Varför finns de inte i sverige?

Varför anses det som ett brott mot lagen att ha en sida som t.ex. en sida som innan fanns uppe på nätet som hette först sexoffenders & sen bytte den namn till sexbrott där man anger namn, födelsedata m.m. på dom som DÖMTS för sexbrott. Varför ska vi ha en lag som hindrar detta här i sverige?! De vore tryggare för oss föräldrar & alla generellt sätt att kunna söka på där man bor, få upp en karta med markeringar som visar vart DÖMDA sexbrottslingar bosatt sej. USA har där kommit mycket längre än oss & har ingen skitlag som säger att de ska skydda individen som begått sådana vidriga övergrepp, skydda denna "skitiga" människans integritet, kunde inte den personen tänkt på de innan han våldtog/sexuellt utnyttjande en tjej/kille?  Å när han/hon begick detta övergreppet borde han då inte få stå sitt kast? Ne, vi i sverige snackar om en "andra chans".
- Alla som suttit av sitt straff är värda en "andra chans". Tror ni att tjejen/killen som utsattes för övergreppet nånsin får en "andra chans" att bara kunna leva som vanligt igen? Ne, just det. Offret/överlevaren kommer aldrig ifrån detta, kan aldrig sudda ut de & få de ogjort utan får leva med det, vissa klarar de bättre och andra sämre, vissa klarar det inte alls & jag förstår dom.
I USA har dom en sida som heter
www.familywatchdog.com där vem som helst kan söka på ett namn, en adress, en hotmail m.m. å genast få upp om personen med den mailadressen finns i straffregistret eller ej. Om man söker på en adress så får man genast upp en karta där t.ex. gatan man skrivit in finns och där ser man små pluppar på exakt vart en person som begått övergrepp bor, klickar man vidare på denna "pluppen" får man upp namn, exakt vad han/hon begått för brott dvs. t.ex. en våldtäkt av underårig. Man får även i dom flesta fall upp om personen är nyinflyttad och framförallt nästan ALLTID en mediumstor färgbild på förbrytaren. Sverige ligger långt efter, och de är sorgligt. I USA väljer man att tillåta denna sidan då dom tycker att ALLA har rätt att veta vilka dess grannar, jobbarkompiar m.m. är.... om dom blivit dömda. Dom tycker att tryggheten som detta ändå inbringar för medborgarna är viktigare & mycket mer relevant än en brottslings integritet och det är HELT rätt (endast min personliga åsikt). Där är inte en "andra chans" så relevant, så betydande för brottet är ju redan begått eller hur?! Personen som blev utsatt redan skadad och i många fall totalt fördärvad.

Sen fanns de ju för många år sedan flertal sidor här i sverige där man lämna ut namn på alla misstänkta, tips som kommit in m.m. och detta lades ju ner & förbjöds det är mera förståeligt då vem som helst kan anges utan att begått nåt brott m.m. Det är en helt annan femma så att säga.
Men jag önskar sveriges  alla medborgare en sida där ALLA dömda framförallt sexförbrytare finns listade med namn, adress & bild då det är våran rätt att få reda på, det är vår rätt att få känna oss om inte helt trygga så iaf så trygga som möjligt där vi bor, arbetar,lämnar våra barn på dagis m.m.
Så Sveriges herrar & damer som bestämmer bort med PUL-lagen genast dom människorna har redan i detta fallet förbrukat sin chans!

Puss & Kram
//Mamma Malin & Lovely Lella :)

Kommentarer
Postat av: Simone

http://www.kriminellt.com

2010-02-07 @ 14:29:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback