Svar till två som.....

kommenterat bloggen.

Först svar till Anonym ang. Tips på hur vi på bästa sätt fixar vardagen. Oj, det är ju så mycket väldigt mycket handlar det ju om inställningen även om jag häröver kan kasta ur mej känslor & frustration (som alla andra föräldrar på ett eller annat sätt gör, i vissa fall sämre sådana) så är grundinställningen och har hela tiden varit; Ingenting är omöjligt & det kommer att gå bra - för det måste gå bra/hinnas med/orkas med. De finns inga alternativ sen varje leende & kram jag får från den lilla gör ju att den känslan & den inställningen stärks oerhört.
Varje framsteg låter jag mer & mer få beröra mig & jag blir bättre hela tiden på att se & njuta av dom DET är nog väldigt viktigt. Med framsteg menar jag framsteg som den lilla gör med t.ex. språket (som går superfort framåt nu!) Men också framsteg jag själv gör som mamma när jag orkar lite mer eller ibland gör lite mindre, faktiskt ibland kan de vara bättre att låta sej själv "vara bara" en okej mamma en stund, ibland är nog det de allra bästa speciellt om man är hög presterande som jag själv. Gabriella är ett KRUTpaket hon har energi så de är helt makalöst hon är enveten & har ett temperament som slår de mesta så den lilla damen är inte alltid lätt att ha att göra med där tackar jag mitt tålamod om & om igen, ett tålamod som HON gav mej när hon var liten & jag var mer osäker i min roll som mamma. Men hon är också en extremt klok & väldigt tidig i utvecklingen vilket många gånger underlättar för vi förstår varandra & är varandra så nära. Ekonomiskt har jag sett till att få det att gå ihop även när vi haft de som svårast (de vet guden däruppe en hel del om, att de har inte varit lätt) genom små saker som sparat in några tior här & där t.ex. kokat egen kräm, bakat själv, lagat egen mat oftast & varit noga med att hur tufft vi än haft & har de lägga undan några tior, minst varje månad. MINA TIPS till andra föräldrar är;

* Gör så mycket du kan & orkar själv dvs t.ex. koka egen kräm, baka själv & laga god & nyttig mat. Du sparar in pengar på de & du vet att det ditt barn stoppar i sej är nyttigt & bra.

* Umgås mycket med din lille/lilla när denne är liten de gör att banden blir SÅÅÅÅ starka! Man kan aldrig sjunga en vaggvisa för mycket eller läsa en saga för mycket. Man kan aldrig ge för mycket kärlek till sitt barn.

* Slå ihop saker & ting om det är möjligt. Ska du ändå ut med barnet i vagnen för en stund på lekplatsen men sen också samma dag behöver handla/gå till apoteket/köpa en ny tröja så gör allt i ett. Spring inte hem massa i onödan emellan om du inte måste på de sättet sparar du tid.

* Försök ge dej själv en stund varje kväll att göra NÅGOT som du mår bra av/får dej att känna dej fin även om de bara är att måla naglarna/ta en längre dusch/ringa upp en kompis & småprata/läsa en bra bok. Det gör dej lyckligare & därigenom påverkar det också ditt barn - ditt barn mår bättre om du mår bättre.

* Låt morgonen vara morgon även om ditt barn är SPEEDAD till tusen. I regel sätter jag på en kopp kaffe & slår på barnkanalen & låter henne leka själv en stund medans jag dricker min första kopp kaffe eller sitta jämte och prata lite/se på barnprogram. Försök att inte bli superstressad för att ditt barn är uppe i högvarv redan då utan genom att du själv är lugn & lite långsam så signalerar du just att det är morgon & det är okej att vara trött på morgonen men det är också okej att leka runt men då får man ibland göra det själv. Gabriella har påverkats positivt av de & har vissa morgnar numera då hon också låter det vara just "morgon" & ligger i soffan med en filt och kollar på bompa en kort stund innan vi tillsammans rivstartar dagen.

* Jag har säkert mängder av andra tips men det är svårt att komma på bara såhär men undrar du anonym nåt speciellt så fråga bara ingen fråga är dum! För att vara förälder är jäklar i mej ingen dans på rosor jämt!

Evy: Du undra(om jag kortar ner din fråga) "Vart jag gör av" Gabriella när jag t.ex. går ut & springer.

För det första gör jag inte de mer än 1-2ggr i veckan men då ser jag självklart till att ha en god vän här hos henne den 1½timman de handlar om att jag är borta. Det tycker jag är ganska självklart. Din formulering uppskattar jag knappast "jag gör mej inte av" med Gabriella någonsin utan ska jag själv iväg eller göra nåt så löser jag de alltid till de bästa för henne såklart hon är ALLTID min prio ETT. Dessutom går hon på dagis.

Nu till dagen;

Idag har vi firat Gabriellas 2-års dag i förskott vi kommer fira även på onsdag med paket & roliga grejer + ledig från dagis så vi kan mysa tillsammans hela dagen. Men idag så har de varit kalas.
Tack ni som kom & kul att tårtan blev så uppskattad (la en hel del tid på den! Och kakorna & muffinsen)
Gabriella var jublande lycklig efteråt & de känns nu superskönt att de blev bra & att hon fick så fina presenter, tack! Böcker & maskeradkläder :) Här kommer bilder som sammanfattar dagen;


Jag gjorde en tårta med fyra lager & de kan jag verkligen rekommendera. Gör två rulltårtor helt enkelt men rulla aldrig ihop dem & skär isär varje hel botten till två delar & sen så har du 4 delar som smakar mumma som tårtbotten! Det är lite pilligt & de gäller att vara snabb i sina rörelser men får man till de (vilket jag är säker på att ni får) så blir de supergott & verkligen värt de! Sen innehöll den bara vaniljkräm, grädde & färska bär; Jordgubbar, björnbär, hallon & blåbär i MASSOR. På denna bilden ser ni tredje lagret med massa bär.....

Hahaha, underbar bild tycker jag. Lillan käkar hallon & tittar på medans jag gör tårtan...

Den lilla tog en tupplur medans jag pulade vidare i köket.....

Sötnosen helt slut.....

En glad födelsedagsflicka & en stolt mamma :)

Sen fick jag lite "pisk" för de var dags att göra klart de sista, tur att den lilla har koll på mig & pli!

2-åringen....(jaja, men de är ju så snart!) Herregud vad hon har växt!

Gotteligott. Gabriella åt fyra muffins, massa kakor, tårta & kladdkaka!

MUMMA.......

Lillan älskade att öppna paket & fler blir de på onsdag! :)

Nam nam.......

KALAS!

Så söt i sina maskeradkläder..... :)

Sötnos.... Den goda Fen i högklackat <3

Puss & Kram
//Trötta Morsan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback