, igår gick jag & lilla älskade tösen in i vecka 34 tjooho nu går de framåt :)
Tack för alla snälla kommentarer :D De värmer verkligen.....nu kan jag inte göra så mycket mer än vila, se på tv, läsa, laga mat, cykla kortare sträckor, gå kortare sträckor delvis p.g.a. magens gigantiska storlek men också för foglossningen som känns mer & mer :( MEN de går jättebra ändå & jag försöker hålla humöret uppe även när de känns tungt & jobbigt. Snart kommer ju älskade lilla Gabriella......min vackra dotter å de längtar jag sååå extremt efter....men först ska jag & hon gå igenom en förlossning tillsammans, hon som fyller magen & jag bäraren av denna gigantiska, mysiga magen :)
Men jag tror de kommer gå bra jag kan iaf inte vara mer förberedd än jag redan är rent fakta mässigt men också avslappnings & andningsmässigt m.m. Känner mest spänning & glädje när jag tänker på förlossningen, jag är ju inte dum de kommer göra ONT ONT ONT men jag tänker försöka tänka positivt även då ,varje värk för mig närmre min älskade dotter, mellan varje värk kommer en paus att ta tillvara på dvs dricka & försöka vila m.m. Vi kommer klara detta jajamensan jag e säker på de :D Igår var jag nere en sväng på vårmarknaden självklart inte själv utan med Matti som höll utkik så jag kunde kolla runt litegrann. Matti köpte en jättesöt bebis t-shirt till Gabriella i rött å svart :)
Det är de första plagget  Gabriella fått av någon annan än mej & jag blev jättesnyftig å superglad såklart!
Sen fick jag låna pengar till skötdyna, bärsele & bebisfilt att ha i spjälsängen då täcket nu kanske kan bli för varmt på sommaren å under dagens tupplurar. Skötdynan blev med " Tumme liten " på jättesöt. Bärselen blev den stadiga, enligt allt jag läst väldigt bra & säkra bärselen " Baby Björn " i mörkblått. Den kommer vara värd guld för min rygg, superbra att ha bebisen i på långa promenader, när jag diskar, tränar m.m. Filten finns inte så mycket att säga om den är söt :)
Sen skaffade jag & Mathias gemensamt några skivor att ha med till förlossningen b.la. hyllningsskivan till Elfsborg, dvs hejaklacksramsorna, starkare än någonsin m.fl. haha de kommer ge iaf mej många skratt på förlossningen. Sen skaffades även skivan Livet är en fest passande tycker jag :D Å Simon & Garfunkels bästa som hon känner igen från tiden i magen :) Ne, nu måste jag käka lite frukost både jag & tösen är hungriga. Ska försöka ta lite foton på de jag skaffade igår + t-shirten hon kommer få av Matti :)
Puss & Kram
//Mamma Malin med den STORA MAGEN & Goa Gabriella......

En bild.....

lägger jag nu upp som togs för några dagar sedan. Ne, nu ska jag lyssna på Gudrun Abascals " mental träning inför förlossningen " sen sova......puss & kram från Mamma Malin & å tösen som växer så de knakar.......



God morgon......

Ja, god morgon på er allihopa. Själv har jag varit vaken ganska länge men känns som de passar bäst med ett god morgon vid denna tiden när de är röd dag :)
Inatt har Gabriella varit HELT skogstokig i magen, har nog vaknat 8-9ggr av att hon vridit sej fram å tillbaka, sparkat med dom allt längre fötterna & boxats som en tok. Ja, vad kan jag säga tösen är stark som sjutton! :D
Tror jag har i nån av bebisböckerna där jag ska sammanfatta hur hon varit/är i magen de kommer nog bli nåt sånt här: ENVIS, ivrig, snabb, goér, mycket svar när man puffar kommer alltid en rejäl puff tillbaka :), STARK & sömntuta på morgonen! :D

Ne, nu ska jag göra annat.
Puss & Kram
//Mamma Malin & den allt större Gabriella......... :D

Jo Nettan.....

ska försöka uppdatera oftare & de brukar jag också göra men de har varit väldigt mycket några dar nu & jag har därför inte mått så bra tyvärr :( Jättekul att du gillar bloggen, de värmer :)
Ska försöka sumera litegrann varför jag inte skrivit  & hur de senaste dagarna har varit men de lite kort & lätt.

I lördags hade jag rejält med onda förvärkar & var riktigt orolig för Gabriella så jag fick rekommenderat att åka upp till förlossningen vilket jag självklart också gjorde. Väl där så blev jag SÅÅÅ lättad över att höra tösens starka hjärtljud & satt med CTG-kurva en bra stund & den var bra :) Jag å Lillan fick åka hem igen vilket kändes skönt.
Sen kikade jag in eurovision song contest som hade hunnit till mitten ungefär & blev mycket irriterad över att Marlena inte kom bättre till än hon gjorde hon var ju kanonbra. Sen blev de snark för min del.......

I söndags mådde jag superbra & jag å vännen Mathias cyklade till Borås Ridhus där vi satt i solen, tog en promenad & klappade på hästarna och gick å snacka om ditt å datt, fota litegrann och bara slappa. Efter de så cykla vi hem till mej & lagade mat tillsammans, såg på tv......å vid 20.00 fick jag rejäla förvärkar igen som verkligen gjorde ont. Satte mej i duschen LÄNGE å nästan fastnade därinne. Vid 23.00 mådde jag bättre igen & då låg jag å läste, försökte äta litegrann & sen somna jag sött.

I måndags var de föräldrautbildning igen & de uppe på förlossningen vi fick se förlossningsrummen, barnakut rummen, vårdrummen m.m. De va varken mer eller mindre än jag trott eller sämre eller bättre de va ganska jaha, okej så är de.
Efter de tog jag & Sara en fika och snackade litegrann å jag låna ut två av mina graviditetsböcker till henne då hon (som jag också innan var) är nervös å rädd inför förlossningen. Sen blev de bussen hem & jag fick en känslomässig kollaps kan man väl kalla det. Har hållt på som en dåre hela tiden sen jag fick ta mitt pick å pack å dra från sthlm i januari å plötsligt blev allt bara för mycket känslomässigt å jag mådde väldigt dåligt resten av måndagen. Å inte blev de bättre av att jag egentligen skulle åkt till mamma i tisdags för att " komma iväg " litegrann från Borås & fanskapet som har permis 4dgr med början i morgon.  De blev ingen tripp till mamma då hon skadat ryggen & ska in på en liten operation i veckan m.m. Så de var en superjobbig å motig dag.

Igår var jag iväg hos barnmorskan mitt blodvärde var inte bra & behöver nu börja äta mycket mer järn (nåt som är vanligt när man e gravid) jobbigt att man ska behöva må risigt av järntabletterna bara + jag har inte råd att äta så mycket järn som jag helst borde. Lillan har nu fixerat sitt huvud de va nästintill inte ruckbart alls å som jag förstod de sjunkt ännu lite längre ner. Sen hade jag inte ökat på " symfuskurvan " tror de heter så. Vilket inte heller var speciellt bra men hur mycket de gör får jag veta först på tillväxtkontrolls ultraljudet nästa torsdag, men känner mej lite orolig för min lilla älskling i magen men de ska nog gå bra hur de är går så är hon ju ändå hyfsat stark & stor nu. Vecka 34 på fredag! :D

Å idag har jag lite mindre ont i ryggen så ska iväg till badhuset & ligga i ångbastun en stund, skönt för ryggen & de är ett bra sätt att försöka koppla av på just nu. Sen ska jag försöka simma några längder (så många ryggen å höfterna tillåter) för de är väldigt skönt att vara i vatten nu när man e stor som ett hus hahaa :D
Sen blir de till att städa här hemma.

Ja, de va en liten sammanfattning andra saker som också påverkar mej negativt tänker jag dock inte nämna här i bloggen kan bara säga att somliga skapar kaos & oro, stress helt i onödan vilket självklart tar på mej som människa en hel del också som om de inte är tilläckligt att tänka på ändå liksom.

Ne, nu ska jag käka lite lunch.
Puss & Kram på er!
//Mamma Malin & den sovande lilla ängeln i magen........

Ja, alla har rätt till en åsikt...

Visst hade de varit underbart om de hade känts bra att ha med den biologiska pappan på förlossningen om våran relation hade varit så bra men nu är den tyvärr inte det. Lät att tycka " pappan borde vara med " när de inte är en själv som ska ligga där och ha superont & gå igenom nåt helt omtumlande. Pappan till Gabriella är välkommen ner när det är dax & det vet han också om. Men jag tror inte jag kommer vilja ha med honom in på förlossningsrummet där behöver jag ha människor jag litar på & som jag vet om kommer ge mej det bästa tänkbara stödet och hjälpen. Nåt jag tyvärr inte litar på att den biologiska pappan skulle ge, vilket dock inte är så konstigt!
Jag kan inte tänka mej en enda situation i livet där man är mer utlämnad & sårbar. Å då måste jag för både min & Gabriellas skull tänka på att ha med mej människor jag som sagt känner mej lugn, trygg & som jag vet är väldigt rädda om mej & vill både mitt och Gabriellas bästa till varje pris. Det är ju så att blir man stressad eller känner sej mer obekväm än situationen gör än så kan de sakta ner förloppet å bli ännu jobbigare & mer långdraget än "nödvändigt" och det tänker jag INTE riskera. Det är upp till varje blivande mamma att bestämma vem/vilka som ska vara med vid en sådan EXTREMT stor händelse & jag har svårt att tänka mej att någon tjej/kvinna skulle vilja ha med sitt ex på förlossningen när situationen varit så som den varit mellan mej & honom. Han har gjort sitt val & de fick jag anpassa mej efter & flytta, krångla med soc m.m. och de är nåt jag har mått extremt dåligt av & som tog mycket glädje från att äntligen vara gravid & se svart på vitt att det äntligen håller och mer eller mindre helt utan hans stöd/intresse har jag klarat mej jättebra & tagit hand om lillan i magen på bästa tänkbara sätt som man kan " ta hand om nån som ligger i magen på " .

Hade jag levt ihop med pappan så hade det varit mer än självklart att ha honom med, de ville jag verkligen & hade ingen annan tanke innan förtroendet oss emellan helt brast och allt mer eller mindre blev svek, kris & kaos. Så älskade lilla Gabriella har en biologisk pappa som hon självklart ska umgås med & som ska " få vara " hennes pappa så mycket vi kan få ihop det & få att funka men vid förlossningen hjälper stress, ilska & ångest vare sej mej eller tösen & de ger inte heller den biologiska pappan nånting!

Nu till nåt annat, har varit iväg en liten stund idag på Knalleland & kompisen Mathias gav mej en bok så jävla nice jag har ju inte en krona & ingenting kvar att läsa för att " förbereda & lugna mej med " inför de som komma skall. Så jag fick en jättetjock bok skriven av min favvo Gudrun Abascal " Att möta förlossningsmärtan " så nu har jag verkligen att läsa tills de är dax. Mina hormoner svajja till så mycket så jag börja lipa hahaha.....vilket iofs var ganska lattjo för kunde inte styra de alls. Men en sådan " liten " grej kan betyda mer än typ ALLT just nu & då känner jag mej inte så ensam heller de finns nån mer som verkligen bryr sej om & förbereder sej inför förlossningen & som är väldigt mån om att allt ska gå vägen.
När jag var på väg hem fick jag grymma förvärkar å hade det i 1½ timma så sitter här fortfarande riktigt varm & helt slut!


Ajajaj, men positiv & glad som få ändå ;) Tiden rullar på å ja me haha......

Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla kung fu tjejen i magen.......

Jag tror dig :)

Ja, jag tror dig Cecilia! Den stora dagen då tösen anländer kommer helt klart bli den mest fantastiska dagen någonsin för min del å stödet jag kommer ha med mej för att klara av smärtan m.m. är de bästa tänkbara för mej som ensamstående mamma tar ju med mej kompisen som verkligen brytt sej om mej & Gabriella under hela graviditeten!
Som nu nog är lika insatt i allt vad en förlossning kan innebära som jag själv är hahaa......underbart.
Sen kommer mamma & förhoppningsvis hennes man vara där också så är nån trött/hungrig under förlossningsarbetet så kan dom byta av varandra så att jag aldrig blir ensam. De känns som de bästa för mej & Gabriella och lilla Gabriella känner ju igen min röst, kompisens röst & mammas röst så då blir de så tryggt & bra både för mej och den lilla sötnosen. Sen kommer ju självklart den biologiska pappan få träffa sin dotter men de är först efter förlossningen, å när de blir vet jag inte riktigt de måste ju kännas okej för mej också. Å lillan ska ju gärna ha börjat amma m.m. så jag känner mej trygg som mamma å hon känner sej trygg med mej & vännen som varit med under hela graviditeten och vem de är vet ni ju alla och om ni inte gör de så heter personen i fråga Mathias, min bästa & goaste vän som jag fullkomligt å totallt litar på både gällande mej men också Gabriella som han redan bryr sej sååå mycket om trots att hon fortfarande ligger i magen å vrider sej, sparkar, sussar......Vår vänskap är värd allt å det är just vänskap & ingenting mer än de, och det är så jäkla skönt för de är helt kravlöst för både mej & honom. Både jag, Mathias & mamma ser framemot förlossningen de kommer bli jobbigt, smärtsamt, hysteriskt, underbart, fantastisk & otroligt mycket glädje.

Nu ska jag ner å handla lite,lite mat för mina sista 200kr........tänker inte gå ner mej nu för de utan fortsätta dagen i positiv anda! Så ciao på er alla!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella som växer å frodas......

Svar till Jenny.....

Det är två program som följer varann på tv4 Fakta. De börjar 20.05 å håller på till 22.15 först är de förlossningskliniken & sen " riskförlossningar ". De brukar vara superbra & har faktiskt lugnat mej väldigt mycket inför min kommande förlossning som ju börjar närma sej med STORA steg....... :)

Storebrorsan gick för en stund sedan & vi hann med att käka, spela spel, kolla på Galenskaparna & sen visade han mej lite fula klipp på youtube b.la. " Filip & Fredrik fulla på jobbet " jävlar va dyngraka!

Ne, nu ska jag mysa med Nella litegrann om en liten stund kommer kompisen Matti för att sällskapa mej till förlossningsprogrammen blir lätt att de dyker upp lite tankar efteråt & då är det MER än perfekt att ha en god vän att snacka med å bolla tankar & ideer med inför den kommande STORA DAGEN..... visst jag e fortfarande skraj men de ska också bli väldigt spännande & fantastiskt så känslorna inför detta är mest positiva faktiskt, trots min sjukhusskräck, förlossningsrädsla & oro för att inte klara de så längtar jag efter den stora dagen & på ett eller annat sätt kommer det gå jättebra så är min magkänsla :)

Puss & Kram
//Mamma Malin & Gabriella som sparkar hysteriskt aj men haha.....

Duschat länge........

ja, kanske inte så intressant men stått i duschen nästan 1½ timma skönt som attan å den smygande värken i magen la sej också! Tjoohoo de gjorde mej MER än glad. Så nu är jag fräsch som attan ;)
Om en liten stund kommer storebrorsan & då ska jag fixa lite käk sen blir de väl till att umgås en liten stund iaf.
Helt underbart att Marlena gick vidare igår, hon var toppenbra! Men nästintill alla andra bidrag var mer än usla, sicken kass kvalite på bidragen shit alltså...... men men de viktigaste är att vi är i final & på lördag gäller de! Heja heja!

Igår var de städning & diskning för hela slanten. Dammsugning har börjat bli väldigt krångligt för ryggen värker grymt till å från men men de måste gå så de är bara att " suga på ".
Ikväll går de två " förlossningsprogram " på tv & ja, gissa vem som kommer sitta som klistrad vid tv:n?!.....Ja, JAG såklart!
Varje onsdag går de två timmar på kvällen and I love it! Onsdagar är därför lite " heliga " haha....tror inte jag kan bli mer förbered på vad som komma skall faktiskt, men samtidigt vet jag & har helt å hållet insett att de enda man kan veta säkert de är att man INGET vet förräns man är där. Men all fakta och info man kan plugga in i skallen om allt från avslappningsövningar till förlossningstång de sitter benhårt kan jag lova.
Ne, nu kom brorsan dax att laga käk.

Puss & Kram, vecka 33 på fredag!
//Mamma Malin & lillan som växer.....

Massa böcker......

Ja, den senaste tiden har jag läst en hel del framförallt böcker som handlar om graviditet å bebisar.

Först läste jag boken alla blivande mammor bör ha! Nämligen " Handbok för gravida allt din doktor inte berättar " skriven av Vicki Lovine mycket bra. Både rolig å med mycket information. Helt enkelt en toppenbok som får högsta betyg av mej!

Sen " På smällen från A till Bebis " skriven av Ann Söderlund & Hannah Widell. Helt okej bok att slö läsa men inte alls i samma klass som den föregående. En trea av fem möjliga men inte mer. Känns som de fattas en hel del i boken tyvärr.

Sen började jag igår att läsa " Jenny " skriven av Jonas Gardell den har jag nästan redan läst ut & den är superbra kan inte tänka mej att den får nåt annat än högsta betyget av mej heller!

Ehh nu in i duschen ont ont ont..........pust.........

Dax att bege sej strax.....

Yes, snart är de dax att hoppa på bussen till föräldrautbildningen. Efter de besök hos barnmorskan är väl hemma igen vid halv tre, tre. Vädret ser hyfsat ut jag håller tummarna för sol idag!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella som sträcker sej åt alla håll å kanter haha, magen ser komisk ut!

Ett godnatt inlägg från mig å tösen.....

Ja, idag har de tvättats för fulla muggar, 8 maskiner men nu är allt rent känns jätteskönt.
Ja, de är klart Cecilia att jag kommer imorgon! Då är de föräldrautbildningen + fika med dom unga mammorna på öppna förskolan där Cecilia är en av dom :) Ska bli skoj, dock tänker jag hoppa över att se förlossningsfilmen som imorgon erbjuds att glo på inte en chans att de skulle lugna mej snarare göra mej jättestressad som jag innan var. Så nu när jag äntligen börjat känna mej lite lugn inför de som komma skall tänker jag inte " väcka den Björn som sover " !
Så därför kommer de bli att jag förmodligen umgås lite extra med dom unga mammorna, INTE mej emot :D
Igår så fick jag grymma förvärkar IGEN ganska sent på kvällen, vännen Matti var här å såg på tv & jag har nu slutat låsa toadörren när jag duschar OM de skulle bli panik på nåt sätt, panikont t.ex. Jag gick in för att sätta mej i duschen med handdukar på mej å spola varmvatten över magen då jag hade ONT av förvärkarna å de bästa sättet att "dämpa" de onda på är rejält med värme å jag har märkt att lägger jag en handduk eller två över magen å spolar varmvatten så håller värmen sej bättre över hela magen & de i sin tur hjälper desto mer. Vännen fotade detta hahaha jag skrattade inte då kan jag lova men när jag nu såg bilderna så måste jag ju medge att de ser lite lustigt ut :)
Tyvärr är bilderna jättesuddiga för inställningarna var HELT åt helsike men jag bjussar på två bilder ändå haha.....

Ja inte bryr man sej om hur man sitter eller ser ut när man har jätteont....
Så mitt herrskap -- mina fötter haha......

Jättesuddigt tyvärr men samtidigt de kanske e tur haha för inte e man tjusig när man har ONT! :(
Denna " position " intar jag nästintill dessutom varje natt när jag vaknar av att de känns allt annat än skönt.....
Ska dock bli väldigt skönt när lilla Gabriella äntligen är här i egen liten person å jag slipper värkarna för de är först nu de sista dagarna som jag verkligen känt mej " mätt " på att vara gravid. Mysigt JAVISST men ha henne i min famn minus förvärkarna JAAAA TACK!!!

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lilla Gabriella som vägrar att sova...spark spark SPAAARK........




Å här tvättas de kan jag lova......

yes, nu är maskinerna i full gång & ska snart rusa ner igen fullt ös.
Har tvättat några timmar å nu är de en liten stund kvar sen e jag klar, tjohoo :D
Igår var jag iväg å tog en promenad runt ramnasjön lite bilder därifrån:


Nån typ av gås......

En kråka.....som jag kraks kraks.......

Den lilla  fulingen fick även lite bröd :D

Gårdagens personliga favoritbild :)

Puss & kram på alla!
//Mamma Malin som tvättar som en dåre & lilla Gabriella som sussar sött.....

Uppe en kort sväng......

hos pappa å säger grattis han fyller nämligen år idag. Sen umgås med Matti en stund som sitter barnvakt sen blir de lugna puckar ikväll. Varit iväg å handlat tidigare idag, tack Per för skjutsen! Sen diskat å grejat hemma.
Ne, nu ska jag snart bege mej härifrån ha de fint allihopa!
Å regnet bara ÖSER ner....bläää :(
Puss & Kram
//Malin & lilla Gabriella.......

Vecka 32.......

Ja, nu går tiden fort hoppas den fortsätter göra de lilla donnan i magen har legat över två veckor med huvet neråt å minst en vecka fixerad! Mycket tidigt, hoppas för hennes egen skull att hon ligger kvar iaf några veckor till.
I söndags fick jag åka upp å kolla magen för hade rejäla förvärkar men de var ingen ko på isen då utan bara att de gjorde jäkligt ont, de avtog som tur e. Igår var de dock kaos började få en rejält mollnande värk i ryggen & nere i magen när jag & kompisen Matti var ute på en promenad fick så jäkla ont så hastigt att jag bara la mej på parkeringen nåt jag inte visste då var att han tog ett kort på detta som jag ska dela med mej av senare i inlägget, inget vackert sådant kan jag lova haha.... jag hade med mej kameran ut för jag hoppades kunna få lite fina vårbilder men mitt fokus på de försvann ju helt när jag fick sådär jätteont. Det onda höll i sej många timmar men blev mycket mildare en liten stund innan jag gick & la mej. Låg & läste en bra stund somna och vakna av att jag hade ÄNNU ondare. Vännen Matti var snäll nog att stanna natten som var då de kändes väldigt osäkert hur natten skulle gå & jag kände mej lite men bara lite rädd......
Jag mer eller mindre kröp till duschen välte ner handdukarna å kasta in dom i duschen, slängde av mej pyjamasen vred på varmvattnet & bäddade in mej själv i massa handdukar som blev VARMA.......satt å duscha magen, ryggslutet nästan en timma & försökte ta de lugnt å andas vilket gick bra trots att de gjorde ONT, ONT ONT...... Efter detta kunde jag gå tillbaka till sängen å efter en stund somna om lite halvt som halvt. Sen dess har de varit ganska okej, hade lite ont i morse vid 06.00 men då la de sej faktiskt ganska snabbt så de var överkomligt.
Så saken är den enligt barnmorskan å läkarn att jag har mycket förvärkar, bebisen la sej tillrätta tidigt å fixerade sej med huvet neråt väldigt tidigt både dom & jag känner att denna lilla sötnos är enveten & kommer nog INTE vilja ligga kvar till fullgången tid nu är de viktigaste att hon ligger kvar till iaf vecka 36-37 för då är riskerna minimala om hon kommer mer eller mindre räknas de ju som en fullgången graviditet. Ett annat dilemma är att moderkakan verkar förse henne lite dåligt med näring (ja, jag äter som sjutton, så de beror inte på de) om hon går för mycket under kurvan så kommer de vad jag förstod bli tal om igångsättning vilket jag INTE vill, men självklart förstår är nödvändigt om de nu skulle bli på de sättet. Men jag hoppas verkligen slippa detta. Ja, i slutet av maj blir de ännu ett extra ultraljud för att se hur hon växer då vet jag mer om vad som kommer ske. Hon vägde i söndags EXAKT 1,5kg ca. 38-39cm lång. Sicken liten plutt....men för varje vecka hon nu kan/vill ligga kvar så ökar ju underhudsfettet hyfsat fort så varje vecka är GULD värd, de är ju nu som dom lägger på sej "hullet" så att säga. Ne, nu ska jag iväg & handla litegrann.
Ska se om bloggen kan ladda upp bilden eller inte annars får jag ta de senare.
Puss & Kram
//Mamma Malin & lilla Gabriella......


AJajajaajaj, gjorde det där...... :( Men hon ligger kvar å de är de ENDA viktiga!




Bild från igår.....

ja, en av tjejerna på "unga mödrar", öppna förskolan klickade igår lite kort å hittade ett på mej å magen i hennes blogg :)


Ja, jag sitter väldigt road å tittar på dom små :) Å lite färg har man ju fått oxå ;)

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lillan som växer på i magen........
p.s. barnmorskan å läkarn idag.

Föräldrautbildning idag.....

Japp, om en stund ska jag hoppa på bussen som leder till en annan del av staden där föräldrautbildningen kommer hållas idag och sen fyra måndagar framöver 09.00-12.00. Ska bli jättekul, känns spännande! :)
Hoppas det finns nån mer "ensam blivande mamma" där så jag inte sitter omringad av massa gulliga par endast skulle kännas lite jobbigt. Sen när de är fika hoppas jag på att träffa tjejerna från unga föräldrar igen, vore SKOJ! :)
Så idag är det dagens höjdpunkt lätt.

Igår var jag uppe på förlossningen då magen sjunkit neråt betydligt lillan ligger redo å p.g.a. vissa omständigheter rörande lillan vet vi inte än hur länge hon kommer välja/få ligga kvar i magen. Så nu känns allt väldigt osäkert men jag hoppas hon väljer/kan ligga kvar iaf 3-4veckor till. Nu är det ju vecka 31 så till vecka 35 iaf för hennes bästa å ännu hellre längre ändå såklart. Men men vi får se just nu vet vi ingenting säkert.

Ne, nu måste jag kasta på mej kläderna & hoppas jag hinner se Jacob Öqvists nästintill nyfödda dotter som han ska ha med sej till " vakna med the voice " idag. Han skulle komma strax efter 08.00 å jag måste dra senast 08.10!

Puss & Kram
// Mamma Malin & Lillan som vill ut på äventyr!

Svar till Helena.....

Nej, är svaret på de. Jag & Matti är inget par. Jag är singel och allt mitt fokus ligger på bebisen som snart kommer :)
Så ung singelmorsa är jag så är det på den fronten dock är Matti en väldigt god vän som verkligen finns vid min sida & för de är jag MYCKET glad och tacksam vet inte hur jag skulle klarat allt helt själv utan nåt stöd & utan nån att kunna prata järnet med nu när allt är som det är. Det känns i mångt & mycket väldigt ensamt ändå, just att man inte är "två om de" vilket man verkligen hade hoppats och vilket jag självklart trodde. Mycket tankar som far runt, planering, små känslokriser som ibland känns FÖR hopplösa men alltid visar de sej ändå att man e fasiken starkare än man tror!
Många "småsaker" som fått mej att börja gråta på en sekund under graviditeten, eller framförallt känna en del sorg över att bli så ensam med allt. All planering kring bebisrummet som har varit, att inte vara två som skaffar saker & längtar tillsammans efter den kommande lilla krabaten, när jag såg mammas kille sjunga för sina två små tjejer innan dom skulle somna de gjorde mej väldigt knäckt för stunden då de blev mer än riktigt känslosamt för självklart ska jag sjunga för den lilla men " tanken " när man skaffar barn är ju att man ska vara två om allt sådant, eller iaf om så mycket som möjligt som rör barnet. Sitta överlyckliga tillsammans efter förlossningen å beskåda den lilla/lille. Att åka tillsammans från BB som en familj, två som blev tre. Ja, de kan nog vara svårt för många att förstå hur mycket sådana tankar å även drömmar som dyker upp i en gravid kvinnas skalle å i denna situationen som nu ändå är så definitiv.

Allt positivt som varit med graviditeten å alla underbara känslor, sparkar, volter, glädjerus har varit å är helt underbara så tro nu inte att jag inte glädjs, känner spänning & lycka över det som komma skall jag e så ivrig de ska bli ENORMT!

Ne, nu ska jag ta de lilla lugna för känner mej trött har hållt igång som en dåre hela morgonen å dagen dax för att vila en stund.
Puss & Kram
//Mamma Malin som väntar spänt på den STORA DAGEN.....som närmar sej fort........

Släktträff å nu e jag HELT SLUT.......

Japp dagen har bjudit på diskning, mys med Nella, träff med släkten+familj. Har varit trevligt måste jag ändå säga.
Ätit en hel del god mat & suttit en bra stund i solen.....skönt :)
Senare på efm så följde min kusin Emelie & hennes mamma (dvs min moster) med hem hit till min lya, självklart var även min mamma med :) Vi fyra tjejer hade en väldigt trevlig kväll och min kära moster bjöd på maten & jag tillaga den och det blev jättegott :D Nu e jag trött som en sill, Gabriella vill dock inte sova! Så de blir till att ligga å läsa en stund en ganska bra stund skulle jag tro. Mamma ser ut att snart somna.....sussa sött " moder jord "
Här kommer lite bilder från dagen..... vännen Matti var också med på släktträffen lite moraliskt stöd för min del haha.....
Summan av kardemumman: Det har varit en bra dag, en solig, skön å bra dag som höggravid, glad Malin.
Puss & Kram
//Mamma Malin & Gabriella som siktar på att knäcka mitt högra revben hahahaha ;)


Från vänster: Min kusin Emelies son Olivier, Min moster Eva, Min kusin Emelie, med ryggen emot min mormor kramandes mormor min mamma Annelie, bakom henne min storebror Andreas och sen längst till höger min lillebror Johan.

Tre generationer :)


Kusinen å hennes knodd som växt sej ganska stor :) Lite drygt ett år.

Mamma, storebror å kompisen Matti :)

Jag å kusinen ;D Sista bilden på oss tillsammans innan Lillan är ute :)

Lax a la Malin.......

Ja å sen käka vi alltså.....sen åkte brudarna hem, mamma ligger ju dock här nu :D


Diskat & ätit frukost.....

Japp, nu har de diskats som tusan, blommorna blommar för fullt efter att ha fått sin törst släckt & jag är lagom mätt efter en okej frukost :) Mamma bör dyka upp om en timma ungefär & den blir de mat tills man storknar hos mormor.......
Gäller att jag tar på mej nåt som inte sitter tajt från början haha....vilket mammakläderna nu verkligen börjar göra.
Ska försöka föreviga denna dagen med lite bilder också haha, ett litet minne för livet .Absolut sista gången jag träffar kusinen & min moster innan Lillan äter för egen maskin & jag då är " mjölk ko " haha.... :D
Låg & läste i " På smällen " boken länge igår kväll den e BRA, BRA & bara BRA.

På tv visar dom nu på tv4 fakta livstidsdömda barn/ungdomar i USA, mmm.....vissa fall verkar mer än absurda och några av fallen känns inte mer än rättvisa dvs att den äldre tonåringen förtjänar med råge sitt straff. Men svårt att ha någon direkt åsikt när man endast ser allt på en dokumentär på en timma de säger ju mer eller mindre ingenting egentligen.

Det är iaf väldigt rent, städat, diskat & blommigt här hemma nu och det känns bra tar mitt dunderrace en gång i veckan ungefär & sen skiner hela stället hahaha......de är sååå skönt. Ingen som skräpar ner, slänger grejer överallt ja de är helt enkelt väldigt mycket lättare att leva själv & ha ordning å reda och jag stortrivs med att ha fint nästintill jämt t.o.m. nu när jag har så mycket problem med ryggen! Mmm...ja just de behöver få upp gardinerna i sovrummet också men de får vänta tills imorgon. Sen har jag några stackars flyttlådor som tyvärr bara får stå tills jag har råd att skaffa lite billiga hyllor från Ikea, när de väl är inskaffat kommer stället vara mycket NICE kan jag lova men de kommer dröja för jag e kyrkråtta.....
Helvete Malin varför?! Varför, varför, varför å åter varför har du varit så blåögd, dumsnäll å naiv?! De kommer plåga mig tills jag trillar av pinn......helt klart ,drömmer t.o.m. om det :( Men men....... En sak är säker nu står jag MER än stadigt med båda fötterna på jorden & är mer hårdhudad än nånsin och det med all rätt. Jag skulle aldrig hamna i samma situation igen, ALDRIG.........

Ne, nu ska jag borsta igenom håret, klä på mig en " mammaklänning " som faktiskt e söt & sen pussa en stund på Nella sen är de dax för SLÄKTTRÄFF!
Puss & Kram
//Mamma Malin & Den mycket efterlängtade lilla tösen Gabriella, redan mammas ÖGONSTEN.......